7 povești de viață despre loialitatea câinilor, de la care oamenii mai au multe de învățat

7 povești de viață despre loialitatea câinilor, de la care oamenii mai au multe de învățat

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2023 in CuriozitățiLecții de viațăLifeStyle

Am adunat o selecție de povești care ar putea să vă emoționeze. Și nu fără motiv: câinii pot fi cu adevărat uimitori în ceea ce privește loialitatea și bunătatea lor.

1. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, câinii dresați au fost activ implicați în dezamorsarea dispozitivelor explozive. Unul dintre ei, numit Julbars, a detectat peste 7000 de mine și peste 150 de grenade în timpul dezamorsării zonelor din țările europene în ultimul an al războiului. Cu puțin timp înainte de Parada Victoriei din Moscova, la 24 iunie, Julbars a fost rănit și nu a putut să participe la defilarea câinilor militari. Atunci, Stalin a ordonat ca câinele să fie purtat pe Piața Roșie pe haina sa.

2. În 1987, o femelă din rasa ciobănesc german de 15 ani pe nume Gabi a învins un jaguar care s-a eliberat din cușcă în grădina zoologică din Belgrad. Un paznic însoțit de doi câini făcea patrulare în timpul nopții și nu a observat că voliera jaguarului era goală din cauza întunericului. Cu toate acestea, cățelușa Gabi a simțit prezența jaguarului și s-a aruncat asupra lui, în timp ce celălalt câine a fugit înfricoșat. Acest lucru i-a permis paznicului să sune la poliție, din nefericire, aceștia nu au reușit să prindă jaguarul și ai fost nevoiți să-l împuște pentru a proteja oamenii. Cățelușa Gabi a suferit răni grave în confruntare, dar a fost cu succes operată și a revenit la muncă în grădina zoologică.

3. În vremurile vechi, înainte de mecanizarea generală, câinii erau folosiți în casele englezești pentru a ajuta la rotirea spiței pe care se frigea carnea. Pentru această muncă, erau special crescuți câini cu corpul lung și picioarele scurte.

4. Câinii pot diagnostica diverse forme de can cer în stadii incipiente. Aceasta a fost dovedită de cercetătorii japonezi care au antrenat o femelă de Labrador în acest scop. Cu toate că sarcina a fost dificilă din cauza prezenței tumorilor benigne sau a afecțiunilor intestinale la unii dintre pacienții testați, câinele a reușit să detecteze can cerul cu o precizie de 95% din probele de respirație și cu 98% din probele de fecale.

5. Câinii ghizi pot fi instruiți să însoțească atât oamenii cât și alte animale. Un englez numit Graham Vespa avea un câine ghid numit Edward, dar în cele din urmă și câinele și-a pierdut vederea din cauza dezvoltării cataractei. Vespa nu a vrut să se despartă de câinele său și a cerut să primească încă un câine ghid. Acum, câinele ghid Opal nu îl ajută doar pe stăpânul Vespa, ci și pe bătrânul câine ghid Edward să se deplaseze.

6. Un câine numit Faith s-a născut fără o labă din față, iar cealaltă a trebuit să-i fie amputată. Cu toate acestea, a fost antrenat să se deplaseze doar pe picioarele din spate. Apoi, stăpâna sa a început să-i demonstreze abilitățile în spitalele unde se tratau militari americani cu răni grave, inspirând și susținând veteranii. Pentru aceste merite, Faith a primit titlul de sergent în armata SUA.

7. În China antică, câinii Pekingese erau folosiți pentru autoapărare. Acești mici câini puteau fi ușor ascunși în mânecă și, în caz de pericol, puteau sări asupra agresorului.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!