7 motive care ne explică de ce este sănătos să bem un pahar de apă caldă pe stomacul gol

7 motive care ne explică de ce este sănătos să bem un pahar de apă caldă pe stomacul gol

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Sanatate

Cei care sunt atenți la sănătatea lor știu despre beneficiile apei calde dacă o beți pe stomacul gol. Acest remediu simplu vă va ajuta să începeți ziua corect, să rămâneți energizat și reîmprospătat.

Un început de zi bun este cheia productivității și bunăstării noastre. Prin urmare, dimineața are o importanță deosebită dacă urmați un stil de viață sănătos. În efortul de a scutura resturile somnului de noapte, mergem la duș, bem cafea, ascultăm muzică.

De ce să bei un pahar de apă caldă pe stomacul gol:

Apa caldă pe stomacul gol pentru sănătate și frumusețe

Experții spun că este mult mai bine să-ți începi ziua nu cu o ceașcă de cafea, ci cu un pahar de apă caldă pe stomacul gol.

Apa caldă și tractul gastro-intestinal

Un pahar cu apă, dacă îl bei cald dimineața pe stomacul gol, are un efect pozitiv asupra peristaltismului intestinal, „lansându-și” funcțiile în înaintea unei mese.

În plus, apa caldă spală pereții intestinali, eliberându-i de tot felul de toxine și substanțe toxice.

Apă caldă împotriva constipației

Apa caldă tinde să lichefieze fecalele și are un efect laxativ bun.

Cu ajutorul apei calde, reziduurile solide grase depuse pe pereții intestinali se dizolvă, ceea ce servește ca un impuls pentru procesele de descompunere din tractul digestiv.

Apă caldă și scădere în greutate

Dacă consumați câte unul sau două pahare de apă caldă în fiecare zi pe stomacul gol, temperatura corpului crește, metabolismul accelerează cu aproximativ 30% după 40 de minute după ce ai băut apa. Ca urmare, se ard mai multe calorii.

Alte funcții ale apei calde împotriva excesului de greutate:

  • scăderea apetitului,
  • lichefierea excrementelor,
  • normalizarea pH-ului,
  • stimularea funcțiilor intestinale,
  • îndepărtarea rezidurilor,
  • ajută metabolismul să ardă grăsimea din șolduri și abdomen.

Apă caldă împotriva durerii

O băutură caldă ajută la relaxarea mușchilor, ameliorează durerile de diferite origini.

Apă caldă pentru piele

Dacă beți în mod constant un pahar de apă caldă pe stomacul gol dimineața, vă puteți lua rămas bun de la acnee, inflamații și iritații cauzate de obicei de resturile toxice.

Apă caldă pentru sistemul genito-urinar

O băutură caldă activează urinarea, ceea ce este deosebit de benefic pentru cei care sunt predispuși la umflături. Rinichii nu sunt deloc supraîncărcați, spre deosebire de stimularea urinării cu medicamente.

Apă caldă pentru sistemul nervos

Efectul pozitiv al apei calde asupra sistemului nervos se exprimă prin curățarea și activarea fluxului sanguin, distrugerea compușilor toxici și a stratului de grăsime subcutanat.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!