7 lucruri pe care trebuie să le păstrezi secrete, conform sfaturilor înțelepților

7 lucruri pe care trebuie să le păstrezi secrete, conform sfaturilor înțelepților

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Chiar dacă ești o persoană foarte deschisă, există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le împărtășești cu cei din jur. Uneori, este mai bine să taci și să păstrezi ceva în taină. Aici sunt prezentate șapte lucruri despre care oamenii înțelepți ne sfătuiesc să le păstrăm întotdeauna pentru noi.

1. Ai planuri? De exemplu, să mergi în parc duminică să te plimbi cu copilul. Poți să le spui tuturor despre asta, nu se va întâmpla nimic special. Dar dacă ai un plan – să te muți în alt oraș peste câțiva ani – ține pentru tine.

Probabil ai realizat că în locul unde locuiești nu vei reuși să obții ascensiunea profesională pe care ți-ai dori-o. Despre astfel de planuri pe termen lung, nu ar trebui să le vorbești străinilor. E posibil ca ei să aibă alte gânduri despre tine și să încerce să-ți distrugă planurile.

2. Nu spune nimănui despre faptele bune pe care le faci.

Faptele bune sunt numite astfel tocmai pentru că omul nu așteaptă mulțumiri pentru ele. El le face din inimă.

3. Te mulțumești cu puțin?

Mănânci puțin, hrana ta e simplă și alcătuită din produse naturale. Frecvent mergi la sala de sport și faci jogging în fiecare dimineață. Poți să te duci în excursii în locuri îndepărtate de civilizație, să dormi într-o simplă cortină, să te speli într-un pârâu. Duci un stil de viață sănătos, care îți aduce beneficii, fiind în armonie cu natura și lumea.

Nu e necesar să vorbești despre asta la tot colțul. Altfel, vei părea foarte ciudat în ochii celor din jur.

4. Viața aduce multor oameni încercări. Unora – fizice, altora – sufletești.

Nu e necesar să le povestești străinilor despre asta. Ai făcut un gest eroic și vrei să le spui tuturor despre asta?

5. Ai ales calea cunoașterii spirituale?

Și imediat începi să le vorbești tuturor despre asta? Unii începători pe această cale fac asta. Nu este cazul. Nu vei avansa în dezvoltarea spirituală dacă faci nu asta pentru tine, ci pentru a obține aprobarea celor din jur.

Nu e nevoie să faci propagandă în acest sens. Când vei fi mai avansat pe această cale, vei înțelege de ce a fost bine să taci despre asta.

6. Niciodată să nu scoți gunoiul din casă.

Așa se spune despre ceea ce se întâmplă în familia ta. Pentru că e doar a ta, personală, ceea ce te privește doar pe tine și pe cei apropiați. Oamenii apropiați se ceartă adesea, uneori chiar se despart și nu mai comunică. Celor din jur nu le e necesar să știe ce s-a întâmplat între voi.

Dacă vrei să păstrezi relații strânse, nu e nevoie să discuți despre asta cu străinii. Te vor compătimi în cuvinte, dar în final vor bârfi.

7. Ți-a ieșit în drum un nesimțit care a rostit multe cuvinte urâte?

Te-ai grăbit acasă și ai povestit detaliat celor apropiați ce s-a întâmplat? În casă, unde ar trebui să domnească liniștea și unde omul își odihnește sufletul, ai adus toată acea murdărie. Las-o afară. Aduci aici doar pozitivul și tot ceea ce e bun în calea ta. Așa vei păstra casa curată.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!