7 afirmații pentru femeile puternice cu gânduri anxioase

7 afirmații pentru femeile puternice cu gânduri anxioase

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2021 in PersonalitatePsihologieSfaturi

Anxietatea se manifestă de obicei ca o îngrijorare și frică intensă, excesivă și persistentă. Un anumit nivel de anxietate este normal. Dar atunci când pune stăpânire pe viața ta trebuie să înveți să o gestionezi.

Iată 7 afirmații care te vor ajuta in acest sens.

1.„Acestea sunt doar gândurile mele anxioase.”

Când ești anxioasă, recunoaște. Amintește-ți că lucrurile rele care îți trec prin cap – despre cum nu ești suficient de bună sau cum nu ai prieteni – nu sunt gânduri generate de fapte reale. Ele sunt provocate de mintea ta anxioasă. Oricât de mult vrei să uiți de anxietatea ta, este important să-ți amintești că este o parte din tine. În acest fel, când îți trec prin minte scenariile cele mai defavorabile, îți poți aminti că temerile tale nu sunt destinate să devină realitate. Cele mai multe dintre ele sunt pur și simplu doar gânduri anxioase.

2. „Pot să fiu anxioasă și să-mi termin munca.

Îți cunoști cel mai bine corpul. Uneori, anxietatea vă spune să luați o pauză, să vă odihniți mintea, să vă întoarceți mâine la muncă. La urma urmei, dacă trăiești cu anxietate în fiecare zi, nu poți continua să-ți amâni responsabilitățile. Trebuie să le înfrunți în cele din urmă – și, deși anxietatea le poate face mai greu de îndeplinit anumite sarcini, aceasta nu le face imposibile. Poți trăi cu anxietatea ta. Cu anxietatea ta poți crea o viață de succes, plină de sens.

3. „Sunt într-un spațiu sigur.”

Anxietatea ta s-ar putea simți ca niște clopote de alarmă care răsună în creier, avertizându-te că ceva nu este în regulă. Cu toate acestea, dacă vă aflați într-un spațiu sigur, ar trebui să vă amintiți că nu vă aflați în niciun pericol real. Chiar dacă ești inconfortabilă, ești în siguranță. O să fii bine. Acest sentiment va trece.

4. „Am supraviețuit acestui sentiment înainte.”

Probabil că trăiești cu anxietate de ceva vreme. Nu este prima dată când te simți copleșită, nesigură sau speriată. Ai mai fost aici și ai trecut printr-o singură bucată de durere. O poți face din nou. S-ar putea să nu fie ușor, dar nu te îndoi de tine. Ești mai capabilă și mai curajoasă decât pentru crezi.

5. „Am multe de oferit.”

Dacă aveți anxietate socială, probabil că ești nervoasă când intri în medii noi. Probabil că ți-e frică de ceea ce toată lumea o să creadă despre tine. Dar trebuie să-ți amintești că ar fi norocoși să devină prieteni cu tine. Nu ești o povară. Nu ești fără valoare. Ești un om minunat care are multe de oferit.

6. „Ceea ce vezi în exterior nu este întreaga poveste.”

Ar putea părea că toți ceilalți trec ușor prin viață în timp ce tu ești blocată să te lupți. Cu toate acestea, încerci din răsputeri să-ți ascunzi anxietatea. Nu crezi că alții fac la fel? Nu ești singură în luptele tale. Alți oameni se simt la fel cum ești tu. Pur și simplu nu-ți dai seama.

7. „Trebuie să fac acești pași pe rând.”

Anxietatea ta se va agrava dacă te gândești la tot ce trebuie să faci luna aceasta, anul acesta, toată viața. Încercați tot posibilul să vă concentrați asupra momentului. Nu mâine. Nu ieri. Va fi greu la început, dar provoacă-te să trăiești momentul. Dacă apare o problemă, o puteți rezolva odată ce se întâmplă. Deocamdată, bucură-te de calm.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!