6 tipuri de prieteni falși pe care ar trebui să-i eviți

6 tipuri de prieteni falși pe care ar trebui să-i eviți

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieViata

Prietenia este un lucru frumos, dar numai dacă este sinceră.

Prietenii toxici vă pot transforma viața într-un adevărat iad, vă pot distruge stima de sine și vă pot perturba complet prioritățile și obiectivele.

Iată 6 tipuri de prieteni pe care trebuie să-i scoți din viața ta.

1. Prietenul fals.

Promisiunile false, întârzierile și nesiguranța nu sunt caracteristici bune pentru un prieten. O persoană care nu își ține cuvântul înseamnă că nu te respectă.

În plus, asta îți poate afecta încrederea de sine. Dacă un prieten are obiceiul de a te pune pe ultimul loc, te va face să te simți neimportant pentru cei din jur și gandurile negative îți vor schimba părerea despre tine.

2. Prietenul care aduce numai probleme.

Unii oameni au obiceiul de a se băga în tot felul de probleme așteptând ca prietenii să-i scoată mereu din ele. Nu este nimic greșit ca un prieten să-ți ceară ajutorul atunci când are o problemă, însă asta nu înseamnă că poate face greșeli pe baza ta.

3. Prietenul – vampir energetic sau cel care te descurajează de la orice.

Ai un prieten care te aduce mereu într-o dispoziție pesimistă? Orice îi spui te descurajează? Acești oameni iubesc să vorbească despre problemele lor și să îi influențeze negativ și pe cei din jur. Iar atunci când ai nevoie de un sfat, te va descuraja în loc să îți fie alături!

4. Prietenul care te caută doar la greu.

Te caută mereu să se plângă, să-ți povestească ce a mai pățit și ce mai e nou în viața lui! Și atunci când o duce bine, nici nu te salută.

5. Prietenul invidios.

Concurența între oameni este un lucru bun, dar asta nu ar trebui să se întâmple între prieteni. În plus, concurența generează adesea invidie, care este inadecvată în prietenie.

Dacă prietenul tău concurează cu tine, acesta te va căuta doar să îți povestească ce a mai făcut, și să se intereseze cum îți mai merge.

6. Prietenul care nu face nimic pentru tine.

Un prieten adevărat va face întotdeauna tot posibilul pentru fericirea și bucuria voastră. Un prieten e acea persoană care îți este alături și la bine și la greu, nu doar cel care este lângă tine cât ai bani și o duci bine, apoi când nu mai ai nimic de oferit, pleacă!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!