6 semne că organismul tău are nevoie de mai mult acid folic (Vitamina B9)

6 semne că organismul tău are nevoie de mai mult acid folic (Vitamina B9)

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Un adult are nevoie de 400 micrograme de acid folic zilnic. Această substanță, numită și folat sau vitamina B9, este esențială pentru sănătate, deoarece ajută organismul să creeze și să repare ADN-ul și să producă globule roșii. Dacă organismului îi lipsește acidul folic, este posibil să suferiți de unele probleme de sănătate și chiar să aveți anemie, o boală în care organele interne nu primesc cantitatea necesară de oxigen.

Iată 6 semne că organismul tău are nevoie de acid folic:

1. Tulburări cognitive

Acidul folic este esențial pentru sistemul nervos central. Dacă sunt cantități insuficiente din această vitamină, puteți suferi de depresie, probleme cu concentrarea și memoria, iritabilitate crescută. Dacă această problemă nu este abordată la timp, riscul de a dezvolta boli grave, cum ar fi demența sau boala Alzheimer, poate crește.

2. Durere de cap, picioare sau piept

În cazurile severe de anemie cauzate de deficit de acid folic, creierul începe să primească mai puțin oxigen. Ca urmare, vasele creierului se umflă, provocând o durere de cap. Cu toate acestea, creierul nu numai că suferă de o lipsă de oxigen, dar puteți experimenta dureri și în alte părți ale corpului, în special în piept și picioare.

3. Oboseală, slăbiciune și amorțeală a extremităților

Hemoglobina, o proteină care se găsește în celulele roșii din sânge, este responsabilă pentru administrarea oxigenului din plămâni către țesuturile corpului. Când corpului îi lipsește acidul folic, nu produce suficiente celule roșii și hemoglobină pentru a furniza organelor interne oxigen. Ca urmare, este posibil să aveți slăbiciune musculară , oboseală, amorțeală a extremităților, iar pielea dvs. devine palidă.

4. Respirație îngreunată

Dacă observați că aveți dificultăți de respirație la acțiuni care nu cauzau probleme înainte, acest lucru indică un nivel scăzut de oxigen din cauza lipsei de celule sanguine. În plus față de acest simptom, este posibil să aveți bătăi rapide ale inimii , amețeli și chiar leșin.

5. Probleme digestive

Greața, vărsăturile, durerile abdominale și diareea după masă pot fi primele semne ale deficitului de acid folic în organism. În plus, în cazurile severe, este posibil să suferiți de anorexie sau să pierdeți în greutate semnificativ.

6. Deteriorarea simțului gustului

Conform unor studii, deficitul de acid folic vă poate afecta papilele gustative. Acest lucru se datorează faptului că receptorii sau papilele dvs. nu pot trimite un semnal către creier prin sistemul nervos.

Cum să procuri doza necesară de acid folic:

O modalitate ușoară de a rezolva această problemă este legată de alimentația ta. Pentru a menține nivelurile normale de folat , trebuie să mănânci mai multe legume verzi, cum ar fi broccoli, varză de Bruxelles, spanac și sparanghel. De asemenea, este bine să consumi în mod regulat mai multe fructe, fasole, ciuperci și cereale integrale.

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, consultați mai întâi medicul pentru a confirma diagnosticul. Abia atunci puteți face modificări în alimentația dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!