6 obiceiuri toxice care te țin departe de fericire

6 obiceiuri toxice care te țin departe de fericire

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Schimbările în bine încep în interior iar sufletul nostru este sursa fericirii.

Dar, din păcate, avem multe obiceiuri toxice, ale căror efecte nocive nici măcar nu le cunoaștem.

1. Invidia.

Stai o clipă și privește în jurul tău: ai unde să stai, ai cu ce să te îmbraci, persoane dragi, mâncare, ești sănătos. Și pentru asta trebuie să fii recunoscător. Alții poate au lucruri mai bune, dar nu trebuie să fii gelos. Apreciază oamenii care au realizat mai mult și muncește pentru a ajunge la nivelul lor.

2. Suferința.

Suferința îți afectează toate realizările, așa că trebuie să găsești mereu motive pentru care să fii fericită. Nu lăsa suferința ca să-ți afecteze viața.

3. Scuze.

Nu-ți cere scuze pentru felul tău de a fi decât dacă ai jignit pe cineva. Fii cine vrei tu să fii, cei care te iubesc te vor înțelege.

Avem dreptul să ne exprimăm părerile, chiar dacă acestea nu sunt la fel cu ale celorlalți.

4. Lenea.

Este foarte greu să ieși din ghearele leneviei. Dar poți începe ușor: mai întâi, fă-ți o listă de sarcini și începe să le faci pe rând. Fiecare sarcină finalizată te va motiva să mergi mai departe. Nimic nu este imposibil dacă îți dorești asta cu adevărat.

5. Nu te mai plânge.

Nu este nimic greșit ca să te plângi, însă acest lucru nu îți va aduce nimic bun. Plus că cei din jur nu te vor vedea cu ochi buni. Dacă ai energie ca să te plângi, atunci ai și energia necesară pentru a începe să te schimbi.

6. Grijile.

Deși e ultima de pe listă, starea de îngrijorare îți afectează viața cât toate celelalte obiceiuri negative de mai sus. Renunță să îți mai faci griji din orice.

La urma urmei, îngrijorarea este un abuz al imaginației. Nu are rost să te îngrijorezi pentru lucrurile din viitor și să nu te bucuri de momentul prezent. Nu știm ce va fi mâine, de asta trebuie să profităm de ziua de astăzi!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!