6 motive pentru care nu trebuie să aștepți nimic și de la oameni. Așteptările dezamăgesc!

6 motive pentru care nu trebuie să aștepți nimic și de la oameni. Așteptările dezamăgesc!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

„Nu vă așteptați la nimic și nu veți fi niciodată dezamăgiți”. Probabil ați auzit de această zicală

De ce este mai bine să nu aștepți nimic de la alții?

Când se întâmplă ceva neașteptat, vom fi plăcut surprinși. Amintește-ți cât de mult te-ai bucurat ultima dată când cineva ți-a făcut o surpriză fără niciun motiv sau fără să te aștepți. Astfel de lucruri spontane ne fac fericiți.

Iată 6 motive la care nu ar trebui să te aștepți niciodată de la alții:

1. Nu te aștepta ca ceilalți să fie întotdeauna de acord cu tine.

Opiniile și convingerile tale provin din educație și din experiența personală. Acestea pot fi diferite pentru fiecare persoană. Prin urmare, este o prostie să ne așteptăm ca cei din jur să aibă aceeași părere ca noi. Nu ar trebui să fim mereu de acord cu cei din jur, dar nici să ne contrazicem.

2. Mai întâi trebuie să vă apreciați pe voi înșivă, și abia dupaia să vă așteptați ca alții să vă aprecieze

Să te iubești pe tine este primul pas în a-i face pe ceilalți să te iubească. De ce ar trebui să vă respecte alții dacă nu vă respectați pe voi înșivă? Să începem să ne apreciem pe noi înșine, calitățile noastre și ce avem de oferit. Și apoi o vor face și alții.

3. Nu te aștepta ca toți din jurul tău să te placă

În primul rând trebuie să înveți să fi mulțumit de persoana ta, chiar dacă nu toată lumea din jurul tău o să te placă. Tu poți în continuare să fi cea mai bună variantă a ta și să te comporți frumos cu lumea.

4. Nu te aștepta ca ceilalți să fie așa cum vrei tu

Fiecare persoană are felul ei de a fi, și nu putem schimba pe cineva doar ca să se ridice la așteptările noastre. Fie îi accepți pe ceilalți așa cum sunt, fie te îndepărtezi de ei, dar nu încerca să îi schimbi.

5. Nu aștepta ca alții să-ți citească gândurile

Modul nostru de gândire sunt unic și individual. Prin urmare, dacă ne dorim ceva este bine să ne exprimăm clar, pentru că cei din jurul nostru nu ne pot citi gândurile.

6. Nu te aștepta ca totul să fie bine

Rămâi pozitiv și nu-ți pierde speranța, pentru că dacă gândești negativ nu vei câștiga nimic. Continuă să lupți pentru ce îți dorești și în final îl vei obține.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!