6 lucruri in viata care ne pun piedica in ceea ce facem si ne tin pe loc! De aici necazurile si esecurile noastre

6 lucruri in viata care ne pun piedica in ceea ce facem si ne tin pe loc! De aici necazurile si esecurile noastre

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 May 2020 in Dezvoltare Personala

„Cei mai buni ani din viața ta sunt cei în care decizi că problemele tale sunt ale tale. Nu dai vina pe mama, pe ecologie sau pe președinte. Îți dai seama că îți controlezi propriul destin. ”- Albert Ellis

In viata, intalnim o intreaga gama de idei despre ce se presupune a fi bine sau rau. Auzim lucruri atat de des incat incepem sa le acceptam ca fiind adevar. Cum multe dintre aceste lucruri sunt negative, in momentul in care ne legam de ele, acestea ne pot trage in jos ani intregi.

Mark Chernoff ne ajuta sa intelegem mai bine minciunile astfel incat sa stim cu ce ne confruntam.

Prima minciuna: A fi singur = singuratate – Singuratatea nu inseamna intotdeauna singur asa cum “relatie” nu inseamna intotdeauna fericire. A fi singur nu iti va aduce niciodata la fel de multa singuratate precum a fi intr-o relatie gresita. Daca simti ca esti pe drumul gresit, fa o pauza si petrece mai mult timp in compania ta. Apreciaza-ti propria valoare, pune-ti in ordine gandurile si sentimentele. Iar data viitoare cand vei mai fi intr-o relatie care simti ca se scufunda, fii pregatita sa inoti singura.

A doua minciuna: Fericirea vine atunci cand ai tot ce vrei – A fi fericit nu inseamna ca nu iti mai doresti alte lucruri, inseamna ca esti recunoscator pentru ce ai obtinut pana acum si ai rabdare cu ce urmeaza sa se intample in viata ta. Uneori suntem atat de prinsi in incercarea de a realiza ceva maret incat nu mai observam lucrurile marunte care chiar conteaza. Ar fi bine sa apreciem ziua de astazi pentru ca merita. Traiesti clipe momente de care iti va fi dor in anii urmatori.

A treia minciuna: Durerea este ceva ce se poate vedea – Nu subestima niciodata durerea unei persoane pentru ca, in toata sinceritatea, toata lumea duce lupte. Unii oameni stiu doar sa isi ascunda mai bine durerea decat altii. Dar tu nu vei stii niciodata ce se intampla in spatele usilor inchise.

A patra minciuna: Doar cativa oameni au posibilitatea de a trai o viata asa cum iti doresc – Daca in fiecare dimineata te trezesti si iti spui “Da, astazi va fi o zi extraordinara”, iar in dupa amiaza gasesti un motv pentru a iti spune “Da, astazi chiar este o zi extraordinara”, iar in fiecare seara gasesti un motiv pentru a iti spune “Astazi chiar a fost o zi extraordinara”… apoi, intr-o zi, multe luni de acum inainte, vei privi inapoi si vei zambi… si iti vei spune “Chiar am trait o viata extraordinara!”.

A cincea minciuna: Vremurile grele sunt inutile – Uneori, lucrurile trebuie sa mearga gresit pentru a putea merge pe drumul destinat noua. Uneori, trebui sa ne lovim de oameni cu care nu suntem compatibli pentru a intalni oamenii potriviti pentru noi. Uneori, trebuie sa ne simtim mici pentru a fi cu adevarat puternici. Uneori, trebuie sa depasim o multime de obstacole pentru a ne vedea visurile implinite. Uneori trebuie sa punem binele in fata raului stiind ca, in cele din urma, merita toata experienta pe care ai trait-o.

A sasea minciuna: Visurile sunt o pierdere de timp – Cele mai mari daruri sunt cele pe care ochii nu le pot vedea, insa inima le simte. Ceea ce putem vedea este, de obicei, doar o mica fractiune din ceea ce se intampla. Imaginatia noastra ne poate ajuta sa mergem mai departe, sa gasim lucruri care sunt invizibile pentru ochi, insa importante pentru inima. Undeva, ceva incredibil asteapta sa fie cunoscut, trebuie doar sa visezi suficient de mult pentru a il descoperi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!