Image

6 alimente care te pot ajuta să-ți îmbunătățești circulația

Publicat de Patricia Esca pe 10 November 2020 in Sanatate

Oxidul nitric poate reduce tensiunea arterială, precum și preveni accidentul vascular cerebral și arterele înfundate. Creșterea nivelului de oxid nitric prin alimente este uneori opțiunea preferată.

În lista de mai jos a vasodilatatoarelor naturale, sunteți sigur că veți găsi ceva ce vă va face plăcere să îl consumați.

Cele mai bune 7 vasodilatatoare naturale pentru a crește fluxul sanguin:

1. Citricele.

Diverse studii științifice au arătat că vitamina C crește în mod natural producția de oxid nitric. Acest lucru, la rândul său, vă poate ajuta să reduceți tensiunea arterială și să vă dilatați vasele de sânge.

Mandarinele, grapefruitul, lămâile  și portocalele ar trebui să facă parte din dieta zilnică dacă sunteți în căutarea unui vasodilatator natural. De asemenea, nu uitați că vitamina C are proprietăți anti-îmbătrânire excelente, care vă vor menține pielea și organele cu aspect tânăr mai îndelungat.

2. Peștii de apă rece (în special somonul).

Somonul și alți pești cu apă rece, inclusiv codul, tonul și multe altele, sunt bine cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de acizi grași omega-3. Omega-3 ul este benefic pentru sănătatea generală a vaselor de sânge, precum și pentru fluxul sanguin sănătos. De asemenea, conțin coenzima Q-10.

Citeste si  Tinctură de ghiocei pentru dureri articulare, probleme cu stomacul și răceli

Această importantă moleculă biologică are multe funcții, dar în ceea ce privește stimularea vasodilatației, coenzima Q-10 îmbunătățește funcția vaselor de sânge, ajută la relaxarea arterelor și previne descompunerea moleculei de oxid nitric în sine.

3. Usturoiul.

Usturoiul este un remediu tradițional pentru infecțiile virale și bacteriene. Dar există diverse studii științifice care au dovedit că usturoiul este, de asemenea, un vasodilatator puternic.

4. Ghimbirul.

Ghimbirul este cunoscut a fi unul dintre cei mai buni vasodilatatori naturali. A fost utilizat în India ca măsură preventivă și soluție la diferite probleme de sănătate de vârste. Ghimbirul este un puternic antioxidant care ajută la creșterea producției de oxid nitric.

5. Varza și spanacul.

Varza și spanacul sunt legume verzi, cu frunze, care sunt surse bogate în vitamina K. Acest nutrient este important pentru menținerea vaselor de sânge sănătoase datorită capacității sale de a reduce stresul oxidativ și de a subția sângele.

De asemenea, spanacul este încărcat cu nitrați, care îmbunătățesc producția de oxid nitric. În plus, conține mult fier, care susține transportul oxigenului în tot corpul. Iar varza este bogată în magneziu, antioxidanți și coenzima Q10.

Citeste si  5 produse care vor scăpa de problemele digestive: flatulență, arsuri la stomac, aciditate ridicată, diaree și multe altele!

6. Rodiile.

Acest fruct este capabil să reducă inflamația, să crească nivelul de oxid nitric și să reducă stresul oxidativ, care sunt factori asociați cu bolile coronariene. Polifenolii prezenți în rodie ajută la transformarea nitriților în oxid nitric, făcându-l un vasodilatator natural.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!