5 semne că o persoană nu suferă de depresie, ci din cauza oamenilor toxici

5 semne că o persoană nu suferă de depresie, ci din cauza oamenilor toxici

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Sentimentul de tristețe și melancolie nu vă dispare din minte? Credeți că suferiți de depresie cronică? De fapt, această tulburare este cea mai presantă boală în zilele noastre, care începe să afecteze din ce în ce mai multă lume. Prin urmare, mulți oameni, atunci când se simt triști pentru o perioadă mai îndelungată, își atribuie singuri acest diagnostic și încep să caute rezolvări pe cont propriu.

Dar dacă nu este vorba despre depresie, ci despre mediul în care trăiește o persoană? Înainte de a-ți agrava starea cu emoții inutile, trebuie să te uiți cu atenție la cercul tău social. Poate că există o persoană toxică printre cei apropiați, care te face să te simți deprimat. Dar cum poți să o identifici? Psihologii ne-au dat câteva indicii simple care ne vor ajuta să recunoaștem oamenii toxici din viața noastră.

Cum să identifici persoanele toxice:

1. Sunt vampiri energetici

Oamenilor înzestrați cu energii negative le place să îi sece de energie pe cei din jurul lor. După un dialog cu ei, se creează un sentiment de goliciune și detașare de lume. Vampirii energetici preiau energia pozitivă fără a oferi nimic în schimb.

Simpla lor prezență schimba starea de spirit a unei persoane. Cu toate acestea, în comportament ei sunt grijulii, sar în ajutor și îi servesc pe cei care au o problemă. Dar, de fapt, aceste lucruri sunt doar de fațadă, în realitate nu le pasă de nevoile și emoțiile altor persoane, nici măcar de cele ale apropiaților.

2. Se joacă cu sentimentele unei persoane

Indivizii toxici tind să fie manipulatori și narcisici și să se joace cu sentimentele și cu viața unei persoanei. Pentru propriile lor scopuri, ei vor convinge, fără remușcări, o persoană să facă ceea ce nu vrea să facă, mai ales atunci când acel lucru nu corespunde deloc cu principiile sale morale.

Acești oameni, în absolut orice conversație, își vor sublinia propriile nevoi cât mai mult posibil. Comunicarea cu ei poate face o persoană să își piardă interesul pentru un domeniu care îi place și în cele din urmă să-și îndrepte atenția spre un domeniu pe care îl preferă persoana toxică.

3. Au un comportament arogant

Acești oameni nu au limite, iar comportamentul lor este inadmisibil. Ei sunt capabili să încalce spațiul personal, să scape de cei pe care îi consideră adversari în cele mai josnice moduri sau să profite de cei din jurul lor. Toxicitatea îi împinge să aibă mereu ultimul cuvânt în dispute.

Și atunci când fac un lucru rău, nu își asumă niciodată responsabilitatea și încearcă să dea vina pe altcineva: ei mint, umilesc alte persoane, defăimează, răspândesc bârfe, răstoarnă adevărul. Astfel de indivizi sunt întotdeauna de părere că pot scăpa bazma curată.

4. Manipulează 

Această categorie negativă de oameni folosește darul manipulării pentru a schimba o persoană, pentru a o modela așa cum le place lor. Schimbările pot fi atât de dramatice încât o persoană nu va mai putea să se recunoască pe sine pe măsură ce trece timpul.

Ei știu, de asemenea, să se dea drept victime, iar în timp, această tactică va avea un efect de oglindă asupra unei persoane. Acest efect va începe treptat ca o tulburare semnificativă în toate domeniile vieții, inclusiv în sănătatea fizică.

5. Mint pentru a-și atinge obiectivele

Minciuna este un lucru normal pentru o persoană toxică, pur și simplu face parte din esența ei. Poate să spună absolut orice minciună pentru a-și atinge obiectivele, în timp ce cealaltă persoană nici măcar nu va realiza că este vorba despre o minciună. Odată ce persoana toxică îți va câștiga încrederea, ea te va putea face să crezi tot ce spune.

Dar este foarte important să înveți să distingi gândurile tulburătoare care vin din conștiință, de impactul negativ al oamenilor toxici. Doar după ce vei scăpa de negativitatea lor îți vei putea recăpăta fericirea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!