5 semne că nu suferi de depresie, ci ești doar înconjurat de oameni toxici

5 semne că nu suferi de depresie, ci ești doar înconjurat de oameni toxici

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Te simți trist și fără speranță? Crezi că suferi de depresie? Ești sigur/ă că este în tine și nu în oamenii din jurul tău?

Depresia nu este o glumă. Aceasta este o boală gravă care chiar îți poate distruge viața. Și înainte de a vă diagnostica, asigurați-vă că problema este într-adevăr la dvs. și nu la caracterele toxice pe care le aveți în viața voastră.

Oamenii toxici sunt peste tot

Există oameni care, prin însăși prezența lor în viața ta, îți spulberă toată fericirea din tine. Și oricât de înțelegători, puternici și înțelegători ar părea pentru tine, oamenii toxici îți vor scurge foarte repede energia. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, te vei apăra.

Cum acționează oamenii toxici

Întrebarea este: cum reușesc acești oameni să te ducă la starea de depresie? Răspunsul este simplu: pentru că din fire ești o persoană bună și decentă, care știe să-i respecte pe ceilalți și, prin urmare, oamenii toxici te folosește.

Încă din copilărie suntem învățați să îi respectăm pe ceilalți, să prețuim opiniile altora, să luăm în considerare sentimentele altora, să putem asculta și să nu umilim sau să jignim pe nimeni. Dar nu toată lumea crește cu astfel de atitudini. Pentru unii, bunătatea ta este o slăbiciune.

Semne că sunteți înconjurați de oameni toxici:

1. Au capacitatea de a atrage energia pozitivă a altei persoane

Oamenii toxici atrag cu putere energia și emoțiile pozitive, lăsându-te epuizat și fără chef de viață. Simpla lor prezență în viața ta, te face să te simți epuizat și umilit. Oamenii toxici se pot comporta de parcă le pasă de tine, dar nu în realitate le pasă cu adevărat de sentimentele și nevoile tale, ci mai degrabă se simt bine din cauza energiei pe care o emani.

2. Încearcă să te facă să te simți vinovat mereu

Oamenii toxici sunt, de asemenea, adesea narcisiști ​​și manipulatori. Ei te vor păcăli fără rușine în acțiunile lor, care le vor întări ego-urile și le vor satisface nevoile.

Sunt adevărați manipulatori care încearcă să conducă fiecare conversație. Acest comportament te face să te distragi de la propriile sentimente și să uiți de propriile nevoi.

3. Sunt vocali și aroganți

Vor trece orice graniță fără remușcări, chiar dacă trebuie să vă încalce spațiul personal pentru aceasta. Oamenii toxici își doresc întotdeauna să aibă ultimul cuvânt și pentru aceasta sunt gata să facă orice.

Când se simt amenințați, se folosesc de trucuri murdare. Mint, schimbă faptele și caută orice scuză pentru a demonstra că au dreptate.

4. Te schimbă în cine nu ești.

Oamenii toxici vor încerca să te manipuleze pentru a te transforma într-o persoană complet diferită. Au nevoie de tine pentru a deveni ceea ce tu însuți nu ai vrut să fii. Te pot duce la punctul în care încetezi să te mai recunoști.

Acestor oameni le place să se dea victime și să te acuze dacă ceva nu funcționează în viața lor. În timp, vei începe să te îndoiești de propriile decizii și acțiuni.

5. Mint fără rușine pentru a te manipula

Oamenii toxici pot minți despre orice pentru a obține ceea ce doresc. Ei reușesc cu măiestrie să-și păcălească ținta și să răspândească zvonuri false. Cred că au întotdeauna dreptate, deci nu cred că minciunile lor pot face rău nimănui.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!