5 semne că ești pe drumul tău spre fericire

5 semne că ești pe drumul tău spre fericire

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 June 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieViata

Dacă am reprezenta grafic călătoria noastră de viață, ar arăta ca un electrocardiogramă, alcătuită din puncte de jos și de sus. Înaintea fiecărei creșteri în sus, există întotdeauna o coborâre în jos. Altfel, ar fi doar o linie dreaptă, semn că inima nu bate.

Așa este și viața, alcătuită din eșecuri și succese. Pur și simplu, în momentul “căderii”, ne concentrăm doar pe această parte a drumului, în care “gaură” ne aflăm, uitând că în ansamblu totul trebuie să meargă în sus în curând.

Dar uneori pare că nu se întâmplă nimic pentru o perioadă lungă de timp. În astfel de cazuri, trebuie să reevaluăm vechile noastre tipare și convingeri și să încercăm ceva nou – cine știe, poate va reuși?

Cele mai evidente semne, după care am realizat în deplinătatea conștiinței că sunt pe drumul meu și merg în direcția corectă.

1.Nu căutați drumuri ușoare

În jurul nostru există multe lucruri care ne pot distrage. Cultura de masă, divertismentul, rețelele sociale, etc. Acestea sunt instrumente foarte comode pentru a înăbuși temporar sentimente negative precum resentimentul, vinovăția, invidia sau pur și simplu plictiseala.

Alegeți să nu vă lăsați purtați de curent, ci să luptați cu cauzele interne ale acestor sentimente. Vă interesează să eradicați sursa răului, așa că de multe ori vă retrageți în voi înșivă, încercați să analizați motivele trăirilor voastre.

Uneori vi se poate părea că mergeți împotriva curentului, vă simțiți singur în aceste încercări de autoanaliză, deoarece ceilalți își continuă viața lor. Iar acest lucru este absolut normal. Fiecare are propriul său drum, continuați să mergeți pe propriul vostru, fără să vă comparați cu ceilalți.

Iar dacă sunteți în căutarea unui mod alternativ de viață, nu vă opriți, căutați drumul care vă face plăcere. Descoperirea unor lucruri noi este întotdeauna interesantă.

2.Abordare calmă a schimbărilor

Orice abatere de la standardele stabilite este întotdeauna percepută subconștient ca stres, ca ieșire din zona de confort. Acum trebuie să vă străduiți din nou, să vă croiți drumul. Este mult mai plăcut să stai pe canapea, ca și Oblo, amânând mereu gândurile înfricoșătoare despre lucrurile pe care trebuie să le faceți. Fie că este vorba despre o programare la medic, trimiterea unui CV sau o convorbire de afaceri.

Cu toate acestea, v-ați săturat să stați în inactivitate și vă confruntați cu provocările schimbării, cu acest disconfort temporar al efortului, care va fi urmat de schimbări și satisfacția muncii depuse asupra voastră.

Simțiți că zona de confort va duce doar la amânare, iar schimbările vor aduce noi oportunități. De aceea, alegeți cu curiozitate această inconfortabilitate, pentru că recompensa poate fi obținută doar după depășirea obstacolelor.

La început, mereu există emoții și frică în fața noului și necunoscutului. Dar această frică ar trebui să fie percepută ca un companion în noua voastră aventură. Iar în aceste momente, amintiți-vă că orice schimbare poate deveni cu timpul o normalitate.

3. Observați și schimbați regulile

Dacă începeți să vă gândiți des la stilul vostru de viață, experimentând în același timp disconfort, acesta este un semn că vă apropiați de o nouă etapă. Deoarece pentru a construi ceva nou, trebuie mai întâi să scăpați de vechi.

Însă pentru a face orice schimbări în lumea exterioară, trebuie mai întâi să vă înțelegeți pe voi înșivă în interior, să schimbați reacția și atitudinea față de tot.

Iar atunci când faceți acest pas – începeți să vă îndreptați spre schimbare, să aruncați tiparele inutile, devenind cea mai bună versiune a voastră, percepția voastră asupra realității se schimbă. Realitatea în sine se schimbă și ea, deoarece scăpați de legăturile inutile, stereotipurile și convingerile.

Acesta este momentul când vă eliberați.

4.Responsabilitatea pentru fericirea voastră este în mâinile voastre

Faceți alegeri curajoase în căutarea fericirii voastre. Cu toate acestea, de multe ori fericirea vine prin durere, nu apare din senin. Pentru că voi sunteți stăpânii propriii fericiri și numai voi vă puteți permite să o găsiți, doar dacă o doriți cu adevărat.

Și numai voi știți ce vă poate face fericiți, nu societatea. Pe acest drum, vă veți simți ca un rebel, apărându-vă valorile. Aici trebuie să aveți curajul de a fi loiali chemării voastre interioare.

5.Disciplină în gândire

Vă cufundați în gândurile voastre vechi și conștient rupeți convingerile care vă împiedică. În același timp, încep să se formeze gânduri actualizate, care vă conduc către obiectivul stabilit. În fiecare dimineață vă concentrați asupra noilor sarcini care au apărut în viața voastră și cum le puteți rezolva în mod concret astăzi.

Nu vă umpleți mintea cu îngrijorări și anxietăți, ci cu dialog interior, în care vă descompuneți prioritățile și pașii către obiectiv. Și amintiți-vă, imaginea viitorului care se va păstra în mintea voastră, vă va conduce către acele rezultate.

Iar când veți crede cu adevărat că obiectivul stabilit va deveni viitorul vostru, va veni stadiul de încredere și liniște. Atunci nu mai este loc de frici și îndoieli, ci vă bucurați să creați propria voastră viață.

Nu vă temeți de nimic, indiferent în ce etapă vă aflați acum, cred că veți reuși cu siguranță.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!