5 lucruri pe care să nu le faci în viață: O înțelepciune populară foarte veche

5 lucruri pe care să nu le faci în viață: O înțelepciune populară foarte veche

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Aceasta este o înțelepciunea populară, care s-a păstrat de-a lungul secolelor. Prin urmare, nu ar trebui să o neglijezi, chiar dacă pare că totul s-a schimbat în lumea modernă și că învățăturile strămoșilor noștri din adâncurile timpurilor nu mai sunt relevante.

Dacă este înțelepciune, atunci va fi întotdeauna importantă pentru oameni. Oamenii de știință de astăzi pot să găsească chiar și o justificare științifică pentru unele superstiții. Și după aceea, nu ni se va mai părea doar o glumă.

De exemplu, se spune că nu ar trebui să ne uităm prea des în oglindă, altfel am putea îmbătrâni mai devreme. La prima vedere, pare o superstiție.

Poți argumenta, desigur, că oglinda în sine este un obiect neobișnuit în viața umană. Nu degeaba se fac multe ghiciri și vrăji cu ajutorul oglinzii. Dar se pare că nu se rezumă doar la asta.

Un fapt științific demonstrat este că, dacă te uiți mult timp în oglindă, aceasta începe efectiv să-ți atragă energia. Acest lucru începe după ce o persoană se uită în oglindă mai mult de trei minute.

Fetele de astăzi petrec mult timp în sălile de fitness, unde toți pereții sunt acoperiți cu oglinzi. Este cunoscut faptul că în astfel de încăperi oamenii obosesc mult mai mult decât în cele fără oglinzi. Așadar, acum te poți gândi dacă este sau nu o superstiție atunci când se spune că nu ar trebui să te uiți mult în acest obiect.

Toată lumea știe că invidia este un lucru rău, dar mulți oameni continuă să o simtă. Invidia uneori poate ajuta o persoană să aspire la ceva. Însă poți doar să simți că o altă persoană a avut noroc, în timp ce tu nu, și uneori invidia poate deveni atât de distructivă încât să pună în pericol pe cel care o poartă în suflet.

O persoană care invidiază încetează să-și mai trăiască propria viață. Toate gândurile sale se concentrează doar asupra faptului că vrea să aibă ceea ce are altcineva. Nu este de mirare că o astfel de stare duce la probleme de sănătate mentală, iar aceasta, așa cum se știe, afectează sănătatea fizică a unei persoane. Invidia este de cele mai multe ori inutilă, mai ales dacă nu te motivează să faci ceva. Invidia, dacă există, ar trebui să fie folosită ca prim pas către inspirație – “Dacă a reușit el, pot reuși și eu.”

Cât de des auzim oamenii spunând că își doresc binele copiilor lor. Ce este rău în a visa la fericirea celor dragi? Dar dacă vreun părinte binevoitor spune că știe mai bine cum fiul sau fiica sa poate fi fericit, unde duce asta? Părinții tăi te cunosc mai bine și știu cine ar putea fi un partener potrivit pentru tine sau care ar putea fi cea mai bună cale în viață.

La ce facultate ar trebui să mergi și ce carieră ar trebui să urmezi. Câte destine umane au fost distruse pentru că părinții nu le-au permis copiilor lor să-și aleagă singuri destinul. Ce părere crezi că vor avea despre acești părinți când vor îmbătrâni?

Așadar, ascultă înțelepciunea lăsată de bunicii noștri și crede în ea:

– Nu te uita în oglindă – vei îmbătrâni!

– Nu aduce oameni răi în casă – îți va părea rău!

– Nu-i invidia pe alții – te vei îmbolnăvi!

– Nu te agăța de oameni – îi vei pierde!

– Și nu-ți chinui prea tare copiii, pentru că la bătrânețe vei primi totul înapoi…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!