5 fraze pe care oamenii toxici le folosesc pentru a vă reduce stima de sine

5 fraze pe care oamenii toxici le folosesc pentru a vă reduce stima de sine

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2021 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitateViata

Poate fi datorită negativității sau a răutății, dar atunci când ești înconjurat de oameni toxici, creierul tău se află într-o stare de stres constant, care trebuie evitat cu orice preț

Iată care sunt trăsăturile persoanelor toxice:

  • Le place să fie manipulatori
  • Sunt subiectivi și narcisiști
  • Nu își asumă responsabilitatea pentru faptele lor
  • Nu își cer scuze niciodată
  • Sunt nestatornici
  • Te provoacă să faci lucruri pe care nu vrei să le faci
  • Te fac să te victimizezi

În plus față de manipulare și judecată, oamenilor toxici le place să arunce cu noroi în absolut oricine. Fac aceste lucruri din amuzament, pentru ai jigni pe ceilalți, cel mai probabil chiar și pe tine.

Oamenii toxici încearcă să-și proiecteze defectele și îndoielile de sine asupra altora. Dacă sunteți familiarizați cu un astfel de comportament, atunci ar trebui să înțelegeți că nu trebuie luați în serios. În realitate, toți oamenii toxici sunt nefericiți și, dintr-un motiv necunoscut, încearcă să-i folosească pe cei din jur pentru a se afirma.

Oamenii toxici nu au întotdeauna nevoie de multe cuvinte pentru a acționa, dar există anumite fraze pe care le folosesc foarte des:

1. „Dramatizezi totul”

Astfel, oamenii toxici te fac să crezi că tu ești de vină pentru orice situație. Îți afectează stima de sine, nu doar numindu-te dramatic, dar și manipulându-te în a crede ceea ce spun ei.

2. „Nu știi despre ce vorbești”

Nimănui nu-i place să audă că vorbele sale nu au sens. Aceste tipuri de fraze indică un nivel de superioritate intelectuală, care pe majoritatea dintre noi ne deranjează. Este foarte probabil ca oamenii toxici să încerce pur și simplu să iasă dintr-o situație problematică cu această frază. Acesta este un exemplu perfect care arată cât de nerușinați pot fi pentru a obține ceea ce își doresc.

3. “Este vina ta”

Oricare ar fi problema, cel mai probabil, nu este vina ta. Dar pur și simplu, potrivit oamenilor toxici, orice tip de atac poate fi folosit în siguranță ca apărare.

Dar poate că ai făcut lucrul de care ești acuzat, iar acum persoana toxică încearcă să-ți folosească greșelile (adesea inocente) în beneficiul ei, pentru a-și justifica comportamentul (în majoritatea cazurilor, departe de a fi inocent).

4. „Nu ești sigur pe tine”

Căutarea vinovatului continuă. Nici o persoană decentă nu va profita de vulnerabilitatea și anxietatea altcuiva. Dar, din nou, oamenii toxici nu sunt decenți. Oamenii toxici nu o vor recunoaște niciodată, dar ei sunt cei care sunt nesiguri.

Pe scurt, ei proiectează această insecuritate asupra ta pentru că nu știu alt mod de a face față acesteia. Însă, acest lucru încă nu justifică modul în care ei doboară stima de sine a altor persoane.

5. Jigniri

Nu este de mirare că persoanele toxice sunt narcisiste. Dacă agresivitatea pasivă (sau orice alte tehnici de manipulare) nu funcționează, acestea trec la un abuz verbal. Acest lucru vine, de obicei, din disperare, iar în aceste momente iese la iveală adevărata lor latură.

„Ești un prost”, „Ești un nimic” și „Ești un eșec” sunt cele mai populare trei insulte în rândul persoanelor toxice. Dacă auzi vreodată aceste cuvinte adresate ție, nu te descuraja și amintește-ți că aceste lucruri nu te reprezintă. Nu este vina ta, după cum s-a menționat anterior, oamenii toxici îi folosesc pe alții pentru a se descărca de ceea ce au acumulat în interior.

Acum că ai aflat care sunt caracteristicile persoanelor toxice, este timpul să te îndepărtezi de ele.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!