5 condimente naturale benefice pentru durerile de genunchi

5 condimente naturale benefice pentru durerile de genunchi

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2020 in SanatateViata

Din păcate, durerile de genunchi sunt o problemă comună cu care se poate confrunta persoanele de orice vârstă. Acestea pot fi din cauzate în urma unei leziuni a ligamentului sau a cartilajului sau a unor afecțiuni medicale, cum ar fi artrita, guta sau infecțiile.

Principalele simptome ale durerilor de genunchi sunt inflamația și roșeața. Cu toate acestea, unele persoane suferă, de asemenea, de rigiditate articulară, slăbiciune, durere sau imposibilitatea de a se mișca.

Iată 5 condimente naturale pentru combaterea durerilor de genunchi:

1. Curcuma

Datorită ingredientului activ curcumină, acest condiment natural este excelent pentru combaterea durerilor de genunchi. Este un agent antiinflamator și acționează ca un calmant al durerii.

Acest remediu puternic a fost folosit în medicină încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale antiinflamatoare, analgezice, antioxidante și hepatoprotectoare. Mai mult, unele cercetări confirmă faptul că este mai eficient decât unele medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii.

2. Ghimbirul

Ghimbirul este unul dintre „verii” curcumei și este, de asemenea, un calmant natural foarte eficient. Alternativ, îl poți consuma sau utiliza local prin frecarea articulației cu ulei esențial de ghimbir diluat într-un alt ulei de bază.

Cu toate acestea, dacă alegi să îl consumi, nu trebuie să depășești doza maximă permisă pe zi, deoarece acest condiment poate crea un ușor disconfort digestiv dacă este consumat prea mult.

3. Piperul Cayenne

Ardeiul Cayenne conține capsaicină, un compus activ foarte condimentat, dar și foarte util împotriva durerii. Ca și în cazul ghimbirului, poți combina consumul cu aplicarea pe zona afectată.

Cu toate acestea, dacă decizi să adaugi piper cayenne în mâncare, ține minte că iuțeala poate irita sistemul digestiv. Cu toate acestea, acest efect secundar poate fi evitat prin încorporarea acestuia treptat în mâncare, începând cu doze mici.

4. Scorțișoara 

Scorțișoara conține substanțe nutritive care ajută la combaterea inflamației și a durerii. Prin urmare, este un bun remediu natural de utilizat în combinație cu alte remedii pentru durerile de genunchi.

Scorțișoara este un condiment care are proprietăți antiinflamatorii. Poate fi utilizat local pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea mobilității articulațiilor.

Cel mai bun soi de scorțișoară este Ceylon. Efectul terapeutic al acestui soi este mult mai puternic decât restul. Poți să adaugi scorțișoara în mâncare, dulciuri sau ceai.

5. Cuișoarele

Cuișoarele conțin cantități semnificative de eugenol. Acest compus, care se găsește și în scorțișoară sau nucșoară, are proprietăți puternice de calmare a durerii. De fapt, acest condiment era folosit înainte ca remediu pentru durerea de dinți.

Poți pune ulei de cuișoare pe articulația afectată pentru a amorți ușor genunchiul și astfel ameliora durerea. Cu toate acestea, trebuie să o faci în mod regulat pentru a vedea îmbunătățiri semnificative.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!