5 băuturi energizante naturale care vor înlocui cu succes cafeaua

5 băuturi energizante naturale care vor înlocui cu succes cafeaua

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă te simți obosit și nu poți intra în ritmul de lucru, nu trebuie să bei mai multă cafea sau băuturi energizante care sunt foarte dăunătoare pentru organism. Iată cum pot fi înlocuite acestea cu băuturi naturale sănătoase, energizante și pline de multe alte beneficii.

Un val uriaș de forță și energie ne oferă anumite exerciții făcute dimineața. Dacă ziua s-a dovedit a fi foarte grea și extrem de solicitantă pentru resursele tale interne, le poți reface oricând cu ajutorul băuturilor și alimentelor sănătoase.

Pericolul cafelei și al băuturilor energizante

Cafeaua deși este un produs natural, este și dăunătoare pentru organism deoarece, după ce îți oferă o creștere a puterii și a energiei, te duce la epuizare severă. S-a dovedit că, chiar dacă ne oferă multă energie pe moment, după ce trece efectul, avem nevoie de mult timp pentru a ne reveni.

Din această cauză, putem deveni dependenți de cofeină și putem avea dorința de a bea cafea în mod constant. Cu cât bei cafea mai rar, cu atât acest efect te afectează mai puțin.

Același lucru este valabil și pentru băuturile energizante, care, în plus, sunt și dăunătoare organismului, deoarece compoziția lor nu este sănătoasă, mai ales nivelurile extrem de ridicate de zahăr pe care le conține. Dacă încercați să vă protejați sănătatea, cu siguranță nu ar trebui să le consumați – chiar și ocazional.

Există o alternativă excelentă la băuturile energizante și cafea. Mulți beau ceai, dar nici acesta nu este foarte benefic – mai ales dacă vorbim de ceaiul negru. Ceaiul conține substanțe numite taninuri. Efectul lor asupra organismului nu este considerat a fi cel mai benefic. În plus, ceaiul negru conține multă cofeină, care, după cum am menționat mai sus, oferă mai întâi un aflux de energie, apoi te lasă fără energie.

Iată cinci băuturi alternative:

1. Ceai verde. Ceaiul verde aproape că nu conține deloc taninuri și are o cantitate redusă de cofeină: jumătate față de ceaiul negru și de patru ori mai puțină decât cafeaua. Acesta este o băutură tonică minunată, mai ales atunci când este combinat cu lamaie și scorțișoară. Nu este recomandat să fie consumat prea des și prea mult, dar o ceașcă de ceai verde în mijlocul unei zile de lucru cu siguranță nu îți va face rău.

2. Merele. Potrivit oamenilor de știință, merele sunt unul dintre cele mai bune alimente tonice și revigorante. Au un efect mare asupra bunăstării noastre, ne oferă putere, energie, și în plus nu au efecte secundare. Consumă mere sau suc de mere dimineața pentru a te trezi mai bine. Abundența de vitamina C și minerale contribuie la sănătatea merelor, așa că asigurați-vă că includeți acest fruct în alimentația dumneavoastră dacă vă simțiți adesea obosit.

3. Ghimbir. Este destul de neplăcut să mănânci ghimbir în forma s-a naturală din cauza gustului său specific, dar, pe de altă parte, poate fi adăugat în diverse feluri de mâncare sau poate fi transformat într-o băutură energizantă naturală. Pentru a face acest lucru, amestecați-l cu lămâie și apă. Puteți adăuga scorțișoară, miere pentru gust. Veți obține o băutură energizantă incredibil de puternică, care nu vă va dăuna sistemului nervos și nu vă va epuiza corpul.

4. Boabele de magnolie. Fructele acestei plante conțin acizi organici, precum și substanțe tonice, zaharuri. Se fierb uscate sau proaspete în apă până dă în clocot. Pentru a face acest ceai, veți avea nevoie de o lingură de boabe de magnolie la jumătate de litru de apă clocotită sau de un litru de apă la două linguri de boabe de magnolie. Lăsați ceaiul la infuzat timp de o oră. După aceea, puteți bea, adăugând miere sau zahăr după gust. Efectul tonic al acestor boabe este pur și simplu incredibil.

5. Tinctură de ginseng. Poate fi achiziționată de la farmacie. Adaugați-o în ceaiul verde sau pur și simplu o amestecați cu apă apă, dar conform recomandărilor. Acest lucru vă va ajuta să vă înveseliți și, în general, să deveniți mai productiv și mai eficient în muncă și afaceri. Tinctura nu afectează somnul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!