3 vitamine de care are nevoie corpul nostru cel mai mult

3 vitamine de care are nevoie corpul nostru cel mai mult

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Sanatate

Fiecare organism este diferit, așa că fiecare persoană are nevoie de un complex special de vitamine în funcție de stilul de viață, alimentație și starea de sănătate a acesteia. Cel mai frecvent oamenii au deficit de aceste 3 vitamine și minerale:

1. Vitamina B.

Oamenii pot obține în mod natural toate tipurile de vitamine B (cu excepția B12) din alimente vegetale și animale. Dar, cu toate acestea, mulți oameni au o cantitate redusă de vitamine B în corp.

Iată de ce:

Aceste vitamine sunt folosite la funcțiile vitale ale întregului nostru corp, pentru detoxifiere, în sistemele energetice, nervoase și imune.

Corpul nostru se bazează pe acest complex de vitamine pentru multe funcții. Prin urmare, consumul de alimente bogate în vitamina B nu este suficient.

Deficitul de vitamina B este de obicei însoțit de probleme intestinale. Câteva semne frecvente ale deficitului de B12 sunt creșterea bacteriană a intestinului subțire și sindromul de intestin cu scurgeri.

2. Zinc.

Dacă credeai că zincul nu este un mineral necesar pentru corpul nostru, acest lucru nu este adevărat și îți vom explica de ce. El ajută sistemul nostru imunitar să lupte împotriva bacteriilor și virușilor. Zincul contribuie, de asemenea, la crearea proteinelor esențiale în organism.

Cum se poate evita un deficit? Mănâncă mai multe fructe de mare. Stridiile, midiile, algele sunt foarte bogate în zinc.

3. Magneziu.

Această vitamină este, de asemenea, foarte importantă pentru sănătatea noastră, deoarece corpul nostru, cu ajutorul acesteia, efectuează 300 de reacții biochimice. Din păcate, magneziul nu se poate extrage prea mult din produse. Prin urmare, medicul ne va recomanda să compensăm cu suplimente.

Există diferite forme de magneziu, dar cel mai indicat ar fi să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte, pentru a vă recomanda cea mai bună variantă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!