Image

3 vitamine de care are nevoie corpul nostru cel mai mult

Publicat de Patricia Esca pe 8 November 2020 in Sanatate

Fiecare organism este diferit, așa că fiecare persoană are nevoie de un complex special de vitamine în funcție de stilul de viață, alimentație și starea de sănătate a acesteia. Cel mai frecvent oamenii au deficit de aceste 3 vitamine și minerale:

1. Vitamina B.

Oamenii pot obține în mod natural toate tipurile de vitamine B (cu excepția B12) din alimente vegetale și animale. Dar, cu toate acestea, mulți oameni au o cantitate redusă de vitamine B în corp.

Iată de ce:

Aceste vitamine sunt folosite la funcțiile vitale ale întregului nostru corp, pentru detoxifiere, în sistemele energetice, nervoase și imune.

Corpul nostru se bazează pe acest complex de vitamine pentru multe funcții. Prin urmare, consumul de alimente bogate în vitamina B nu este suficient.

Deficitul de vitamina B este de obicei însoțit de probleme intestinale. Câteva semne frecvente ale deficitului de B12 sunt creșterea bacteriană a intestinului subțire și sindromul de intestin cu scurgeri.

Citeste si  Pietre la rinichi. 7 grupe alimentare care ajută la formarea pietrei și cum le putem dizolva

2. Zinc.

Dacă credeai că zincul nu este un mineral necesar pentru corpul nostru, acest lucru nu este adevărat și îți vom explica de ce. El ajută sistemul nostru imunitar să lupte împotriva bacteriilor și virușilor. Zincul contribuie, de asemenea, la crearea proteinelor esențiale în organism.

Cum se poate evita un deficit? Mănâncă mai multe fructe de mare. Stridiile, midiile, algele sunt foarte bogate în zinc.

3. Magneziu.

Această vitamină este, de asemenea, foarte importantă pentru sănătatea noastră, deoarece corpul nostru, cu ajutorul acesteia, efectuează 300 de reacții biochimice. Din păcate, magneziul nu se poate extrage prea mult din produse. Prin urmare, medicul ne va recomanda să compensăm cu suplimente.

Există diferite forme de magneziu, dar cel mai indicat ar fi să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte, pentru a vă recomanda cea mai bună variantă.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon