3 substanțe care sunt necesare în alimentația fiecărei femei după 50 de ani

3 substanțe care sunt necesare în alimentația fiecărei femei după 50 de ani

Publicat de Tudor Mihalache pe 10 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Trupul unei femei după 50 de ani se schimbă. Prin urmare, odată cu vârsta, fiecare femeie trebuie să își ajusteze dieta. Pentru a evita problemele de sănătate după 50 de ani, femeile trebuie să mănânce alimentele potrivite.

Acordați atenție celor 3 nutrienți importanți anti-îmbătrânire

Ar trebui să fie în dieta fiecărei femei de peste 50 de ani

1. Calciu pentru sănătatea oaselor

Calciul este un mineral esențial pentru sănătatea oaselor. Oasele sunt alcătuite în principal din calciu și fosfor, iar acest mineral este necesar pentru a menține densitatea osoasă și pentru a preveni pierderea osoasă.

Atunci când nu obținem suficient calciu din alimentație, corpul nostru ia calciu din oase pentru a menține nivelul de calciu din sânge la nivel optim. În timp, acest lucru poate duce la pierderea osoasă și la o serie de probleme de sănătate, cum ar fi osteoporoza și fracturile osoase.

Prin urmare, consumul adecvat de calciu prin alimentație sau suplimente poate ajuta la menținerea sănătății oaselor. În plus, calciul joacă și un rol important în funcționarea musculară, transmiterea nervoasă și coagularea sângelui.

Se recomandă o cantitate zilnică de calciu de aproximativ 1000-1200 mg pentru adulți, în funcție de vârstă și gen. Alimente bogate în calciu includ laptele și produsele lactate, nucile, semințele, legumele cu frunze verzi și unele tipuri de pește, cum ar fi sardinele și somonul.

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, devin predispuse la osteoporoză. O femeie din trei se confruntă cu riscul unei fracturi osoase din cauza acestei boli. Și totul din cauza lipsei de calciu din organism.

Doza zilnică recomandată de calciu după 50 de ani este de 1200 miligrame.

2. Proteine ​​pentru masa musculara

Femeile în vârstă, de regulă, duc un stil de viață sedentar: stau mult, fac puțin sport. Astfel are loc pierderea masei musculare. Până la vârsta de 80 de ani, aproape fiecare femeie și-a pierdut până la jumătate din masa musculară scheletică.

Pentru a face față acestei probleme, trebuie să mâncați suficiente proteine.

Consumați mai multă soia, quinoa, ouă, lactate, semințe și fasole. Acestea sunt surse naturale și delicioase de proteine.

Nevoia de proteine ​​depinde de greutatea persoanei.

Femeilor peste 50 de ani li se recomandă să consume 1-1,5 grame de proteine ​​la 1 kilogram de greutate corporală.

De exemplu, dacă cântărești 63 de kilograme, ai nevoie de cel puțin 63 de grame de proteine ​​pe zi.

3. Vitamina B12 pentru funcția creierului

Pe măsură ce îmbătrânim, devine mai dificil să absorbiți nutrienții din alimente. Capacitatea de a obține vitamina B12, care este esențială pentru menținerea celulelor roșii din sânge și a funcției creierului, este redusă în mod deosebit drastic.

Includeți ouă, lapte, carne slabă, pește, cereale și cereale în dieta dvs.

Aportul zilnic recomandat de vitamina B12 pentru femeile peste 50 de ani este de 2,4 miligrame pe zi.

Nu uitați să discutați cu medicul dumneavoastră despre adăugarea acestei vitamine în dieta dumneavoastră.

A te disciplina și a-ți schimba obiceiurile, mai ales la o vârstă mai înaintată, este foarte dificil.

3 sfaturi pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți dieta

Mănâncă mai multe cereale integrale, fructe și legume.

Bea multă apă, chiar dacă nu ți-e sete. Poartă cu tine o sticlă și bea 1 pahar de apă la fiecare masă.

Fă-ți un plan de masă care să precizeze clar ce alimente bogate într-un anumit element trebuie să consumați într-o anumită zi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache