3 secrete ale înțelepților antici despre cum să-ți găsești fericirea

3 secrete ale înțelepților antici despre cum să-ți găsești fericirea

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Majoritatea sfaturilor pentru găsirea fericirii au apărut încă din cele mai vechi timpuri. În ciuda faptului că sunt foarte vechi, se pare că oamenii din ziua de azi încă trebuie să le învețe.

Iată 3 sfaturi care te vor ajută să găsești fericirea în viață:

1. Controlează doar ceea ce poți controla

Atunci când ne confruntăm cu o problemă trebuie să ne întrebăm dacă putem face ceva pentru a o rezolva. Dacă răspunsul este „da”, atunci cel mai bine este să acționăm, dar dacă răspunsul este „nu”, însemnă că există lucruri care nu depind de noi și trebuie să nu ne stresăm din cauza lor.

Nu poți controla tot ce se întâmplă în jurul tău, pentru că unele lucruri se întâmplă pur și simplu. Și este absolut normal, cu cât accepți mai repede acest lucru, cu atât o să te stresezi mai puțin și o să fi mai liniștit.

Acest lucru se întâmplă pentru că vrei să îți asumi responsabilitatea pentru ceva ce nu poți schimba. Dar este timpul să nu mai intervii atunci când nu este necesar. Este timpul să accepți ceea ce se întâmplă și să nu mai încerci să controlezi ceea ce nu poate fi controlat.

2. Acceptă situația 

Acceptarea este unul dintre cele mai dificile lucruri din viață, deoarece uneori înseamnă că nu mai poți schimba situația. Refuzul de a accepta o situație sau o perioadă dificilă din viață nu te va ajuta la nimic, este doar o pierdere de timp.

Dar ce te face să negi realitatea? Poate faptul că voiai ca lucrurile să fie altfel și te întristează că nu sunt. Dacă continui să negi ceea ce întâmplă nu e ca și cum se va schimba ceva, cel mai bine este să accepți situația și să mergi mai departe.

3. Numai tu ai dreptul să iei decizii pentru tine

Numai tu ești responsabil de ceea ce se întâmplă în viața ta, așa că nu lăsa pe nimeni să ia decizii pentru tine. Numai tu știi ce este cel mai bine pentru tine, așa că numai tu ai dreptul să iei decizii pentru tine.

Nu mai încerca să trăiești după tipare, dacă un lucru nu se potrivește cu stilul tău de viață, nu trebuie să îl faci. Fi exact așa cum îți place, nu contează cum este societatea, este viața ta și trebuie să trăiești așa cum îți place.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!