3 grupe de alimente care previn inflamația și tromboza

3 grupe de alimente care previn inflamația și tromboza

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 July 2023 in SanatateSfaturi

Un cheag de sânge, care se poate desprinde, poate pune capăt vieții noastre într-o clipă. O metodă simplă și accesibilă de a asigura o protecție suplimentară împotriva acestui lucru este să urmăm o alimentație corectă.

De asemenea, pentru prevenirea trombozei, se recomandă efectuarea regulată a examinărilor medicale, menținerea unui stil de viață activ și consumul unei cantități suficiente de apă.

Cum să prevenim formarea cheagurilor?

Cu cât în meniul nostru sunt mai puține alimente grase, dulci și foarte sărate, cu atât mai bine pentru organism. Este important să ținem cont că inflamația este, de asemenea, este o problemă serioasă, deoarece poate contribui suplimentar la formarea cheagurilor.

Trebuie să înțelegem că există o strânsă legătură între inflamația din organism și procesul de coagulare a sângelui, deoarece inflamația duce la reducerea eficienței mecanismelor naturale de anticoagulare.

De aceea, se recomandă insistent includerea zilnică în meniul nostru a alimentelor care contribuie la reducerea inflamației.

Există cel puțin trei grupe de alimente care ajută la protecția împotriva formării cheagurilor:

  1. În prima grupă intră cerealele integrale, cum ar fi cerealele, pastele din grâu și orezul brun;
  2. În a doua grupă intră nucile, cum ar fi caju, migdalele, alunele și nucile pecan;
  3. Și în a treia, fructele, cum ar fi merele, bananele, perele, portocalele și altele – alegeți ce vă place cel mai mult.

Aceste alimente conțin o cantitate semnificativă de flavonoide – substanțe care ajută la controlul nivelului de inflamație din organism. Aceasta le permite să aibă un efect protector împotriva trombozei, chiar și la persoanele expuse riscului de a dezvolta această afecțiune.

Nu uitați de importanța includerii în dietă a legumelor, uleiurilor vegetale, peștelui și fructelor de pădure – aceste alimente sunt necesare pentru organismul nostru și contribuie la descompunerea cheagurilor periculoase.

Trebuie menționat că aceste alimente pot ajuta doar în prevenirea trombozei, dar nu trebuie să credem că au aceeași eficiență ca medicamentele prescrise de medic.

Pentru a evita formarea cheagurilor, se recomandă consumul moderat de alimente bogate în amidon, zahăr și sare. De asemenea, o altă grupă de alimente care este deosebit de nocivă în acest sens sunt băuturile carbogazoase cu conținut ridicat de zahăr, fast-food-ul și dulciurile industriale, care conțin grăsimi trans.

Apropo, nivelul ridicat de glucoză în sânge contribuie, de asemenea, la formarea cheagurilor și îngreunează dizolvarea lor. Și încă un lucru, consumul de bomboane și băuturi dulci poate duce la formarea plăcilor de colesterol pe pereții vaselor de sânge.

Nu vreau să sugerez să renunțați complet la dulciuri, dar vă sfătuiesc să fiți atenți la cantitatea de înghețată, ciocolată cu lapte și alte dulciuri cu conținut caloric ridicat pe care le consumați.

Și da, dacă nu doriți să vă confruntați cu un risc ridicat de tromboză, va trebui să renunțați la fumat: fumatul provoacă constricția spasmodică a vaselor de sânge și poate duce la îngroșarea sângelui.

Articolul a fost scris în scopuri informative și nu poate fi folosit pentru diagnosticare și tratamentul problemelor de sănătate. Consultați întotdeauna un medic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!