3 citate ale lui Osho care demonstrează că gândurile se materializează

3 citate ale lui Osho care demonstrează că gândurile se materializează

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 June 2023 in CredințăDezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Expresia “gândurile se materializează” a devenit deja comună în lumea modernă, dar acest subiect încă provoacă dispute și îndoieli.

Deoarece sunt profund interesat de astfel de “chestiuni mistice”, nu am putut evita acest subiect. În calitate de argumente, vă voi prezenta trei citate ale lui Osho și propriile mele reflecții, care, poate, vă vor convinge că gândurile noastre sunt cu adevărat materiale și, prin urmare, ar trebui să fim foarte atenți la ceea ce gândim.

Primul citat:

Se spune că Buddha susținea că fiecare gând devine realitate, deci conștientizați-l.

Dacă considerați că zgomotul traficului de pe stradă vă deranjează, atunci vă va deranja: sunteți deja pregătit să fiți deranjat.

Dacă credeți că viața de familie este o povară, atunci va fi o povară pentru voi: sunteți deja pregătit pentru asta.

Dacă considerați că sărăcia vă va elibera, atunci vă va ajuta. În cele din urmă, sunteți voi cei care creați lumea în jurul vostru, și orice vă trece prin minte devine noosfera, mediul de existență în care trăiți.

Cu alte cuvinte, multe lucruri ne deranjează sau ne bucură doar pentru că am fost învățați să gândim astfel despre ele sau am decis singuri asta.

De exemplu, standardele de frumusețe feminine în secolele al XVI-lea și al XVII-lea erau diferite – femeile plinuțe erau în trend, iar acum în lumea modernă sunt apreciate cele subțiri și bine proporționate. Este doar o idee, doar un gând despre cum o femeie este considerată frumoasă, însă acesta va influența modul în care un bărbat o percepe și fiziologia sa.

Citatul al doilea:

Uneori se întâmplă să observați cum gândul vostru se materializează, dar din cauza faptului că sunteți obișnuiți cu materialismul, considerați că este o coincidență. Nu acordați atenție acestui fapt, rămâneți indiferenți la el, îl uitați. Dar știți că uneori ați gândit la moartea unei anumite persoane și ea a murit. Considerați asta doar o coincidență. Au fost cazuri în care v-ați gândit la un prieten și ați crezut că ar fi bine să vină și, iată, bate la ușa voastră. Dar considerați asta o coincidență. Asta nu este o coincidență. De fapt, nu există coincidențe, totul are o cauză. Gândurile voastre creează lumea din jurul vostru.

De altfel, Osho a adăugat că unii înțelepți tocmai din acest motiv spuneau că, dacă pe Pământ au loc războaie, dezastre și alte evenimente similare, atunci toți oamenii care trăiesc pe Pământ sunt responsabili pentru asta.

Iar după acest citat, am realizat ce lucru înfricoșător nu înțeleg scriitorii și regizorii care creează distopii și alte lucruri întunecate.

Cărțile și filmele influențează conștiința a milioane de oameni, ale căror gânduri vor curge în aceeași direcție. Îți poți imagina câtă energie imensă este aceasta? Însă aceste gânduri nu dispar nicăieri – unde ar putea să dispară? – ele rămân în spațiu și, prin urmare, vor atrage evenimente corespunzătoare.

Apoi îi vom lăuda pe acești scriitori și regizori pentru perspicacitatea lor – au prevăzut viitorul! – și ne vom mira de ce totul în jurul nostru este atât de rău.

Dar, într-un fel, sunt convins că ei nu prezic nimic – tocmai cititorii cărților lor și spectatori ai filmelor lor fac predicțiile lor să devină realitate cu ajutorul gândurilor lor.

Citatul al treilea:

Ați observat asta? Intrați într-o cameră de hotel nouă și simțiți brusc cum ceva în interiorul vostru s-a schimbat. Sau intrați într-o casă nouă și aveți o senzație ciudată, ca și cum nu mai sunteți voi înșivă. Acest lucru se întâmplă din cauza unei legi. În camera de hotel, multe lucruri se schimbă în mod constant, oameni diferiți vin și pleacă. Camera este un loc incredibil de aglomerat – mii de gânduri sunt eliberate în această cameră.

Nu este goală, cum credeți, nu este așa. Aceste gânduri se răspândesc sub forma undelor. Când intrați, vă aflați brusc sub influența multor gânduri. Iar acest lucru se întâmplă în orice încăpere. În spitale (sau cimitire), de exemplu, domnește adesea o atmosferă copleșitoare, deoarece gândurile oamenilor sunt de obicei îndreptate către suferință și negativitate.

Sau poate vi se întâmplă să mergeți în vizită la cineva, iar în casa lui există o atmosferă simplă, chiar modestă, dar spațiul este încărcat cu o căldură și un confort care nici nu vrei să pleci de acolo, vrei să rămâi mai mult timp.

De altfel, din aceeași cauză este atât de plăcut să fiți în locuri sfinte și în locuri de pelerinaj – acolo există o încărcătură puternică de energie creatoare și pozitivă, deoarece acolo s-au rugat și au meditat mii de oameni de-a lungul timpului.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!