20 de secrete psihologice care te vor ajuta să citești pe toată lumea ca pe o carte deschisă

20 de secrete psihologice care te vor ajuta să citești pe toată lumea ca pe o carte deschisă

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Probabil te-ai întrebat de mai multe ori cât de grozav ar fi să poți citi gândurile altora. Intuiția îi poate ajuta pe unii oameni să-și dea seama de ce vor face cei din jur, dar dacă nu aveți o astfel de perspectivă, rămâne un singur lucru: învățați să înțelegeți limbajul corpului.

Nu este un secret pentru nimeni că primim 55% din informații prin comunicare non-verbală. Celebrul scriitor australian Allan Pease a vorbit despre acest aspect de mai multe ori . Expresiile faciale, gesturile și mișcările corpului pot demasca o persoană, expunând adevăratele sale gânduri și sentimente.

Iată câteva gesturi și semnificația acestora:

1. Acoperirea pleoapelor

Dacă o persoană își acoperă pleoapele în timp ce vorbește cu tine, să știi că încearcă să ascundă ceva, să se protejeze de lumea exterioară.

2. Acoperirea buzelor cu palma mâinii

Acesta este un exemplu viu al faptului că toți am fost copii odată. Amintește-ți cum ți-ai acoperit gura cu palma când nu ai vrut să spui ceva. Același lucru se întâmplă la vârsta adultă. Câteva degete, o palmă sau chiar un pumn ne ajută să ne reținem cuvintele. Uneori, acest gest este deghizat în tuse falsă.

3. Muşcatul ramei ochelarilor

Ați observat că un cunoscut își mușcă cu grijă rama ochelarilor? Grăbește-te să-l susții și să-l încurajezi. Cu siguranță este îngrijorat de ceva și la nivel subconștient caută să se simtă în siguranță, ca în copilărie, lângă sânul mamei sale. Apropo, un creion, pix, deget, țigară sau chiar gumă de mestecat în gură poate spune același lucru.

4. Etalarea feței

Așezându-ne cu bărbia pe mâinile încrucișate, ne expunem fața ca pe o vitrină, declarând: „Iată-mă în toată frumusețea mea – admiră-mă”. Bărbații ar trebui să țină cont de acest gest pentru a nu rata ocazia de a face un compliment.

5. Mângâierea bărbiei

Acesta este modul în care o persoană încearcă să ia o decizie. În plus, privirea ei poate fi mutată în sus, în jos, în lateral… oriunde. De obicei, nici nu înțelege la ce se uită, pentru că este complet cufundată în gândurile sale.

6. Încrucișarea mâinilor

Acesta este unul dintre cele mai comune gesturi. Nu este de mirare că mulți oameni se simt cel mai confortabil în această poziție – această stare vă permite să vă protejați de energia celor din jur. Folosim adesea acest gest atunci când suntem nemulțumiți de ceva. Mâinile încrucișate indică starea de spirit negativă a interlocutorului.

7. Încrucișarea picioarelor

Pentru a atrage atenția unui bărbat, o femeie începe să se prezinte în cea mai favorabilă lumină. Se îndreaptă pentru a-și sublinia pieptul și de obicei își încrucișează picioarele. Mâinile încrucișate și coborâte sunt un semnal de atenție și interes sporit față de interlocutor.

8. Aplecat în față

Când o persoană simte simpatie pentru interlocutor și este gata să ia contact cu el, de obicei se înclină spre el. În plus, picioarele pot rămâne pe loc, dar corpul se mișcă intuitiv înainte.

9. Lăsat pe spate

Dacă o persoană se lasă pe spate în scaun, el arată astfel clar că s-a săturat de conversație. Poate că se simte incomod în compania interlocutorului.

10. Legănat în picioare

Îndr-adevăr, nu numai copiii fac asta, ci și adulții. Aceasta înseamnă că o persoană este foarte îngrijorată.

11. Frecarea palmelor

Se crede că mâinile reflectă ceea ce gândește capul. Frecarea palmelor, de regulă, exprimă așteptările pozitive ale unei persoane, speranța că va reuși ceva. Pe scurt, asta este exact ceea ce facem atunci când ne gândim la ce avem de câștigat în viitor.

12. Prindere de încheietura mâinii

Dacă interlocutorul te ține încheietura mâinii, înseamnă că poți avea încredere în el.

13. Strângerea mâinii având palma deasupra

Palma care acoperă mâna altuia, indică empatie și ajutor, dacă acest gest a fost făcut imediat după întâlnire. Însă dacă mâinile au fost deja strânse de ceva timp și apoi a decis să-și pună palma deasupra, acest lucru poate indica dorința lui de a arăta cine este șeful dintre voi.

14. Strângerea mâinii având palma dedesubt

Dacă strângi mâna interlocutorului cu palma dedesubt, îi transmiți că ești gata să îl ajuți.

15. Strângere de mână cu atingerea altei zone

De asemenea, puteți atinge antebrațul, cotul sau spatele altei persoane cu mâna rămasă liberă. O astfel de încălcare a spațiului personal al altei persoane simbolizează nevoia de comunicare. În plus, cu cât acest gest este mai aproape de corpul altei persoane, cu atât această nevoie este mai mare.

16. Aranjatul cravatei

Dacă un bărbat face asta în compania unei femei drăguțe, atunci probabil că o place. Totuși, același gest poate însemna și că persoana se simte inconfortabil. Ea minte sau pur și simplu nu vrea să continue conversația și comunicarea cu oamenii din jurul ei.

17. Privitul în altă parte

Este un gest de evitare. Cel mai adesea, oamenii îl folosesc pentru a-și exprima dezacordul tăcut. Cu alte cuvinte, nu își exprimă în mod deschis părerea, dar cu siguranță nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în jurul lor.

18. Picioarele pe masă

Un astfel de gest poate însemna multe lucruri: impolitețe, lipsă de respect, dorința de a se arăta ca un mare șef sau pur și simplu preocupare pentru propria sănătate. Și totuși psihologii sunt înclinați să creadă că, chiar dacă vă simțiți confortabil în această poziție, este mai bine să vă odihniți așa acasă sau la rude.

19. Pe spătarul unui scaun

Scaunul nu este un cal, iar spătarul său, deși seamănă cu un scut, mai servește și alte scopuri. Acest mod de a sta este destul de enervant, pentru că intuitiv simțim agresivitatea venită de acea persoană. Această poziție este de obicei aleasă de oamenii cărora le place să domine. Dacă nu vrei să fii influențat de ei, stai deasupra lor în timp ce stau pe așa.

20. Flirtând cu pantofii 

Picioarele încrucișate sunt una dintre cele mai atractive poziții feminine. Jucându-se cu pantofii, atrage și mai multă atenția asupra picioarelor. Un astfel de gest vorbește despre starea de spirit calmă și relaxată a unei femei și servește drept semnal de semafor verde pentru un bărbat.

21. Contactul vizual

Ochii sunt oglinda sufletului, precum și un excelent instrument de comunicare. Poți citi în ei orice sentiment și emoție a interlocutorului. Îndrăgostiții se uită cu atenție unul în ochii celuilalt, așteptându-se subconștient să-și vadă pupilele dilate.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!