2 rețete pentru curățarea articulațiilor (ajutor pentru artrită, osteoartrită, bursită, osteocondroză etc.)

2 rețete pentru curățarea articulațiilor (ajutor pentru artrită, osteoartrită, bursită, osteocondroză etc.)

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Astăzi vă vom prezenta două rețete foarte eficiente pentru curățarea articulațiilor. Aceste rețete vă vor îmbunătății sănătatea articulațiilor și vă vor ajuta dacă suferiți de boli articulare precum artrita, osteoartrita, bursita, osteocondroza, artrita reumatoidă ș.a.m.d.

Dacă munca ta presupune să stai nemișcat pentru o perioadă lungă de timp, să porți pantofi cu toc înalt sau, în timp ce mergi, simți că te dor picioarele și îți scârțâie genunchii, atunci este timpul să îți cureți articulațiile. După utilizarea acestor două rețete, articulațiile vor fi mai mobile, se vor mișca mai ușor și scârțâitul va dispărea. Îți va fi mai ușor să mergi și te vei simți mai întinerit.

Un rol important în sănătatea și mobilitatea sistemului osos îl joacă alimentația, care trebuie să fie echilibrată. Deficitul anumitor vitamine poate duce la deformări osoase. Lipsa sărurilor de calciu și fosfor determină o fragilitate și o distorsiune a oaselor și poate duce la tulburări grave ale sistemului osos.

Bolile sistemului osos sunt diverse și numeroase. Întreruperea circulației sanguine locale la nivelul articulațiilor și vertebrelor duce la osteoartrită (leziuni articulare) și osteocondroză (leziuni ale măduvei spinării). Prin urmare, articulațiile necesită curățare regulată.

În procesul de purificare, sărurile încep să se dizolve activ și să irite vezica. Acest lucru determină urinare frecventă (la fiecare jumătate de oră) și decolorare a urinei. La două săptămâni după prima procedură, veți simți o îmbunătățire a sănătății articulațiilor, acestea vor deveni mai mobile.

Persoanele care nu au mai făcut niciodată o astfel de procedură ar trebui să își curețe articulațiile o dată la trei luni în primul an, iar după aceea este suficient doar o dată pe an. Pentru ca rețetele să își facă efectul, se recomandă să nu mâncați alimente de frupt în zilele procedurii de curățare.

Curățarea articulațiilor cu frunze de dafin

Într-o oală se pun la încălzit 300 ml apă. După ce apa a atins punctul de fierbere, se pun 5-6 grame de foi de dafin și se lasă la foc mic timp de 3-5 minute, după care se pune ceaiul într-un termos și se lasă peste noapte. Bea decoctul cu înghițituri mici timp de 12 ore, între mese când credeți că stomacul este aproape gol.

Decoctul de frunze de dafin nu trebuie băut imediat, deoarece conține substanțe care dilată semnificativ capilarele. Și dacă bei mult dintr-o dată, este posibil să amețești, să îți accelereze bătăile inimii și să apară alte probleme. Așadar, fă-ți timp și bea câte puțin. Gustul infuziei de frunze de dafin este destul de plăcut, este ca un ceai slab de plante.

Continuă să bei decoctul timp de 3 zile, de fiecare dată pregătindu-l de seara. Apoi ia o pauză timp de o săptămână. Când pauza s-a terminat, repetă iar procesul timp de 3 zile. După aceste 3 zile trebuie să faci pauză o lună, după care să începi iar: 3 zile bei, o săptămână pauză, 3 zile bei din nou. Aceasta va fi cura completă de curățare a articulațiilor.

Dacă îți cureți articulațiile pentru prima dată, este posibil să nu te simți bine. Este posibil să ai dureri de cap, amețeli, palpitații, urinări frecvente, slăbiciune și este posibil să simțiți o mică durere la nivelul articulațiilor, dar după câteva zile totul va trece.

Curățarea articulațiilor cu suc de țelină

Toate problemele articulare sunt legate în principal de acumularea de calciu anorganic în organism, care dizolvă acidul salicilic.

Această metodă de curățare este mult mai simplă: bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o jumătate de litru de suc de țelină proaspătă. Dacă nu poți bea jumătate de litru, atunci bea cel puțin 250 ml. Trebuie să efectuezi această procedură timp de două săptămâni.

Țelina conține un procentaj foarte mare de sodiu, care ajută la dizolvare calciului anorganic. Fluxul de sânge și limfa transportă acest calciu anorganic către colon, de unde este expulzat din corp.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!