16 pași către creșterea spirituală

16 pași către creșterea spirituală

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2021 in Spiritualitate

Astăzi vă vom prezenta 16 pași către creșterea spirituală:

1. Nu judecați oamenii. Nu vorbiți de rău și nu bârfiți o persoană în absența ei. Ea este, de asemenea, o parte a perfecțiunii divine, la fel ca și voi.

2. Zâmbiți mereu. Acest lucru vindecă sufletul și creează o aură de bună dispoziție între dvs. și lumea din jurul vostru.

3. Nu vă asumați responsabilitatea pentru dezvoltarea (pozitivă sau negativă) altor oameni, pentru viziunea lor asupra lumii și fericirii, fiecare își croiește propria viață. Fiecare are propria sa karma și dezvoltare spirituală personală. Permiteți altora să fie diferiți și să meargă pe drumul lor.

4. Nu vă judecați pe voi înșivă pentru acțiunile voastre din trecut, fără acest trecut, prezentul nu ar exista. Nu vă mai gândiți la greșelile din trecut, este o pierdere inutilă de energie. Trebuie doar să nu le repetați.

5. Nu te atașa prea mult nici de oameni, nici de lucruri. Dacă cineva pleacă, atunci înseamnă că nu ți-a fost niciodată destinat. Poate mintea ta îți spune că nu poți trăi fără acea persoană, dar sufletul tău știe cel mai bine de ce ai nevoie.

6. Iartă cu ușurință. Ura este un conflict intern care naște boli ale sufletului și ale corpului. Când simți ură în tine, analizeaz-o, vezi de unde a venit și încearcă să elimini cauza.

7. Încearcă să scapi de gândurile negative. Încearcă să-ți asculți sufletul mai des și vei scăpa treptat de deșeurile din mintea ta.

8. Fii mai grijuliu cu corpul tău. Dă-i mai des ocazia să se relaxeze și să se odihnească, astfel încât energia din el să poată circula mai fluent.

9. Învățați să vorbiți mai puțin. Comunicarea constantă irosește energia, mai ales atunci când este emoțională. Încercați următoarea tehnică: când se întâmplă ceva important în viața voastră, nu spuneți nimănui, chiar dacă simțiți o nevoie arzătoare de a spune. În acest fel vei păstra în tine bucuria și energia a ceea ce s-a întâmplat.

10. Protejați-vă de negativitate. În momentul în care simțiți o energie sau o acțiune negativă îndreptată către dvs., trebuie să o îndepărtați prin intermediul unei acțiuni pozitive.

11. Începeți să faceți ceea ce credeați că este imposibil și de ce vă era frică.

12. Trebuie să faceți propriile alegeri în viață. Nu vă lăsați păcăliți că puteți fi fericiți dacă veți îndeplini așteptările și speranțele cuiva. Nu datorați nimănui nimic. Ascultă vocea inimii tale, nu șoapta ipocrită a ego-ului.

13. Învățați ceva nou în fiecare zi. Îmbogățiți-vă sufletul cu impresii noi, inima cu înțelepciune și mintea cu cunoștințe utile. Faceți-vă timp pentru a citi, anumite cărți sunt scrise în urma a mii de ani de înțelepciune.

14. Excludeți din mediul înconjurător persoanele care vă trag înapoi , care vă fură din forța vieții. Evitați-i pe cei care judecă, care se plâng și fac fapte rele. Amintiți-vă că aveți întotdeauna libertatea de a alege. Alegeți-i pe cei cu care vă place să comunicați.

15. Fii sincer cu tine însuți. Nu trăi în auto-amăgire, chiar dacă acesta este cel mai simplu mod. Uneori oamenii nu sunt așa cum ți-ai imaginat, iar lumea nu este așa cum ai vrea să fie. Privește adevărul cu proprii ochi și trăiește în realitate.

16. Iubește fără să impui condiții, fără să vrei să schimbi ceva la acea persoană. A iubi pe cineva cu condiția să fie așa cum vrei și să facă ce vrei tu este o manipulare și o lipsă de respect pentru libertatea celuilalt. Iubește pe cineva așa cum este, cu bune și cu rele. Iubește-te pe tine însuți așa cum ești. Dumnezeu te iubește în mod necondiționat exact așa cum ești.

Nu uita că într-o zi corpul tău va muri, iar timpul pe care îl ai este limitat. De aceea, trebuie să îngrijești sufletul în fiecare zi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!