14 Pasi spre Fericire! Incepe de astazi sa duci o viata mai buna!

Publicitate

Când am început să fac asta în viața mea, am decis că trebuie să mă împărtășesc și cu tine. Sunt doar 20 de sarcini pe care trebuie să le îndeplinești timp de o lună de zile. Cel mai bine ar fi să alegi 2-5 puncte din toată lista și să le respecți cu strictețe pe tot parcursul lunii.

Cum este bine știut, ai nevoie de doar 30 de zile pentru a da naștere unui nou obicei. Cel mai important este începutul.

1.Rostește cuvinte care descriu fericirea.

De obicei, atunci când întreb pe cineva „cum te simți?” mi se răspunde: „bine”. Însă într-o bună zi, colegul meu mi-a răspuns: „incredibil!”. Asta m-a făcut să zâmbesc apoi să analizez puțin lucrurile. L-am întrebat ce s-a întâmplat, iar el mi-a răspuns: „eu sunt sănătos, familia mea este sănătoasă și trăim într-o țară liberă”. am realizat că diferența dintre viața lui și a mea este foarte mică – totul depinde de modul în care o privim. Viața lui nu era mai bună decât a altor persoane, însă el arăta de zeci de ori mai fericit decât ceilalți. Încearcă în următoarele 30 de zile să spui doar cuvinte care să fure zâmbetele celor din jur.

2.Încearcă în fiecare zi să faci ceva nou.

Diversitatea dă gust vieții. Poți să vezi sau să faci ceva de un milion de ori, însă pentru prima dată – e doar o dată. Primele tale impresii lasă o amprentă adâncă în conștientul nostru pentru toată viața. Încearcă în următoarele 30 de zile să faci sau să vezi ceva nou, ceva pentru prima dată. Crede-mă, aceste noi senzații îți vor deschide ușa într-o lume plină de posibilități și modalități care îți vor schimba viața.

3.Fă în fiecare zi câte un gest fără interes.

Nu în zadar se spune: ce semeni aceea vei culege. Fă ceva care să îi facă fericiți pe cei din jurul tău. Îți garantez că te vei simți extraordinar. S-ar putea să ții minte toată viața acest gest.

4.În fiecare zi învață ceva nou.

Dacă poți să te bazezi pe tine în orice moment, însemnă că trăiești o viață fericită și productivă. Iar ca să te poți baza pe tine în orice moment trebuie să ai diferite deprinderi și abilități de a reacționa. Crede-mă, ele sunt foarte utile și îți vor face viața mai ușoară.
În fiecare zi învață pe cineva să facă ceva nou. Sunt sigur că ai anumite puncte forte și talente, care ar putea fi însușite și de oamenii de lângă tine.

5.Ceea ce pentru tine pare foaie verde, pentru altcineva poate fi extrem de dificil.

De regulă, crezi că aceste talente ale tale sunt așa date de la natură și este absolut greșit. Aceste „daruri” ne pot ajuta să împărțim fericire și liniște în jurul nostru. Pentru ce îți mulțumesc oamenii din jurul tău? Pentru ce îți cer ajutorul? Poate pentru desen, pentru matematică sau pentru că gătești gustos.

6.Timp de o oră, fă ceea ce îți place cel mai mult.

Nu uita să îți practici hobby-ul. Poate fi orice. Unele persoane primesc satisfacție de la faptul că se implică în viața politică din orașul său, alții găsesc alinare în credință, altcineva face parte din diferite cluburi de divertisment și distracție. Toate aceste persoane fac ceea ce le place. Iar asta le aduce fericire și sens în viață.

Publicitate

7.Fii bun cu toți.

Chiar și cu cei care te-au obijduit. Dacă vorbești frumos cu cei care te-au jignit, asta nu înseamnă că te înjosești. Asta înseamnă că ești un om matur care este capabil să-și controleze emoțiile.

8.Încearcă să fii permanent pozitiv.

Oamenii de succes sunt cei care întotdeauna se străduie să fie pozitivi. Ei au reușit să-și dezvolte capacitatea de a se face fericit fără prea multe necesități. Indiferent de situația în care te afli, ține minte: toate vedetele au fost odată oameni simpli, care reușeau să vază partea plină a paharului. Ei știau că fiecare greșeală este doar o lecție pentru experiență proprie și o șansă să învețe ceva nou.

9.Fii recunoscător pentru lecții care ți le oferă viața.

Trebuie să înțelegi că tot ceea ce ți se întâmplă – sunt lecții ale vieții. Totul. Absolut totul. Toate celea ce se întâmplă în viața ta sunt parte a acelei lecții care se numește „viață”. Încearcă să fii mereu recunoscător pentru ea, mai ales în momentele frumoase și cele nefericite din viața ta. Dacă nu ai obținut jobul pe care ți l-ai dorit sau relațiile de dragoste merg prost, nu te întrista – asta înseamnă că acolo undeva te așteaptă ceva mult mai bun.

10.Savurează din plin viața.

Am vizionat ceremonia de înmânare a Oscarurilor și am observat că majoritatea discursurilor actrițelor și actorilor începeau așa: „Este foarte important pentru mine. Toată viața am muncit pentru a ajunge aici”. Însă știi care este de fapt adevărul? Viața însuși ne aduce în asemenea momente. Da! Anume în momentul în care te afli acum. Orice ai face, oricum ai ajuns acum și aici. Așa că ar fi bine să te gândești mai mult și să înțelegi că trebuie să mai lași la o parte din planuri și vise și pur și simplu să trăiești. Aici și acum.

11.Încearcă să scapi de măcar un viciu în fiecare zi.

Hai să fim sinceri, viața noastră este plină de gunoi emoțional și material. Însă ne-am obișnuit cu el și nici măcar nu ne dăm seama cât de mult acesta ne influențează. Încearcă în fiecare zi să scapi de ceea ce te afectează.

12.Încearcă să faci ceva nou timp de 30 de zile.

Să faci ceva nou – îți oferă un sentiment care nu se compară cu nimic în lume. Pune-ți creativitatea în funcțiune și fă ceva nou, ceva ce îți place. Dacă în fiecare zi faci planuri de afaceri pentru clienții tăi, dar nu îți place această activitate, nu se consideră. Și dacă în ultima perioadă nu ai făcut nimic nou, cu mâinile tale, încearcă.

13.În următoarele 30 de zile nu minți.

Da, s-ar părea dificil, însă nu este imposibil. Vei reuși. Încetează să te mai amăgești pe tine și pe cei din jurul tău.

14.Încearcă în fiecare zi să te trezești cu 30 de minute mai devreme.

Nu pentru ca să faci jogging. Aceste 30 de minute te vor ajuta să scapi de amenzi pentru viteză, întârzieri și alte dureri de cap.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle
Personalitate

Batranul si sotia sa – o poveste care te va lasa fara cuvinte

Publicitate

Bătrânul are 80 de ani și în fiecare dimineață vine și ia micul dejun cu soția lui.

L-am întrebat de ce soția lui este la azil, iar el mi-a raspuns că are boala Alzheimer. L-am întrebat: soția ta se va îngrijora dacă tu nu ajungi să iei micul dejun cu ea? A răspuns că ea nu-și mai aduce aminte … nu mai știe cine este, că de 5 ani nu-l mai recunoaște deloc. Am rămas surprins și i-am zis: ” Incredibil! Ea nu te mai recunoaște și cu toate astea în fiecare dimineață ajungi aici și iei micul dejun cu ea.” Bătrânul a zâmbit, s-a uitat adânc în ochii mei și mi-a strâns mâna, apoi a zis: “Ea nu mai știe cine sunt eu, dar eu mai știu cine este ea.”

Sper ca povestea de mai sus sa fie un prilej important pentru a afla mai multe despre o boala crunta ce afecteaza din ce in ce mai multi oameni. Distribuiti acest mesaj si aceste informatii. Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență (din latină: demens).

Boala și modificările organice din creier care o însoțesc au fost descrise pentru prima dată de Alois Alzheimer, psihiatru și neuropatolog german. Denumirea de „boală Alzheimer” a fost utilizată pentru prima dată de psihiatrul german Emil Kraepelin în manualul său de psihiatrie (“Lehrbuch der Psychiatrie”, 1911). Această boală reprezintă forma cea mai comună de declin mintal la persoanele în vârstă și a devenit tot mai frecventă o dată cu creșterea longevității.

Publicitate

Boala Alzheimer progresează în timp, dar rapiditatea agravării depinde de la o persoană la alta. Unele persoane pot avea manifestări minime până în fazele tardive ale bolii, alte persoane pierd capacitatea de a efectua activități zilnice deja într-o fază precoce a bolii. Nu există până în prezent posibilitatea unei vindecări. O persoană afectată de boala Alzheimer trăiește în medie 8 – 10 ani de la apariția primelor simptome, dacă nu intervin alte cauze intercurente de moarte.

Evoluția bolii este împărțită în mod convențional în trei faze:

Faza inițială

 • – pierdere a orientării
 • – pierderea capacității de a iniția anumite activități
 • – neadaptare la situații noi și nefamiliare
 • – reacții întârziate și capacitate de memorare încetinită
 • – tulburări de judecată, decizii greșite
 • – dificultăți în utilizarea banilor
 • – tulburări de dispoziție afectivă, iritabilitate, neliniște

Faza intermediară

 • – probleme în recunoașterea persoanelor familiare
 • – dificultăți la citit, scriere și calcul
 • – greutăți în a se îmbrăca singur
 • – probleme de gândire logică
 • – tulburări de dispoziție accentuate, ostilitate față de persoane apropiate
 • – pierderea orientării temporale
 • – suspiciuni nejustificate, idei de persecuție, gelozie, urmărire
 • – necesitatea unei supravegheri și îngrijiri permanente

Faza avansată (tardivă)

 • – pacienții nu-și mai amintesc că trebuie să se spele, să se îmbrace, să meargă la toaletă
 • – pierd abilitatea de a mesteca alimentele, de a înghiți, uită că au mâncat deja și pretind să li se servească din nou masa
 • – dificultăți în păstrarea echlibrului, dificultăți de mers
 • – stări confuzive, uneori cu agitație, în special noaptea
 • – pierderea capacității de a comunica prin cuvinte
 • – pierderea controlului vezicii urinare sau intestinal (incontinență pentru urină și fecale)

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Boala_Alzheimer

Publicitate
Alte Articole
Pilde