14 Pasi spre Fericire! Incepe de astazi sa duci o viata mai buna!

Publicitate

Când am început să fac asta în viața mea, am decis că trebuie să mă împărtășesc și cu tine. Sunt doar 20 de sarcini pe care trebuie să le îndeplinești timp de o lună de zile. Cel mai bine ar fi să alegi 2-5 puncte din toată lista și să le respecți cu strictețe pe tot parcursul lunii.

Cum este bine știut, ai nevoie de doar 30 de zile pentru a da naștere unui nou obicei. Cel mai important este începutul.

1.Rostește cuvinte care descriu fericirea.

De obicei, atunci când întreb pe cineva „cum te simți?” mi se răspunde: „bine”. Însă într-o bună zi, colegul meu mi-a răspuns: „incredibil!”. Asta m-a făcut să zâmbesc apoi să analizez puțin lucrurile. L-am întrebat ce s-a întâmplat, iar el mi-a răspuns: „eu sunt sănătos, familia mea este sănătoasă și trăim într-o țară liberă”. am realizat că diferența dintre viața lui și a mea este foarte mică – totul depinde de modul în care o privim. Viața lui nu era mai bună decât a altor persoane, însă el arăta de zeci de ori mai fericit decât ceilalți. Încearcă în următoarele 30 de zile să spui doar cuvinte care să fure zâmbetele celor din jur.

2.Încearcă în fiecare zi să faci ceva nou.

Diversitatea dă gust vieții. Poți să vezi sau să faci ceva de un milion de ori, însă pentru prima dată – e doar o dată. Primele tale impresii lasă o amprentă adâncă în conștientul nostru pentru toată viața. Încearcă în următoarele 30 de zile să faci sau să vezi ceva nou, ceva pentru prima dată. Crede-mă, aceste noi senzații îți vor deschide ușa într-o lume plină de posibilități și modalități care îți vor schimba viața.

3.Fă în fiecare zi câte un gest fără interes.

Nu în zadar se spune: ce semeni aceea vei culege. Fă ceva care să îi facă fericiți pe cei din jurul tău. Îți garantez că te vei simți extraordinar. S-ar putea să ții minte toată viața acest gest.

4.În fiecare zi învață ceva nou.

Dacă poți să te bazezi pe tine în orice moment, însemnă că trăiești o viață fericită și productivă. Iar ca să te poți baza pe tine în orice moment trebuie să ai diferite deprinderi și abilități de a reacționa. Crede-mă, ele sunt foarte utile și îți vor face viața mai ușoară.
În fiecare zi învață pe cineva să facă ceva nou. Sunt sigur că ai anumite puncte forte și talente, care ar putea fi însușite și de oamenii de lângă tine.

5.Ceea ce pentru tine pare foaie verde, pentru altcineva poate fi extrem de dificil.

De regulă, crezi că aceste talente ale tale sunt așa date de la natură și este absolut greșit. Aceste „daruri” ne pot ajuta să împărțim fericire și liniște în jurul nostru. Pentru ce îți mulțumesc oamenii din jurul tău? Pentru ce îți cer ajutorul? Poate pentru desen, pentru matematică sau pentru că gătești gustos.

6.Timp de o oră, fă ceea ce îți place cel mai mult.

Nu uita să îți practici hobby-ul. Poate fi orice. Unele persoane primesc satisfacție de la faptul că se implică în viața politică din orașul său, alții găsesc alinare în credință, altcineva face parte din diferite cluburi de divertisment și distracție. Toate aceste persoane fac ceea ce le place. Iar asta le aduce fericire și sens în viață.

Publicitate

7.Fii bun cu toți.

Chiar și cu cei care te-au obijduit. Dacă vorbești frumos cu cei care te-au jignit, asta nu înseamnă că te înjosești. Asta înseamnă că ești un om matur care este capabil să-și controleze emoțiile.

8.Încearcă să fii permanent pozitiv.

Oamenii de succes sunt cei care întotdeauna se străduie să fie pozitivi. Ei au reușit să-și dezvolte capacitatea de a se face fericit fără prea multe necesități. Indiferent de situația în care te afli, ține minte: toate vedetele au fost odată oameni simpli, care reușeau să vază partea plină a paharului. Ei știau că fiecare greșeală este doar o lecție pentru experiență proprie și o șansă să învețe ceva nou.

9.Fii recunoscător pentru lecții care ți le oferă viața.

Trebuie să înțelegi că tot ceea ce ți se întâmplă – sunt lecții ale vieții. Totul. Absolut totul. Toate celea ce se întâmplă în viața ta sunt parte a acelei lecții care se numește „viață”. Încearcă să fii mereu recunoscător pentru ea, mai ales în momentele frumoase și cele nefericite din viața ta. Dacă nu ai obținut jobul pe care ți l-ai dorit sau relațiile de dragoste merg prost, nu te întrista – asta înseamnă că acolo undeva te așteaptă ceva mult mai bun.

10.Savurează din plin viața.

Am vizionat ceremonia de înmânare a Oscarurilor și am observat că majoritatea discursurilor actrițelor și actorilor începeau așa: „Este foarte important pentru mine. Toată viața am muncit pentru a ajunge aici”. Însă știi care este de fapt adevărul? Viața însuși ne aduce în asemenea momente. Da! Anume în momentul în care te afli acum. Orice ai face, oricum ai ajuns acum și aici. Așa că ar fi bine să te gândești mai mult și să înțelegi că trebuie să mai lași la o parte din planuri și vise și pur și simplu să trăiești. Aici și acum.

11.Încearcă să scapi de măcar un viciu în fiecare zi.

Hai să fim sinceri, viața noastră este plină de gunoi emoțional și material. Însă ne-am obișnuit cu el și nici măcar nu ne dăm seama cât de mult acesta ne influențează. Încearcă în fiecare zi să scapi de ceea ce te afectează.

12.Încearcă să faci ceva nou timp de 30 de zile.

Să faci ceva nou – îți oferă un sentiment care nu se compară cu nimic în lume. Pune-ți creativitatea în funcțiune și fă ceva nou, ceva ce îți place. Dacă în fiecare zi faci planuri de afaceri pentru clienții tăi, dar nu îți place această activitate, nu se consideră. Și dacă în ultima perioadă nu ai făcut nimic nou, cu mâinile tale, încearcă.

13.În următoarele 30 de zile nu minți.

Da, s-ar părea dificil, însă nu este imposibil. Vei reuși. Încetează să te mai amăgești pe tine și pe cei din jurul tău.

14.Încearcă în fiecare zi să te trezești cu 30 de minute mai devreme.

Nu pentru ca să faci jogging. Aceste 30 de minute te vor ajuta să scapi de amenzi pentru viteză, întârzieri și alte dureri de cap.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle
Personalitate

Sunt momente in care trebuie sa vorbesti, dar si momente in care trebuie sa-ti tii gura

Publicitate

„Sunt momente in care trebuie sa vorbesti, dar si momente in care trebuie sa-ti tii gura.” – Aung San Suu Kyi, laureata premiului Nobel pentru pace. Cu siguranta putini recunosc numele Aung San Suu Kyi. Dna. Aung San Suu Kyi este prima si actuala conducatoare a Partidului Democrat din Myanmar, cunoscut anterior sub numele Burma.

In 1991, „Doamna”, asa cum este poreclita de compatriotii sai, a primit premiul Nobel pentru pace. Dupa o perioada zbuciumata in istoria statului Burma (in prezent, Myanmar), Suu Kyi a preluat fraiele statului si a promovat rezolvarea tuturor conflictelor pe cale pasnica. Citandu-i pe cei care au inspirat-o sa lupte pentru pace, personalitati precum Martin Luther King Jr. si Mahatma Gandhi, Aung San Suu Kyi intelege perfect si demonstreaza clar ca non-verbalizarea gandurilor in anumite situatii este cel putin la fel de importanta ca exprimarea lor.

Iata cele 10 situatii in care cel mai bine este sa nu spui nimic:

1. Atunci cand nu ai suficiente informatii pertinente

Harlan Ellison, unul dintre cei mai prolifici scriitori ai istoriei, a afirmat odata: „Nimeni nu are dreptul la propria opinie, ci doar la propria opinie informata! Nimeni nu are dreptul sa fie ignorant.” Indiferent daca esti sau nu de acord cu Elison, trebuie sa recunosti ca discutarea pe marginea unui subiect pe care nu il cunosti nu dovedeste altceva decat prostie si infatuare.

Mai ales daca e vorba de o chestiune delicata, tine-ti limba-n gura pana ce te informezi cum trebuie asupra problemei.

2. Atunci cand simti ca vorbele nu vor face altceva decat sa raneasca

in toiul unei discutii aprinse, majoritatea ii nedreptatim pe altii prin afirmatiile noastre. Uneori suntem constienti de consecintele vorbelor noastre inainte de a le rosti, dar asta nu ne opreste din a-i rani pe ceilalti. Mai tarziu ajungem sa regretam situatii care puteau fi evitate cu mai mult tact si mai multa chibzuinta.

Cand spiritele se incing, trebuie sa ne masuram vorbele sau sa pastram tacerea.

3. Cand simti ca exista riscul sa te faci de rusine

Atunci cand ne dezbracam de logica si de calm, sansele de a ii rani pe altii sau de a ne face singuri rau cresc considerabil.

Nu merita sa treci prin rusinea de a fi spus ceva deplasat la momentul nepotrivit, asa ca abtine-te!

4. Cand nu este randul tau sa vorbesti

Adevarul este ca ascultarea activa, pe deplin atenta, este o virtute rara. Prea multi oameni vor mai degraba sa fie ascultati decat sa asculte, iar aceasta greseala poate avea consecinte urate in toate aspectele vietii.

Publicitate

Adoptarea si dezvoltarea ascultarii active largeste orizonturile de cunoastere si imbunatateste relatiile interumane.

5. Cand nu ai nimic de zis

Vorbele rostite doar ca sa acoperim tacerea nu ne aduc nimic bun. O conversatie mondena intre prieteni este placuta, dar oare de ce ne comportam uneori de parca am fi obligati sa vorbim atunci cand chiar nu avem nimic de spus!?

6. Cand esti provocat

Nimeni nu este imun la nedreptati si acte de agresiune verbala, indiferent de varsta. Dar sa raspunzi provocarii unei persoane care nu cauta decat sa te atate este cea mai mare greseala. Esti inzestrat cu suficienta putere de autocontrol cat sa pui capat unei conversatii – foloseste-te de ea!

7. Cand incerci sa-ti schimbi comportamentele gresite

Constientizarea si efortul de a indrepta un obicei rau este un act demn de toata lauda. Schimbarea comportamentelor rele este insa ceva foarte deficil. Obiceiurile iau amploare deoarece nu intervenim la timp.

Atunci cand vizam schimbarea modului in care ne adresam altora sau propriei persoane, suntem napaditi de un cumul de ganduri si sentimente conflictuale. in astfel de situatii, este esential sa nu scoatem nimic pe gura pana ce nu recapatam controlul asupra ratiunii.

8. Cand incarcatura emotionala este foarte mare

Din nou, nu exista nicio lege nescrisa care sa ne impinga sa vorbim cu cei din jur, cu atat mai mult cand nu suntem in apele noastre. Asa cum am atras atentia si mai sus, emotiile negative ne tulbura judecata si ne fac sa spunem lucruri regretabile.

9. Atunci cand poti face ceva mai util

De ce ar vrea cineva sa-si iroseasca energia palavragind aiurea in loc sa o foloseasca intr-un mod constructiv? Deloc surprinzator, vorbaraia nu este decat un pretext de a evita responsabilitatile.

Tu cum ai putea folosi aceasta energie in mod constructiv?

10. Atunci cand ceea ce spui se rasfrange asupra unei terte persoane

Sa discuti despre cineva cu intentia de a-i face rau este un act de mojicie si de prostie, deoarece nu aduce nimanui vreun beneficiu. Cu atat mai mult cu cat la mijloc este sotia, o ruda, un prieten apropiat sau un coleg.

Daca ai ceva de impartit cu cineva, spune-i in fata ce ai pe suflet. Este josnic sa denigrezi pe la spate o persoana.

Sursa: caplimpede.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet