13 trasaturi ale oamenilor inteligenti! Vezi daca te caracterizeaza si pe tine

13 trasaturi ale oamenilor inteligenti! Vezi daca te caracterizeaza si pe tine

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2020 in Spiritualitate

Daca ai cel putin 9 dintre aceste trasaturi esti printre oamenii inteligenti!

Definirea inteligentei este o tema complicata, in privinta careia specialistii nu au ajuns la un consens si o definitie clara. Cu toate acestea, studiile din psihologie comportamentala reusesc sa scoata in evidenta anumite trasaturi ce ii caracterizeaza in general, pe oamenii cei mai inteligenti.

Acestea sunt cele mai comune trasaturi ale persoanelor foarte inteligente:

1. Nu esti usor de perturbat

Oamenii foarte inteligenti reusesc sa se focuseze asupra unui singur lucru atunci cand au ceva de facut. Acesti oameni reusesc sa isi indrepte atentia nedivizata asupra unor aspecte care sunt pe moment importante, izolandu-se de alte posibile distrageri.

2. Esti pasare de noapte

Cu cat esti mai inteligent, cu atat ai tendinta de a-ti petrece mai mult timp cu activitati in timpul noptii. Un studiu publicat in anul 2009 in revista de specialitate Personality and Individual Differences, s-a uitat la felul cum inteligenta are o legatura cu obiceiurile de repaus si munca ale oamenilor.

Studiul a aratat ca oamenii inteligenti au tendinta de a sta treji si a lucra pana la ore tarzii din noapte si in timpul saptamanii si in weekenduri.

3.  Te adaptezi usor la schimbari

Un semn de genialitate este adaptarea la schimbari. Stephen Hawking, cel mai cunoscut fizician al momentului spune ca „inteligenta este de fapt abilitatea de a te adapta la schimbari.”

Disponibilitatea de a accepta schimbarile si de a fi flexibil, de a gasi solutii creative la situatii noi este cruciala si o trasatura esentiala a inteligentei emotionale. Intr-un studiu realizat de Economist Intelligent Unit s-a aratat ca adaptabilitatea este una dintre cele 3 trasaturi de baza ale liderilor.
trasatura persoana inteligenta

4. Stii ca nu stii

Stiu ca sunt inteligent fiindca stiu ca nu stiu. – Socrate

Cu cat descopera mai mult din punct de vedere intelectual, cu atat setea lor de a descoperi e mai mare. De asemenea, persoanele inteligente isi pastreaza mereu modestia cu privire la ceea ce stiu, pentru ca in acelsi timp sunt constiente ca mai este enorm de explorat.

O persoana cu adevarat inteligenta este foarte curioasa in privinta informatiilor noi si este deschisa sa faca propria investigatie pe anumite teme.

5. Ai o curiozitate debordanta

Oamenii foarte inteligenti au o curiozitate de nestavilit, o minte mereu insetata de cunoastere. Ei sunt acei oameni capabili sa tina in frau complexitatile acestei lumi. Nu suporta ambiguitatile si nici presupozitiile. Sun aceia care vor cauta miezul problemelor si vor gasi si solutiile!

6. Au valori progresiste

Sunt persoane care opteaza pentru noi idei si noi moduri de a-si trai viata. Un studiu publicat de Social Psychology Quarterly a aratat ca oamenii mai putin traditionali in gandire, prezinta un IQ mai ridicat.

7. Cel mai bun prieten al tau esti chiar tu

Daca esti fericit/a in piele ta, esti probabil o persoana extrem de inteligenta. Persoanele destepte se simt bine in compania lor si fac lucruri interesante atunci cand au momente de solitudine. Aceste persoane si-au dezvoltat un aspect important al inteligentei emotionale, stiind ca secretul succesului este increderea de sine.

8.  Nu reactionezi impulsiv

Impulsivitatea nu este o caracteristica a oamenilor inteligenti. Ei reusesc sa isi autocontroleze reactiile, iar daca au avut vreodata probleme in viata lor la acest capitol, ei sunt aceia care au facut tot posibilul sa schimbe acest aspect.

Persoanele inteligente exploreaza alternative, isi pun la punct strategii eficiente si iau in considerare consecintele actelor lor.

9. Ai umor

Persoanele inteligente au un fin simt al umorului. Un studiu din anul 1970 care s-a concentrat asupra a 69 de comedianti- barbati si femei – a aratat ca acestia aveau scoruri inalte si la testele de inteligenta. Deci stiinta demonstreaza faptul ca cei mai inteligenti oameni au si umor.

10. Te emotioneaza durerile celorlalti

Oamenii inteligenti emotional sunt compasivi cu oamenii din jurul lor si au obiceiul de a ajuta. Adesea se simt extenuati si coplesiti de atat de multe aspecte negative pe care le vad in jurul lor.

11. Esti un AS al gandirii deductive

Gandirea deductiva iti permite sa faci conexiuni logice, asemenea celebrului dedectiv Sherlock Holmes. Este un proces cognitiv central si o componenta esentiala a inteligentei.

12 Procrastinezi mult

Procrastinarea (a procrastina – A amana sau a intarzia inceperea executiei unei sarcini; a temporiza, a taragana, a tergiversa.) este o cheie pentru inovare, explica psihologul Adam Grant. „Momentele cand Steve Jobs amana sa faca anumite lucruri erau acelea cand jongla cu posibilitati si idei divergente pe care le lasa sa apara, in opozitie cu a se complacea in ceea ce era conventional, cunoscut si evident.”

13. Contempli asupra intrebarilor existentiale

Persoanele care isi pun intrebari profunde si isi petrec timp contempland existenta sunt persoane daruite din punct de vedere intelectual. Aceste persoane se gandesc la sensul vietii, la Univers, la natura Constiintei. Nu ai sa ii gasesti niciodata preocupati de lucruri frivole.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!