12 Sfaturi de la Maica Tereza despre viata, iubire si familie! Trebuie sa le citesti!

Publicitate

Este greu sa mergi pe un sablon in viata, mai ales ca fiecare se ghideaza dupa propriile experiente, anturaj si educatia pe care o are. Totusi, daca crezi ca ceva se intampla gresit in viata ta si vrei sa o iei de la capat ai in randurile de mai jos reteta perfecta pentru o viata buna si de succes.

1. Pastreaza-ti viata, corpul, casa, afacerea si banii in ordine. Curatenia si organizarea sunt esentiale pentru prosperitate si pace. Incepe prin a face o curatenie in sentimentele tale, decoperteaza tot ce este josnic: gelozia, minciuna, lacomia, etc.

2. Vorbeste putin, asculta mult si reactioneaza cu iubire – dragoste pentru principiile tale, dragoste pentru Dumnezeu si dragoste pentru viata.

3. Fii autentic, dar, de asemenea inspira-te de la oamenii cu biografii de succes.

4. Creaza-ti misiunea ta in viata, astfel incat, ca urmare a existentei tale sa faci cel putin trei lucruri pentru a schimba lumea in bine.

5. Iubeste profund ca si cum nu ai fi fost ranit niciodata. Dar nu lasa oamenii rai sa profite de tine. Invata sa recunoasti raul, nu te teme de el. Si niciodata nu alimenta raul si dezastrul in ceilalti. Stai in spate, trateaza-i cu rezerva si arata respect, daca este necesar, dar nu permite mediocritatea si josnicia unei persoane…, continua in a cauta calitatea. In special, invata cum sa identifici intentiile la o anumita persoana, indiferent de hotararile (pozitive sau negative) pe care le ia.

6. Intotdeauna fii recunoscator pentru viata ta in fiecare moment. Aceasta este cea mai profunda meditatie – multumeste pentru binecuvantarea primita. Multumeste pentru fiecare zi pentru fiecare aliment primit, pentru fiecare realizare, pentru oamenii care sunt in viata ta, pentrul corpul tau, totul, si pentru o alta zi bine traita la finalul zilei.

7. Fa acte de caritate, fii umil si de ajutor. Practica acte de caritate pentru altii – nu trebuie sa mergi in Etiopia sau Calcuta pentru a-i ajuta pe cei saraci. Ajuta cersetorul de pe strada ta, angajatii tai si tot ce este la indemana ta.

Publicitate

8. Doreste-ti mai mult si ia in serios tot ceea ce este al tau, le meriti. Ce este cu adevarat al tau va fi dat la momentul potrivit. Evita dorintele nevrotice pentru oameni sau lucruri care sunt deja compromise.

9. Socoteste de 10, 20 sau 100 de ori inainte de a reactiona. Asteapta 48 de ore pentru a rezolva o problema. Cele mai multe dintre probleme dispar in mod natural in termen de 48 de ore. In cazul in care persista, foloseste mintea ta pentru a aborda subiectul intr-un fel creativ si relaxat.

10. Mediteaza. Mediteaza mult. Ore. Roaga-te mult. Pentru bunastarea ta, fericirea poporului tau pentru cei care te iubesc si pentru pace in lume.

11. Pastreaza-te in legatura cu natura. Consuma produse naturale, trimite flori, fa cadou animale pentru a arata dragoste, ajuta sa creasca plante si ierburi in jurul tau.

“Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp… mergi mai departe când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă în aşa fel încât, în loc de milă, să impui respect. Când nu mai poţi să alergi, ia-o la trap. Când nu poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată.”

12. Trateaza viata cu umor pozitiv.

„Zâmbiţi-vă unii altora. Zâmbeşte-i soţiei tale, zâmbeşte-i soţului tău, zâmbeşte-le copiilor, zâmbeşte oricui – nu contează despre cine este vorba – şi asta ne va ajuta să creştem într-o iubire mai mare unii pentru alţii.”

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde
Sfaturi

Atunci cand esti intr-o relatie trebuie sa aduci si tu cateva sentimente, sa respecti persoana de langa tine: astazi spui te iubesc maine spui ca nu-i mai pasa…

Publicitate

Dacă aș fi știut ca doar vorbele sunt de tine, mi-as fi vazut de drum, insa din pacate mincinosii sunt greu de recunoscut.

Ai stiut sa te prefaci, sa rostesti cuvinte frumoase la momentul potrivit si sa te comporti placut. Sa-mi intrii sub piele si sa ajungi la inima mea pentru ca tu cu asta te ocupi: colectionezi femei.

Nu te multumesti cu iubirea si respectul unei femei, le vrei pe toate. Cauti atentia si complimentele tuturor, pierzi vreme pe chat asteptand sa te simti lauda, placut si curtat. Esti atent la detalii, ai grija cum te comporti, ce spui si cand. Devii barbatul perfect pentru toate si apoi pleci cu cea care a castigat acel rol ce va dura mult prea putin. Pentru ca cei ca tine nu se vindeca: cei ca tine se joc cu sentimentele pentru ca se tem de iubire, pentru ca probabil au suferit si considera ca dragostea este un joc in care castiga doar cel care este cu un pas inainte, cel care gandeste rational si nu se lasa dus de val.

Si am incercat sa-ti explic ca iubirea nu este un joc pueril, ca atunci cand esti intr-o relatie trebuie sa aduci si tu cateva sentimente, sa respecti persoana de langa tine: astazi spui te iubesc maine spui ca nu-i mai pasa. Si cand ziceai ca nu-ti mai pasa, ca o fraiera credeam ca este doar mandria ta ce striga ca nebuna, fara sa-mi dau seama ca mai in gluma, mai in serios, tu spuneai adevarul.

Si se vedea dupa cum intorceai capul dupa alte femei, dupa pozele pe Instagram in cautare de atentii, dupa comportamentul tau in public si dupa lipsa de timp cand venea vorba de mine. Da, la inceput erai un zeu, un miracol in toata marea asta de barbati disperati dupa ce-i superficial si trecator. Apoi ti-ai dat masca jos si am realizat ca nu era loc pentru mine, ci doar pentru tine si ego-ul tau gigant.

Un articol de  Maria Cristiana Tudose

Si mi-e bine acum, dupa ce mi-am dat seama ca de cei ca tine ar trebui sa ma feresc.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Scrisoare către inima mea

Dragă inimă,

Publicitate

Astăzi aş vrea, dragă inimă, să adunăm toate boabele de lacrimi şi să le uscăm cu suflul blând al iertării.

A venit vremea să nu mai pui rouă de mărgăritar în colţul ochilor, în târziul nopţii; A venit vremea să laşi mintea să te conducă, până-ţi vei simţi rănile vindecate.

Aş vrea ca începând de astăzi să nu te mai amăgeşti, să nu te mai simţi mâhnită când simţi trădare, ură sau asprime din partea altor inimi.

Aşa cum Dumnezeu ţi-e ţie călăuză la tot pasul, aşa este şi pentru celelalte inimi. EL potriveşte întâlnirile dintre inimi cu băgare de seamă: şi de cele mai multe ori, una blândă cu o alta aspră, în aşa fel încât fiecare învăţătură, blândă sau dureroasă, pe care ele şi-o oferă, să le ajute să mai urce o treaptă spre a ajunge la EL.

Iartă-te, inima! Iartă-te pentru toate durerile ce le-ai provocat şi iartă-i şi pe cei ce te-au îndurerat şi îngenunchiat, căci toată pânza faptelor tale şi a celor ce ţi-au apărut în cale a fost ca să poţi înţelege că eşti în palmele Lui Dumnezeu, că ai toată protecţia Lui.

Nu mai căuta în pământeni iubire, ajutor, iertare sau înţelegere căci nu poate fi ca iubirea, ajutorul, iertarea sau înţelegerea Lui Dumnezeu. Caută-le zi de zi în El, iar pe oameni aceptă-i cu jumăţile lor de a fi, de a acţiona, de a iubi, pentru că până nu-l vor accepta pe Dumnezeu în inimă, nu vor deveni un întreg.

Eşti preţioasă, dragă inimă, nu te-a sădit pe acest pământ în zadar. Ai scopul tău măreţ, ai drumul tău şi toate căzăturile şi juliturile, le-ai simţit ca să poţi învăţa să mergi drept spre menirea ta, cea pe care EL ţi-a ales-o! Trebuie doar să ai curaj să înfloreşti şi să nu uiţi că Dumnezeu te ţine de mână!

Aş vrea să-ţi îngropi toate durerile şi să laşi să răsară florile cele mai minunate, florile aceptării de sine, florile aceptării celor din jur, florile iertării, florile zâmbetului sincer şi a sufletului împlinit!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet