12 semne clare ale deficitului de vitamina D

12 semne clare ale deficitului de vitamina D

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Vitamina D este foarte importantă pentru organism! Ea întărește dinții și oasele, deoarece promovează absorbția calciului în sânge. Vitamina D reduce, de asemenea, riscul apariției anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostată, sân și colon. În plus, ne îmbunătățește și ne întărește sistemul imunitar.

Vitamina D promovează producția de hormoni în organism și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea dispoziției și tratează unele probleme ale pielii, cum ar fi psoriazisul, sclerodermia și vitiligo.

Câteva studii recente confirmă cât de importantă este această vitamină în combaterea sclerozei, bolilor cardiovasculare, infecțiilor bacteriene și virusurilor.

Principala sursă de vitamina D este soarele, de aceea ar trebui să vă bucurați de lumina soarelui. Cu toate acestea, nu trebuie să vă expuneți în mod excesiv la soare, deoarece poate avea anumite efecte negative.

În lunile mai friguroase, când nu prea ieșiți din casă, puteți lua și suplimente de vitamina D. Dar cum vă puteți da seama dacă sunteți deficitar în această vitamină importantă?

Iată 12 semne care indică lipsa vitaminei D:

1. Mușchi și oase slăbite

Dacă simțiți slăbiciune la nivelul mușchilor, precum și la nivelul dinților și oaselor, atunci cel mai probabil sunteți deficitar în vitamina D.

2. Tristețe și depresie constante

Studiile au arătat că femeile cu niveluri scăzute de vitamina D tind să cadă în depresie și tristețe profundă.

3. Hipersensibilitate a corpului

Persoanele care suferă de dureri cronice fără un motiv concret pot suferi de deficit de vitamina D.

4. Deteriorarea sănătății bucale

Gingivita frecventă, sângerarea, acumularea tartrului și spațiile între dinți pot indica niveluri scăzute de vitamina D.

5. Creșterea tensiunii arteriale

Vitamina D îmbunătățește sănătatea inimii stimulând circulația sângelui. Deficitul său duce la creșterea tensiunii arteriale.

6. Somnolență

Nivelurile scăzute de vitamina D reduc energia, provocând oboseală și somnolență.

7. Schimbări bruște de dispoziție

Vitamina D afectează producția de serotonină. Serotonina este un neurotransmițător responsabil de dispoziția unei persoane.

8. Transpirație excesivă a capului

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale deficitului de vitamina D este transpirația excesivă a capului.

9. Scăderea rezistenței la efortul fizic

Deficitul de vitamina D nu numai că reduce nivelul de energie, ci și slăbește semnificativ mușchii.

10. Obezitate

Dacă sunteți supraponderal, atunci aveți nevoie de mai multă vitamina D.

11. Boli ale intestinului

Studiile au arătat că persoanele cu boli intestinale, cum ar fi boala Crohn, colita, alergie la gluten sau sindromul intestinului iritabil, au niveluri mai scăzute de vitamina D.

12. Exacerbarea alergiilor

Exacerbarea alergiilor indică lipsa vitaminei D.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!