12 semne că nu sunteți respectat

12 semne că nu sunteți respectat

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Respectul este un concept complex și profund, uneori subiectiv, reflectând cât de mult este cineva acceptat, apreciat în viața de zi cu zi sau pentru contribuția sa într-o anumită activitate. Dacă ceilalți sunt dispuși să răspundă reciproc, dacă sentimentele dvs. sunt importante pentru cei din jur, etc.

Se întâmplă adesea ca unele persoane din cercul dvs. să nu vă arate respectul cuvenit. Iată semnele evidente care indică faptul că nu sunteți respectat:

1. Nu vi se permite să vă exprimați – sunteți întrerupt constant. Dacă cineva vă întrerupe constant, atunci este evident că părerea dvs. nu are nicio valoare în fața acelei persoane și că nu este luată în considerare.

2. Timpul dvs. nu este apreciat

Oamenii întârzie la întâlniri și nu se scuză. În timpul întâlnirii, pot începe să discute și să rezolve alte probleme în paralel. Vă pun mereu să așteptați. Dacă oamenii nu vă respectă timpul, înseamnă că nu vă respectă nici pe voi.

3. Folosesc lucrurile voastre personale fără să ceară permisiunea

Persoanele care nu vă respectă pot lua ceva de pe masă fără să întrebe, pot promite că vor da lucrurile dvs. altcuiva, fără să vă consulte în prealabil.

Pot deteriora sau sparge ceva și nu oferă compensație sau scuze pentru ceea ce a făcut. Dacă acea persoană nu vă cere permisiunea, înseamnă că nu vă respectă și că părerea dvs. nu contează.

4. Au o atitudine disprețuitoare și arogantă

Vorbesc cu dvs. într-un mod superior și folosesc cuvinte disprețuitoare chiar dacă, din punct de vedere social sau la locul de muncă, sunteți la același nivel.

5. Părerea dvs. nu este luată în considerare

Dacă o persoană ia decizii pe cont propriu într-un domeniu din care faceți parte împreună, înseamnă că nu vă respectă așa de mult încât să vă ceară părerea. De asemenea, dacă o persoană cere părerea tuturor, mai puțin dvs, atunci este clar că părerea dvs. nu are nicio valoare pentru ea.

6. Sunt invitați undeva în ultimul moment

Toți ceilalți au fost invitați în avans, dar dvs. sunteți anunțat în ultimul moment. Astfel, aveți impresia că sunteți doar o soluție de ultim moment.

7. Persoana nu acordă atenție aspectului său personal în prezența dvs.

Vorbim despre aspectul fizic, în funcție de situație. În excursii, în grădină, pe plajă, la evenimente sportive, regulile de îmbrăcăminte sunt clare.

Dar când vin la o întâlnire de afaceri în echipament de alergare, fără scuze sau avertismente prealabile, sau când apar în halat sau pijama la o videoconferință cu dvs., este clar că persoana nu vă respectă cât să facă un ,,îefort”

8. Nu vă spun ,,mulțumesc”

Ați făcut o favoare, dar nimeni nu vă mulțumește. Ei iau eforturile dvs. ca pe ceva normal și nu sunt recunoscători pentru ajutor.

9. Ridică vocea fără motive clare

Oamenii care nu vă respecte pot țipa la dvs. fără motiv sau pot să-și descarce furia (din alte motive), pe  dvs.

10. Nu își țin promisiunile

O persoană care nu vă respectă nu își ține promisiunile făcute și nici măcar nu se scuză pentru acest lucru.

11. Mănâncă în fața dvs. și nu vă oferă nimic

Dacă întâlnirea este față în față, ei mănâncă sau beau în fața dvs. și nu vă oferă nimic, înseamnă că nu vă respectă.

De asemenea, dacă vă aflați într-o videoconferință sau o conversație la telefon, iar persoana face zgomote de înghițire sau mestecat și nu se scuză sau nu explică de ce trebuie să mănânce în timpul convorbirii, înseamnă că nu vă respectă.

12. Ignoră ceea ce spuneți

Anumite comentarii sau solicitări ale dvs. sunt pur și simplu ignorate, ca și cum ați fi invizibil.

Cu siguranță nu aveți nevoie de astfel de persoane în viața dvs., așa că este mai bine să rupeți contactul cu ele.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!