12 învățături Biblice care îți spun cum trebuie să fie bărbatul cu care ar trebui să te căsătorești

12 învățături Biblice care îți spun cum trebuie să fie bărbatul cu care ar trebui să te căsătorești

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2022 in RelatiiSfaturiSpiritualitate

Căsătoria cu o persoană nepotrivită nu numai că te va răni pe tine, ci și pe viitorii tăi copii. Spre deosebire de despărțirea de iubit, care poate fi depășită într-o perioadă de timp, o despărțire între soț și soție este cu totul diferită: rănile sunt mult mai profunde, iar impactul asupra celor din jur este mult mai mare.

Căsătoria este atât un lucru legal, cât și un lucru sacru, supus legilor pământești și cerești. De aceea, tinerele și fetele ar trebui să fie foarte atente în alegerea alesului lor, cu care plănuiesc să se căsătorească. Acest lucru este valabil și pentru găsirea unui iubit care să le devină soț în viitor.

Iată 12 mesaje din Biblie că el este exact persoana cu care ar trebui să te căsătorești:

1. Nu depinde de părinți.

„6. Dar de la începutul făpturii, bărbat şi femeie i-a făcut Dumnezeu. 7. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa. 8. Şi vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup.”. – Evanghelia după Marcu 10, 6-8

Îți place un bărbat care depinde financiar, mental și emoțional de părinți? Îți place să locuiești în casa părinților soțului tău? Vrei un bărbat care nu poate lua decizii fără permisiunea părintească? Dacă da, Biblia îți oferă un răspuns foarte bun pentru care Dumnezeu vrea ca soții și soțiile să fie independenți de părinții lor.

Asta nu înseamnă că un bărbat trebuie să fie milionar pentru a sta separat de părinții cu soția și copiii. Tot ce ai nevoie de la el este dragostea lui nemuritoare, curajul și hotărârea de a-ți oferi libertatea pe care tu și familia ta o meriti.

2. Te iubește și ține la tine

Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea şi femeia bărbatului.”. – (1 Corinteni 7:3)

Ar fi inutil să-ți spun că nu vrei să-ți petreci tot restul vieții iubind pe cineva care nu te iubește cu adevărat înapoi, nu-i așa?

3. Este loial și nu te înșală

Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia.” – 1 Corinteni 7:4

O persoană loială nu îți va umple niciodată mintea cu îndoieli sau gelozie, ci doar cu liniște sufletească. Cu o astfel de persoană, viața ta de familie va fi fericită. În plus, este puțin probabil să vrei să te căsătorești cu un bărbat care merge la alte femei.

4. Merită încrederea, responsabilitatea și timpul tău

„22. Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului, 23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.”. – Efeseni 5:22,23

Biblia vrea ca soția să se supună soțului ei, astfel încât acesta să o poată conduce la Domnul Dumnezeu. Dar dacă bărbatul cu care te căsătorești este iresponsabil și nesigur? Vrei ca tu și copiii tăi să asculți o astfel de persoană? Femeile ar trebui să aleagă acel bărbat care poate fi un lider bun: un bărbat care le va conduce la o viață fericită și liniștită.

5. Știe să te iubească și să aibă grijă ca de sine

„Aşadar, bărbaţii sunt datori să-şi iubească femeile ca pe înseşi trupurile lor. Cel ce-şi iubeşte femeia pe sine se iubeşte.”. – Efeseni 5:28

O persoană care nu se poate iubi pe sine cu greu îi poate iubi pe alții. Dacă viitorul tău soț nu știe să aibă grijă de sănătatea lui, cum poate avea grijă de tine și de copiii tăi? Dacă se poate răni cu ușurință, te poți aștepta să nu te rănească?

6. Are încredere în tine și încredere în sine

10. Cine poate găsi o femeie virtuoasă? Preţul ei întrece mărgeanul. 11. Într-însa se încrede inima soţului ei, iar câştigul nu-i va lipsi niciodată.”. – Pildele lui Solomon 31: 10,11.

Căsnicia nu ar trebui să te împiedice să devii cea mai bună versiune a ta în toate domeniile vieții. De aceea ai nevoie de un bărbat care să aibă încredere în deciziile și acțiunile tale care să ducă nu numai la creșterea ta, ci și la creșterea familiei tale.

7. Te apreciază

Feciorii săi vin şi o fericesc, iar soţul ei o laudă:…” – Pildele lui Solomon 31:28

Un bărbat care nu îți apreciază eforturile și realizările te va dezamăgi mereu și te va face să-ți pierzi încrederea în sine și respectul de sine. Așadar, găsește pe cineva care să te ridice, nu să te doboare.

8. Este calm și răbdător

24. Nu te întovărăşi cu omul mânios şi cu cel înfierbântat de furie să n-ai nici un amestec, 25. Ca să nu te deprinzi pe calea lui şi să-ti întinzi o cursă pentru viața ta.”. – Pildele lui Solomon 22: 24,25

Dacă visezi să ai o familie fericită care trăiește într-o casă confortabilă, atunci ar trebui să eviți băieții răi, indiferent cât de răbdătoare ai fi. Dacă în jurul tău există întotdeauna o persoană dezechilibrată emoțional, și tu poți deveni la fel, iar casa ta va fi plină de conflicte și certuri.

9. Este un model bun

Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune.”. – 1 Corinteni 15:33

Crezi că poți să te căsătorești cu o persoană rea și apoi să încerci să o schimbi? Ei bine, cel mai probabil, superputerile tale pot ajunge la epuizare, iar soțul tău nu se va schimba. Și cel mai rău lucru care se poate întâmpla: în loc să transformi viitorul soț într-unul bun, vei deveni tu mai rea ca urmare a unei serii de dezamăgiri.

Așadar, găsește pe cineva care să te ajute să te îmbunătățească, nu să te distrugă.

10. Este un lacom și un bețiv

20. Nu fi printre cei ce se îmbată de vin şi printre cei ce îşi desfrânează trupul lor, 21. Căci beţivul şi desfrânatul sărăcesc, iar dormitul mereu te face să porţi zdrenţe.”. – Pildele lui Solomon 23: 20,21

Beția și lăcomia nu numai că îl vor sărăci pe soțul tău de toți banii, dar îi vor provoca și durere și boală. Dacă ești o femeie care se respectă, te vei căsători cu un tip care știe să-și gestioneze situația financiară și, de asemenea, să aibă grijă de sănătatea lui. Vei găsi o persoană care știe ce este autodisciplina și sacrificiul de sine. Vei găsi pe cineva care nu își va cheltui banii pe alcool, ci pe copiii lui.

11. Este înțelept

Cel ce se însoţeşte cu cei înţelepţi ajunge înţelept, iar cel ce se întovărăşeşte cu cei nebuni se face rău.”. – Pildele lui Solomon 13:20

Înțelepciunea este capacitatea de a distinge ceea ce este corect de ceea ce nu este. Dacă viitorul tău soț crede că minciuna, înșelăciunea și iresponsabilitatea sunt lucruri normale, atunci știi deja ce trebuie să faci. Dacă nu vrei să-ți irosești viața cu cineva care te va tortura emoțional, mental și fizic, nu te căsători cu un prost.

12. El te va aduce mai aproape de Dumnezeu

21. Şi te voi logodi cu Mine pe vecie şi te voi logodi Mie după dreptate şi bunăcuviinţă întru bunătate şi dragoste; 22. Şi te voi logodi Mie întru credincioşie, ca să cunoşti că Eu sunt Domnul!” – Osea 2: 21,22

Și, în sfârșit, dacă vrei să ai o familie care este binecuvântată de Dumnezeu, găsește o persoană care să nu te îndepărteze de El. Dacă crezi într-un Dumnezeu care este un Dumnezeu al iubirii, al fericirii, al compasiunii și al dreptății, atunci ar trebui să te căsătorești cu cineva care te inspiră să practici aceste virtuți.

Decizia finală este a ta!

Amintiți-vă: toate cele de mai sus sunt doar învățături. Alegerea este a ta. Însă alegerea unui soț nu este doar o chestiune de bunăstare, ci și de fericirea copiilor tăi. Așa că nu ignora aceste sfaturi!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!