11 alimente care nu trebuie să lipească din alimentația persoanelor peste 45 de ani

11 alimente care nu trebuie să lipească din alimentația persoanelor peste 45 de ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2020 in Sanatate

Pe măsură ce îmbătrânim, sănătatea noastră se deteriorează și corpul nostru îmbătrânește. Dar cu ajutorul mâncării, putem opri acest proces.

O dietă echilibrată este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă prelungi viața.

Există anumite alimente care sunt bune pentru dvs. la orice vârstă, dar care au beneficii speciale pentru cei peste 45 de ani.

Iată ce este bine să mănânci în fiecare zi.

1. Fasole.

Fasolea contribuie la reducerea riscului de diabet de tip 2. Aproximativ 150 de grame de leguminoase pe zi sunt suficiente. Puteți alege între fasole, năut, linte și astfel veți avea întotdeauna o dietă variată.

2. Făină de ovăz.

Făina de ovăz, datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. În plus, ajută funcția gastro-intestinală excelent și detoxifică.

3. Merele.

Merele reduc riscul de diabet, ajutând la reglarea zahărului din sânge. Conțin fibre, cuarțină, vitamina C, potasiu.

4. Nuci.

Studiile au arătat că consumul de nuci în fiecare zi reduce riscul de infarct și accident vascular cerebral cu 28%.

5. Verdețuri cu frunze.

Oamenii care mănâncă o mulțime de verdeață cu frunze, cum ar fi spanacul, varza sau salata, au abilități cognitive mai bune.

6. Fructe de pădure.

Sunt bogate în anumite substanțe fitochimice care cresc fluxul sanguin către creier, reducând în același timp inflamația.

7. Iaurt.

Iaurtul este o sursă excelentă de proteine, principalul material de construcție al corpului. De asemenea, conține mult calciu, care este foarte important pentru menținerea densității osoase pe măsură ce îmbătrânim.

8. Morcovi.

Morcovii scad tensiunea arterială și nivelul colesterolului, îmbunătățesc funcția imunitară și reduc riscul de cancer și boli cardiovasculare.

9. Sfecla.

Consumul regulat de sfeclă va oferi organismului vitamine A și C, precum și folat, fibre și minerale precum calciu, potasiu, mangan și fier.

10. Ciocolata neagra.

30-60 de grame de ciocolată neagră pe zi vă pot ajuta să reduceți colesterolul și tensiunea arterială, să îmbunătățiți acuitatea creierului și să vă protejați pielea de daunele provocate de soare.

11. Avocado.

Este o sursă delicioasă de aproape 20 de vitamine și minerale precum potasiu, cupru și vitaminele B, C, E și K.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!