10 sfaturi pentru persoanele care nu știu să se bucure de viață oferite de un medic psihiatru

10 sfaturi pentru persoanele care nu știu să se bucure de viață oferite de un medic psihiatru

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Un doctor psihiatru își practică meseria de mulți ani și de-a lungul anilor a observat mai multe caracteristici la pacienții săi.

Toate sunt asociate cu fericirea, în timp ce mulți nu știu să se bucure de viață, doctorul a constatat că chiar și pacienții psihiatrici aflați în circumstanțe dificile găsesc adesea motive pentru a se bucura de viață. Principalul motiv este capacitatea de a găsi lucruri pozitive în situațiile negative.

1. Nu îți mai face griji degeaba 

Dacă ne-am gândi la toate necazurile care ni s-ar putea întâmpla, nu am ieși niciodată din casă. Doctorul avea un pacient care era îngrijorat de toate lucrurile tot timpul. Pentru a-l ajuta să facă față acestor gânduri, el l-a pus să facă o listă cu toate îngrijorările lui. Când au studiat împreună lista, s-a dovedit că nici una dintre temerile lui nu aveau motive concrete.

2. Nu te supăra pe alții pentru lucrurile din mintea ta.

Doctorul își amintește de o pacientă care era supărată pe soțul ei pentru că nu spăla niciodată vasele. Când doctorul a sfătuit-o pe femeie să cumpere o mașină de spălat vase, ea a spus că atunci ea și soțul ei se vor certa pentru altceva. A devenit evident că femeia îi atrăgea atenția la orice de teama că soțul ei și-a pierdut interesul în ea.

3. Fii bun cu tine.

Doctorul este în permanență uimit de faptul că pacienții săi vorbesc despre ei înșiși foarte negativ. În toată cariera sa, el nu a înțeles niciodată de ce oamenii își atribuie cele mai negative trăsături. A fi bun cu tine este mult mai ușor decât să te rănești tot timpul. At trebui să-ți schimbi opinia despre tine.

4. Fii bun cu ceilalți.

Nu vă mai faceți griji cu privire la ceea ce fac, spun și poartă alți oameni. De asemenea, nu îi mai judecați pentru asta, nu veți avea nimic de câștigat. Încercați să gândiți pozitiv despre cealaltă persoană și veți vedea cum vi se îmbunătățește starea de spirit. Este mult mai ușor să fii bun.

5. Schimbă locul de muncă.

Pentru unii oameni, munca este totul. Și ea este cea care îi aduce deseori în sicriu. Doctorul spune că oamenii care suferă la locul de muncă duc această suferință și în viața lor personală. Trebuie să lucrăm pentru a ne întreține, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm într-un loc care ne face rău psihic.

6. Acceptă oamenii așa cum sunt

Consumăm multă energie încercând să schimbăm alți oameni, dar ar trebui să-i acceptăm așa cum sunt. Ne enervăm pe alții din cauza unor lucruri mărunte. Dar dacă nu poți accepta o persoană așa cum este, atunci încetează să mai vorbești cu ea, nu încerca să o schimbi.

7. Nu te mai preface că ești bine

Dacă treci printr-o perioadă mai dificilă mai bine vorbește cu cineva despre asta. Nu te mai preface că ești bine dacă tu, de fapt, suferi pe interior. Apropiații tăi vor fi bucuroși să te asculte și să-ți fie alături. În acest fel o să uiți mai repede și o să te simți mai bine.

8. Spune nu.

Încetează să mai spui da la orice doar că să-i mulțumești pe cei din jurul tău. Nu te mai simți prost atunci când refuzi pe cineva, nu ai datorii față de nimeni. Dacă nu vrei să faci un lucru, cealaltă persoană va înțelege.

9. Vorbește despre ce te apasă.

Toată lumea ar trebui să aibă pe cineva cu care să își împărtășească gândurile și sentimentele. Indiferent că este un prieten sau un membru de familie, vorbește despre ce te apasă și nu lăsa gândurile negative să îți invadeze mintea.

10. Spune oamenilor că îi iubești.

S-ar putea să nu te mai trezești mâine, știu că sună înfricoșător, dar acesta este adevărul. Nu lăsa nimic nespus. Profită de orice ocazie pentru a spune oamenilor dragi că îi iubești.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!