10 semne ale pielii că ficatul are probleme

10 semne ale pielii că ficatul are probleme

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2022 in Sanatate

De cele mai multe ori, atunci când oamenii au probleme cu pielea, eczeme, mâncărimi etc, aleg să meargă în primul rând la un dermatolog care le recomandă ce creme sau medicamente să cumpere, dar nu se gândesc că motivul apariției lor vine din interior.

Pentru început, trebuie să înțelegeți de ce apar bolile de piele, care este cauza, rădăcina problemelor pielii. Bolile de piele sunt asociate de cele mai multe ori cu ficatul nostru.

Semne prin care pielea îți arată că ficatul este bolnav:

Dacă observați simptomele de mai jos pe pielea dumneavoastră, atunci va trebui să acordați atenție funcției hepatice.

1. Alunițe roșii

Acest simptom apare de obicei atunci când ficatul nu reușește să elimine excesul de estrogen împreună cu bila. Estrogenii sunt hormoni care afectează funcția de reproducere, procesele mentale, creșterea oaselor și au un efect trombogen.

2. Eczemă pe piele

Apariția eczemelor este strâns legată de starea ficatului. Așadar, dacă vom trata corespunzător ficatul, astfel vom vindeca și eczemele.

3. Pete roșii pe piele

Astfel de pete sunt foarte asemănătoare cu lichenul, o boală infecțioasă care poate fi luată de la animale. Pentru a vă asigura că nu le încurcați, ar trebui să fiți consultat de un medic.

Astfel de pete indică un stadiu avansat al bolii hepatice, este posibil să aveți o supraîncărcare hepatică pe fondul intoxicației acute, consumului de alcool, abuzului de mâncăruri cu carne grasă și prăjită.

4. Mâncărime pe tot corpul

Unele părți ale corpului, cum ar fi brațele, picioarele, spatele și coapsele încep să te mănânce. Mâncărimea va fi așa de mare încât veți simți nevoia să vă scărpinați acea parte a corpului până vă dă sângele.

Acest lucru se datorează faptului că ficatul nu mai este sănătos, ceea ce înseamnă că nici bila nu mai este sănătoasă. O astfel de bilă intră în sângele nostru și provoacă mâncărime în tot corpul.

5. Mâini roșii

Eritemul palmar (înroșirea persistentă a palmelor) este unul dintre semnele disfuncției hepatice. El apare sub formă de pete purpurii pe palme și vârful degetelor la persoanele care suferă de ciroză hepatică.

6. Pielea încrețită ca hârtia

Această piele încrețită poate apărea pe brațe sau pe abdomen și este, de asemenea, un semn al problemelor hepatice.

7. Rozacee, piele roșie pe față

Rozaceea este o leziune persistentă a vaselor pielii de pe față. Ea se manifestă prin înroșirea pielii obrajilor, nasului, frunții și bărbiei, erupții cutanate roz aprins, vene ca pânza de păianjen și pustule.

Motivul apariției este starea proastă a sistemului imunitar și nervos. Sub influența alcoolului, vasele feței se extind, lucru care ulterior devine persistent. Rozaceea este un semn că mâncați alimente nesănătoase pentru ficat și trebuie să vă schimbați alimentația cu una sănătoasă.

8. Plăci de colesterol pe pleoape

Acest lucru se întâmplă când nivelul de colesterol este foarte ridicat, iar cauza colesterolului ridicat este o problemă cu ficatul. Stilul de viață greșit și alimentația nesănătoasă duc la perturbarea ficatului și la creșterea colesterolului.

9. Mică erupție cutanată însoțită de mâncărime

O mică erupție cutanată însoțită de mâncărime în locuri deschise este cel mai adesea cauzată de patologia ficatului, iar dezvoltarea sa este stimulată de o tulburare metabolică.

10. Pete hepatice pe față

Pot exista destul de multe motive pentru acest simptom, dar toate sunt asociate cu ficatul:

  • hepatită de diverse origini, dacă structura ficatului este perturbată, apar pete pe față.
  • infecția ficatului cu paraziți care perturbă funcționarea ficatului și eliberează o mulțime de toxine.
  • dezvoltarea cancerului hepatic
  • ciroza congestivă a ficatului.

Ficatul are o capacitate unică de a se vindeca singur, iată cum poți ajuta acest proces:

Postul intermitent.

Postul intermitent este cel mai bun pentru regenerarea ficatului. Nu mai mâncați după ora 18:00 și ficatul dumneavoastră va avea 13 ore de odihnă de la mâncare, timp în care se va putea regenera.

În timpul zilei, mâncați de 3 ori pe zi, nu mestecați constant ceva toată ziua. Dacă există doar 3 mese pe zi, pancreasul nu va produce în mod constant insulină și sarcina asupra ficatului va scădea.

Legume bune pentru ficat

Mănâncă verdețuri și legume la fiecare masă, cele mai bune pentru ficat sunt: broccoli, sfeclă, usturoi, dovleac, morcovi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!