10 reguli pentru a-ți găsi liniștea sufletească

10 reguli pentru a-ți găsi liniștea sufletească

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Armonie interioară, pace și ordine, liniște sufletească generală – acestea sunt stările dorite de fiecare persoană. Viața noastră oscilează practic ca într-un leagăn – de la emoții negative la o stare de bucurie, euforie și înapoi. Cum să găsești și să menții un punct de echilibru astfel încât lumea să fie percepută în mod pozitiv și calm, nimic nu te supere sau sperie, iar momentul prezent să aducă inspirație și bucurie?

Și este posibil să găsim liniște sufletească pe termen lung? Da, este posibil! Mai mult decât atât, alături de pace vine adevărata libertate și fericirea simplă de a trăi. Acestea sunt reguli simple și funcționează religios. Trebuie doar să nu te mai gândești la cum să schimbi și să începi să le aplici.

1. Nu te mai întreba „De ce mi s-a întâmplat asta mie? Pune-ți o altă întrebare: „Ce lucru minunat s-a întâmplat? La ce îmi poate folosi asta?” Partea bună este acolo, trebuie doar să o vezi. Orice problema se poate transforma într-un adevărat cadou de sus, dacă o consideri o oportunitate, și nu o pedeapsă sau o nedreptate.

2. Exersează arta recunoștinței. Fă un rezumat în fiecare seară: pentru ceea ce poți spune „mulțumesc” zilei pe care ai trăit-o. Dacă ai pierdut liniștea sufletească, amintiți-vă de lucrurile bune pe care le aveți și de lucrurile pentru care puteți fi recunoscători în viață.

3. Descarcă-ți mintea prin exerciții fizice. Țineți cont că, creierul produce cei mai activi „hormoni ai fericirii” (endorfine și encefaline) în timpul antrenamentului fizic. Prin urmare, dacă ești depășit de probleme, anxietate, insomnie – ieși afară și plimbă-te câteva ore. Un pas rapid sau o alergare va distrage atenția de la gândurile triste, va umple creierul cu oxigen și va ridica nivelul hormonilor pozitivi.

4. Caută o poziție în care să te relaxezi. Corpul vă poate ajuta foarte mult atunci când trebuie să vă restabiliți liniștea sufletească. Îți va „aminti” sentimentul de bucurie dacă doar îți îndrepți spatele și umerii, te întinzi fericit și zâmbești. Stai conștient în această poziție pentru un timp și vei vedea că gândurile din capul tău devin mai calme, mai încrezătoare și mai fericite.

5. Conștientizează prezentul. Un exercițiu simplu care te ajută să scapi de anxietate: uită-te în jur și concentrează-te pe ceea ce vezi. Începeți să „desenați” imaginea în minte, inserând cât mai multe cuvinte posibil „acum” și „aici”. De exemplu: „Acum merg pe stradă și soarele strălucește puternic. Acum văd un bărbat, care are în mână un buchet de flori galbene…” și așa mai departe. Viața este făcută doar din momente „prezente”, nu uita asta.

6. Nu-ți exagera problemele. Dacă o oarecare problemă ți se pare de nerezolvat, gândește-te la ea de parcă au trecut deja zece ani… Câte probleme au mai fost înainte – le-ai rezolvat pe toate. Prin urmare, acest necaz va trece și el, nu vă blocați!

7. Râzi mai mult. Încercați să găsiți ceva amuzant în situația actuală. Dacă nu funcționează, atunci găsește un motiv pentru a râde sincer. Urmăriți un film amuzant, amintiți-vă un lucru amuzant. Puterea râsului este uimitoare! Liniștea sufletească revine adesea după o doză bună de umor.

8. Iartă mai mult. Resentimentele sunt ca niște pietre grele și urât mirositoare pe care le porți cu tine și îți îngreunează mersul prin viață. Ce liniște sufletească poți avea dacă duci o asemenea povară? Prin urmare, nu ține răul în sufletul tău. Oamenii sunt simpli oameni, nu pot fi perfecți și aduc întotdeauna numai bine. Așa că iartă-i pe care te-au făcut să suferi și iartă-te și pe tine însuți.

9. Oferă celor din jur. Întotdeauna există ceva de împărtășit cu ceilalți – atenție, timp, bani, fapte bune. Adevărata liniște sufletească nu poate veni de la o persoană care trăiește doar pentru sine. Privește în jur – viața îți oferă întotdeauna ocazia să ai grijă de alți oameni. Aduce pace interioară și bucurie.

10. Comunica mai mult. Orice durere ascunsă în interior se înmulțește și aduce noi dureri. Prin urmare, împărtășește-ți experiențele, discută-le cu cei dragi, caută sprijinul în oamenii în care crezi și pe care îi iubești. Amintiți-vă că omul nu este făcut să fie singur. Liniștea sufletească poate fi găsită doar în relațiile apropiate – prietenie, dragoste, familie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!