10 principii japoneze ale drumului spre fericire

10 principii japoneze ale drumului spre fericire

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Termenul japonez „ichi-go ichi-e” poate fi tradus prin „întâlnire unică” sau „oportunitate unică”. El ne spune că fiecare om care întră în viața noastră și fiecare experiență este o comoară unică care nu se va mai repeta niciodată în același fel. Prin urmare, dacă le trăiești fără să te bucuri, atunci momentul se va pierde pentru totdeauna.

Cunoașterea acestui principiu îi ajută pe oameni să-și ia picioarele de pe pedala de accelerație și le amintește că în fiecare dimineață ne trezim și fiecare moment pe care îl petrecem cu copiii sau cu persoana iubită are o valoare infinită și merită atenția noastră deplină.

Urmând principiul ichi-go ichi-e îți va permite să duci o viață mai fericită și mai plină de satisfacții fără a te simți împovărat de trecut sau griji pentru viitor. Înveți să trăiești în prezent recunoscând și apreciind darul fiecărui moment pe care îl trăiești.

Iată cele 10 reguli care descriu această filozofie japoneză:

1. Nu amâna momente speciale pe mai târziu. Fiecare oportunitate apare o singură dată. Dacă nu profiți de ea se va pierde pentru totdeauna. Trăiești acum sau niciodată.

2. Trăiește de parcă astăzi ar fi ultima zi. De aceea, principiul ichi-go ichi-e ne inspiră să salutăm și să ne luăm rămas bun de la cei dragi, subliniind unicitatea și originalitatea fiecărei întâlniri.

3. Trăiește în prezent. Călătoria către trecut și viitor este adesea foarte dureroasă și aproape întotdeauna inutilă. Nu poți schimba ceea ce sa întâmplat deja. Nu poți ști din timp ce se va întâmpla. Dar aici și acum toate posibilitățile acestei lumi sunt deschise în fața voastră.

4. Fă ceva ce nu ai făcut până acum. Așa cum a spus Einstein, nu poți face același lucru și să te aștepți la rezultate diferite. O altă modalitate de a retrăi un moment de neuitat este să cedezi și să permiți să se dezvolte ceva nou în tine.

5. Meditează. Poți sta pe perna de meditație sau pur și simplu stai și urmărește miracolul vieții.

6. Fii atent la cele cinci simțuri. Învață să asculți, să privești, să atingi, să guști și să miroși în fiecare moment, umplându-l cu bogăția percepției umane. Acest lucru îți permite să fii mai atent la ceilalți și să îți crești nivelul de empatie și influență față de aceștia.

7. Urmărește semnele din viața ta. Urmărirea coincidenței ne ajută să devenim mai buni la recunoașterea semnalelor trimise de univers.

8. Bucură-te de orice reușită. Nu aștepta momentul potrivit (vacanță, călătorie sau ziua de naștere) pentru a te bucura de ceva nou. Cu abordarea corectă, fiecare zi poate fi o sărbătoare.

9. Dacă nu îți place ceva, schimbă-l. Oamenii din felul lor de a fi adoră să schimbe totul, au capacitatea de a se reinventa de câte ori este necesar. Dacă viața ta este prea plictisitoare și previzibilă, cu principiul ichi-go ichi-e ai șansa să o schimbi.

10. Devin-o vânător de momente speciale. Ca în orice activitate, cu cât exersezi mai mult, cu atât sunt mai bune și mai bogate vor fi rezultatele eforturilor tale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!