10 obiceiuri toxice care ne distrug creierul

10 obiceiuri toxice care ne distrug creierul

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPsihologieSanatateViata

Creierul este cel mai important organ al omului. El este centrul de control al corpului nostru. Creierul efectuează o cantitate incredibilă de procese în câteva secunde și este, de asemenea, responsabil pentru funcționarea memoriei .

Structura complexă a creierului nostru este foarte vulnerabilă, ceea ce poate duce la o serie de boli grave și daune ireversibile. În fiecare zi, fără să știm, punem în pericol funcționarea celui mai important organ.

Iată 10 obiceiuri care ne distrug creierul.

1. Treceți peste micul dejun

După somn, corpul nostru are mare nevoie de alimente pentru a le transforma în energie și nutrienți. Evitând micul dejun, vă puneți creierul într-un mod de „funcționare de urgență” care afectează întregul corp.

2. Lipsa somnului

În timpul somnului, creierul procesează informațiile primite pe parcursul întregii zile și acumulează energie pentru următoarea zi. Lipsa de somn duce la un proces ireversibil de moarte a celulelor creierului. Prin urmare, un somn sănătos este cheia pentru o sănătate bună.

3. Consumul de zahăr

Astăzi este foarte dificil să găsești un produs care să nu conțină zahăr. Există însă alimente cu niveluri foarte ridicate de zahăr care trebuie eliminate din dietă. O cantitate mare de zahăr din sânge interferează cu absorbția nutrienților, ceea ce afectează negativ funcționarea creierului.

4. Mâncarea în exces

Pe lângă faptul că supraalimentarea duce la creșterea în greutate, stratul de colesterol care se depune pe artere încetinește circulația sângelui către creier.

5. Fumatul

Daunele cauzate de fumat organismului nostru au fost dovedite de mult timp. În plus, poate duce la comprimarea completă a creierului și a bolii Alzheimer.

6. Dormitul cu capul acoperit

În timpul somnului, avem nevoie de aer proaspăt. De aceea, se recomandă aerisirea camerei înainte de culcare. Când dormi complet acoperit cu o pătură, creierul nu primești cantitatea necesară de aer proaspăt, iar nivelul de dioxid de carbon sin sânge crește.

7. Aerul poluat

Sănătatea creierului necesită mult aer proaspăt. Acest lucru este foarte dificil de realizat într-un oraș. Prin urmare, încercați să petreceți weekendul în afara orașului.

8. Solicitarea creierului în timpul bolii

Când suntem bolnavi, corpul nostru ne arată că resursele sale se epuizează și trebuie să ne odihnim. Acest lucru ne afectează în primul rând creierul care luptă împotriva problemelor de sănătate folosind toate resursele. Solicitarea creierului în timpul bolii reduce eficiența lui și duce la tulburări al funcționării sale.

9. Lipsa comunicării

Conversațiile ajută la menținerea creierului într-o formă bună și la dezvoltarea acestuia. Conversațiile inteligente stimulează apariția unor noi conexiuni neuronale care sunt benefice pentru creier.

10. Lipsa gândurilor stimulatoare

Procesul gândirii provoacă schimbări pozitive în cortexul cerebral. Este un instrument puternic pentru dezvoltarea și funcționarea imediată a organului nostru principal.

Creierul nostru este un mecanism unic care nu a fost încă pe deplin înțeles. Urmând sfaturile noastre, îi puteți folosi potențialul la 100%.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!