10 lucruri care se vor întâmpla în corpul tău dacă mănânci 2 ouă la micul dejun

10 lucruri care se vor întâmpla în corpul tău dacă mănânci 2 ouă la micul dejun

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

„Nu mânca ouă în fiecare zi, îți vei crește colesterolul!” Oamenii aud aceste vorbe foarte des. Dar chiar este adevărat? Se pare că nu chiar… Evident, nu nu trebuie să abuzezi de consumul de ouă. Ca în cazul oricărui aliment, când este prea mult, dăunează. Dar excluderea ouălor din alimentație reprezintă un atac împotriva sănătății tale.

Da, este mai sănătos să le mâncați la micul dejun și nu mai mult de două pentru a vă asigura că nu vă afectează, dar și asta ține cont de sănătatea și corpul fiecăruia, sunt oameni care pot mânca și cinci fără probleme, însă în articole se va oferi mereu o cantitate generală care este lipsită de riscuri, sau are riscuri cât mai mici.

Ouăle sunt o sursă sănătoasă de proteine ​​și conțin vitaminele A, D și E, B12, riboflavină și folat, precum și minerale precum iod, fier, calciu, zinc și seleniu. În plus, persoanele cu colesterolul scăzut pot consuma mai multe ouă pe zi.

Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci în mod regulat două ouă la micul dejun!

1. Memoria se îmbunătățește.

Gălbenușul de ou conține colină, un aminoacid cheie pentru transmiterea minusculelor impulsuri nervoase care ne ajută să ne amintim detaliile. De exemplu, vă veți aminti mai repede unde ați pus cheile mașinii sau unde ați lăsat telefonul mobil.

Cercetările arată că o cantitate suficientă de colină în alimentație îmbunătățește memoria și capacitatea de a reacționa rapid.

2. Vederea se îmbunătățește.

Știați că ouăle vă susțin sănătatea ochilor? Cercetările arată că ouăle sunt bogate în luteină, o vitamină care ajută ca vederea să rămână clară. Luteina se găsește în mod natural în globul ocular. Protejează retina de efectele nocive ale soarelui și reduce riscul de cataractă.

3. Oasele și dinții devin mai puternice.

Ouăle sunt bogate în vitamina D, care reglează nivelul de calciu și fosfor din sânge. Știm cât de necesar este calciul pentru oasele și dinții umani. Cu toate acestea, calciul este absorbit mai bine de organism în combinație cu vitamina D. Dintre multe alimente sănătoase, doar ouăle pot oferi o combinație naturală a acestor componente vitale.

Consumul de ouă ajută, de asemenea, organismul să absoarbă calciul, care întărește oasele și previne osteoporoza.

4. Sănătatea pielii, părului și ficatului se îmbunătățește.

Deficitul de acid folic apare frecvent la femeile care nu consumă cantități adecvate de vitamina B12. Din fericire, ouăle sunt o sursă bună de această vitamină. Folatul ajută la procesarea aminoacizilor necesari pentru diviziunea celulară și formarea globulelor roșii.

5. Riscul de boli cardiace scade.

Ouăle conțin colesterol. Însă este vorba despre colesterolul de care are nevoie organismul. Două ouă la micul dejun oferă organismului 400 mg de colesterol. Aceasta este norma zilnică pentru menținerea funcționării normale a sistemului cardiovascular.

6. Îți este mai ușor să slăbești.

Ouăle sunt un produs cu un indice glicemic scăzut. Cu alte cuvinte, oferind cantitatea necesară de proteine, nu vă permit să acumulați grăsimi. Mai mult, pentru persoanele supraponderale, 2 ouă la micul dejun poate fi primul pas pe calea slăbirii. Consumul de ouă la micul dejun împreună cu o dietă săracă în calorii accelerează pierderea în greutate de două ori.

7. Îmbătrânirea organismului încetinește.

Ouăle conțin aminoacizi care reînnoiesc constant celulele. Pe măsură ce îmbătrânim, nevoia noastră de vitamina D crește. Norma recomandată pentru persoanele peste 60 de ani este 10 mcg. Un ou conține aproximativ 0,7 mcg de vitamina D.

Este un fapt cunoscut că ouăle conțin o cantitate mare de pigmenți organici galbeni. Acești pigmenți sunt bogați în carotenoizi (antioxidanți), care încetinesc procesul de îmbătrânire.

8. Sistemul imunitar devine mai puternic.

Vrei să-ți păstrezi sănătatea cât mai mult timp? Mănâncă ouă! Studiile au arătat că doar două ouă pe zi sunt suficiente pentru a te proteja de infecții, boli și diferiți viruși.

Consumul zilnic de ouă reduce riscul de cancer de sân cu 18%. Aminoacizii, mineralele și vitaminele din ouă activează producția de estrogen la femei.

9. Protecție împotriva stresului și anemiei

Acidul folic, care este conținut de ouă, are un efect sănătos asupra sistemului nervos. Ceea ce înseamnă că ne afectează starea de spirit și capacitatea de muncă. Și, în sfârșit, acest acid este necesar pentru formarea sângelui – și atât de necesar încât deficiența lui poate provoca anemie.

10. Mai multe șanse de a rămâne însărcinată.

Experții au explicat că la femeile însărcinate, vitamina E este conținută în lichidul care înconjoară embrionul. Folatul, găsit și în ouă, previne anemia. Folatul este esențial pentru dezvoltarea bebelușilor în timpul sarcinii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!