10 alimente naturale care ajută la curățarea arterelor și prevenirea atacului de cord

10 alimente naturale care ajută la curățarea arterelor și prevenirea atacului de cord

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Pentru a ne menține sănătatea corpului, trebuie mai întâi să ne asigurăm că vasele de sânge sunt în regulă. Placa de pe pereții vaselor de sânge este una dintre principalele cauze ale apariției anumitor boli periculoase precum atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Blocarea vaselor de sânge duce, de asemenea, la boli coronariene.

Din fericire, s-a descoperit că poți evita problemele cu sistemul cardiovascular cu ajutorul unei alimentații sănătoase. Putem deveni mai sănătoși în fiecare zi doar prin consumul anumitor alimente. Substanțele naturale pe care acestea le conțin vor ajuta organismul să se curețe de substanțele nocive, dar vor ajuta și la prevenirea depunerii lor pe pereții vaselor.

Pentru prevenirea aterosclerozei vasculare este necesar un stil de viață sănătos, care include: o alimentație sănătoasă, activitate fizică zilnică, scăderea sau creșterea în greutate (până se ajunge la o greutate potrivită fiecărei tip de persoane), renunțarea la fumat și consumul de alcool. Acest stil de viață funcționează la orice vârstă. Nu ar trebui să treacă nicio zi fără fructe și legume: acesta este sloganul unei persoane care nu se confruntă cu probleme ale arterelor.

10 alimente care ajută la curățarea arterelor și la prevenirea aterosclerozei:

1. Conopida și broccoli

Vitamina K prezentă în broccoli ajută organismul să mențină nivelul de colesterol normal. Fibrele alimentare prezente în conopidă ajută la eliminarea tuturor substanțelor nocive acumulate în organism de-a lungul anilor și interferează cu absorbția colesterolului în intestine.
Prazul, usturoiul, morcovii, aceste legume ajută, de asemenea, organismul să se curețe. Dacă pregătești o supă din ele, aceasta va fi cea mai bună măsură de prevenție din lume!

2. Turmeric

Curcumina, prezentă în turmeric, reduce tensiunea arterială și, de asemenea, reduce riscul de ateroscleroză de 2 ori, în urma consumului regulat. Mai mult, este un condiment foarte aromat, care va da un gust foarte bun mâncării.

3. Sparanghel

Sparanghelul întărește sistemul imunitar și readuce la viață celulele aflate în descompunere. Saponinele, cumarinele, asparagina, compușii carbohidrați, uleiurile esențiale și niacina din compoziția sa, vor ajuta vasele de sânge să rămână curate.

4. Scorțișoara

Scorțișoara promovează pierderea în greutate, scade glicemia și stimulează metabolismul. Un praf de scorțișoară în ceai, cafea și orice altă băutură este foarte bun pentru sănătate.

5. Avocado

Avocado nu este chiar cel mai ieftin, dar pentru sănătatea ta merită să faci un sacrificiu! Datorită conținutului de acizi grași nesaturați, avocado reduce nivelul de colesterol din sânge. Acest fruct este util nu numai pentru sistemul circulator, ci și pentru piele: îi îmbunătățește aspectul și previne apariția ridurilor.

6. Rodie

Punicalagina este un antioxidant puternic din rodie care ajută la îndepărtarea depozitelor de colesterol din vasele de sânge și artere. La persoanele care sunt obișnuite să mănânce rodie, vasele de sânge nu își pierd elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă.

7. Kaki

Potasiul, iodul, antioxidanții și polifenolii din kaki reduc cantitatea de colesterol din vasele de sânge. Unii medici numesc acest fruct un cardiofruct, deoarece este foarte bun pentru inimă.

8. Spirulina

Spirulina are capacitatea de a restabili microflora intestinală sănătoasă, de a îmbunătăți funcția hepatică, de a ameliora simptomele celor care suferă de angină pectorală sau căderi de presiune.

9. Ceaiul verde

Un remediu simplu și accesibil ca ceaiul verde poate ajuta la combaterea aterosclerozei, deoarece elimină toxinele din organism. În plus, catechinele prezente în ceaiul verde reduc cantitatea de radicali liberi din organism și previn dezvoltarea unor boli grave.

10. Merișoare

Datorită conținutului ridicat de potasiu, merișoarele sunt un remediu bun pentru prevenirea aterosclerozei. De asemenea, merișoarele normalizează activitatea sistemului digestiv și toate procesele metabolice, ajutând organismul să rămână sănătos și să prevină problemele cu inima.

Dacă veți introduce aceste 10 alimente în alimentație, sistemul dumneavoastră cardiovascular va funcționa foarte bine, iar ateroscleroza arterială va sta departe chiar și la o vârstă înaintată.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!