Zece obiceiuri care te ajută să devii mai puternic mental

Zece obiceiuri care te ajută să devii mai puternic mental

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieViata

Gândindu-ne la sănătatea noastră, suntem deseori atenți la aspectele sale fizice. Însă și sănătatea mintală este la fel de importantă. Îngrijirea acestuia va aduce beneficii mari: productivitate crescută, longevitate sporită și o consolidare a sistemului imunitar!

Vrei să vezi toate aceste rezultate uimitoare? Dacă da, citiți mai departe pentru acest articol. Aici veți afla despre 15 obiceiuri care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mintală. La rândul său, acest lucru va avea un efect pozitiv asupra bunăstării dumneavoastră generale.

1. Plimbări în aer curat.

Mersul la plimbare cel puțin o dată pe zi vă va ajuta să vă susțineți sănătatea mintală. Un studiu a constatat că o plimbare plăcută în aer curat îmbunătățește bunăstarea noastră psihologică pentru următoarele 7 ore!

În timpul experimentului, s-a constatat că, după plimbare, participanții s-au simțit, în general, mai fericiți și au avut o stare de spirit mai pozitivă. Aceasta este o veste minunată, deoarece exercițiile fizice au multe beneficii în ceea ce privește sănătatea fizică!

Ieșitul la plimbare timp de 20 de minute dimineața vă oferă un impuls de bună dispoziție pentru întreaga zi.

2. Comunicare.

Oamenii care comunică regulat cu familia și prietenii lor, nu încearcă să se izoleze de societate, sunt mai fericiți. În plus, trăiesc mai mult decât cei care nu țin legătura cu cei dragi. Persoanele care evită comunicarea sunt mai predispuse la depresie. Și în timp, abilitățile lor cognitive se deteriorează.

3. Exerciții fizice de forță.

Aceste exerciții sunt atât de benefice pentru sănătatea noastră fizică cât și mentală, încât ar fi o mare greșeală să nu le facem regulat!

De remarcat este un studiu la care au participat persoane cu semne de depresie. În timpul studiului, au efectuat exerciții de ridicarea de greutăți mici. Drept urmare, s-a constatat: starea de spirit a voluntarilor s-a îmbunătățit, iar simptomele depresiei au scăzut!

4. Petrece timp în natură.

Cel puțin 15 minute pe zi în aer curat au un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Această activitate promovează producția de serotonină, care, la rândul său, duce la îmbunătățirea dispoziției.

5. Râde mai mult.

Râsul este un fel de exercițiu psihologic care ne menține mintea într-o formă bună. Râsul promovează producția de hormoni ai fericirii. Acest lucru duce la îmbunătățirea dispoziției, ameliorarea stresului, îmbunătățirea memoriei pe termen scurt și capacitatea îmbunătățită de a procesa noi informații și de a prelua sarcini noi.

6. Meditează.

Faceți-vă puțin timp în fiecare zi pentru a vă relaxa, a face exerciții de respirație și a acorda atenție prezentului, veți observa foarte repede o schimbare uimitoare în bine! Nu contează dacă meditați conform unei tehnici speciale sau nu. Este suficient doar să stați în tăcere și să vă concentrați asupra respirației.

7. Păstrează un jurnal.

Încercați să aveți un jurnal în care să scrieți tot ce vi s-a întâmplat în timpul zilei. Păstrați o evidență a ceea ce sunteți recunoscător. Scrie despre toate lucrurile bune care s-au întâmplat.

În timp, îți dai seama că se întâmplă o mulțime de lucruri bune. Prin urmare, aveți mai multe motive pentru a fi fericiți.

8. Dormi suficient.

De multe ori neglijăm timpul de somn. Dacă nu faceți din somnul sănătos o prioritate, veți face (pe termen lung) un prejudiciu uriaș atât sănătății fizice, cât și mentale! Lipsa somnului duce la multe consecințe neplăcute, inclusiv stres, depresie, anxietate, exces de greutate, boli de inimă și multe altele!

Încercați să faceți totul pentru a dormi 7-9 ore pe noapte. Somnul este momentul în care corpul se poate recupera atât fizic, cât și psihologic.

9. Planificați ceea ce vă aduce bucurie.

Un studiu a constatat că procesul de planificare a unei vacanțe este la fel de benefic pentru noi ca și vacanța în sine!

Nu trebuie să vă planificați o vacanță pentru a beneficia de acest beneficiu. Faceți-vă planuri pentru weekendul care vine. S-ar putea să plănuiți să ieșiți la un restaurant nou cu prietenii sau să faceți o mică drumeție.

10. Mănâncă bine.

A avea o alimentație sănătoasă este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți bunăstarea generală! S-a constatat că consumul anumitor alimente are un efect pozitiv asupra funcției noastre cerebrale. Rezultatele cercetărilor sugerează că unele alimente pot ameliora simptomele de anxietate!

Asigurați-vă că furnizați suficiente minerale și vitamine în fiecare zi. Acest lucru va ajuta creierul să se mențină într-o stare excelentă, și veți fi plini de putere și energie.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!