Zece lucruri frumoase despre viata pe care nu le intelegem cum trebuie!

Zece lucruri frumoase despre viata pe care nu le intelegem cum trebuie!

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2018 in Dezvoltare Personala

“Teme-te mai puțin , spera mai mult ; mănâncă mai puțin , mestecă mai mult ; vaietă-te mai puțin , respiră mai mult ; vorbește mai puțin , spune mai mult ; iubește mai mult și toate lucrurile bune vor fi ale tale. “– Proverb suedez

În general, ideea acestui articol poate fi exprimată în câteva cuvinte simple: oamenii sunt ființe emoționale. Gândește-te la această idee cu atenție și vei înțelege cu siguranță că emoțiile sunt legate de aproape fiecare domeniu al vieții noastre și de orice situație, fie ea rea sau bună.

Noi percepem această lume minunată care ne înconjoară prin prisma emoțiilor noastre și de aici nu putem scăpa.

De aceea, vă prezentăm 10 lucruri secrete, care îți pot schimba întreaga viață:

1. Durerea nu este neapărat dușmanul tău

O mică parte din creaturile de pe Pământ, inclusiv noi, Homo sapiens, sunt capabili să experimenteze două tipuri de durere – fizică și emoțională. În ciuda incredibilității complexității creierului și a minții noastre, privind lumea, ne împiedicăm de multe „pete oarbe”.

Una dintre aceste „pete oarbe” este convingerea noastră că durerea – orice durere – este în orice caz proastă. Acest lucru nu este adevărat (același adevăr este valabil și pentru stres, apropo). Durerea vine la noi pentru a ne reaminti unul din cele două lucruri: că ceva lipsește sau că ceva se schimbă.

Durerea unei răni după înjunghiere este cu siguranță proastă. Durerea unui antrenament bun, dimpotrivă, este mai degrabă bună decât rea.

Durerea abuzului emoțional primit de la partenerul tău este rea, dar dacă ai folosi-o pentru a te ajuta să găsești dragostea adevărată, este bine.

În general, ai înțeles deja totul.

2. De fapt, trăim foarte bine

Poți să nu fii de acord cât vrei, dar faptul e fapt: noi suntem foarte nerecunoscători, în ciuda faptului că avem multe lucruri.

Nu crezi asta? Apoi, să facem un simplu experiment în două părți:

Du-te la baie sau la bucătărie și toarnă un pahar de apă. Du-te înapoi la computer, stai pe un scaun și continuă să citești articolul.

Acum, gândiți-vă la acest lucru:

Pe planeta noastră, aproximativ 1 din 9 persoane nu are acces sigur la apă potabilă sigură. Și undeva, 1 persoană din 3 nu are acces la sistemul de canalizare.

Aproximativ 1 miliard de oameni de pe planeta noastră nu pot citi (și trei sferturi dintre ei sunt femei).

Totul depinde de perspectivă. Fii recunoscător pentru ceea ce ai.

3. Cheia succesului – capacitatea de a te concentra pe direcția corectă

Există trei tipuri de atenție – internă, externă și sentimentală. Atenția interioară se referă la intuiția și conștiința de sine, cea exterioară – la interacțiunea cu mediul, iar cea sentimentală – la relațiile sănătoase și la sfera intimă a vieții umane.

Abilitatea de a comuta între aceste trei tipuri de atenție la timp și în mod conștient este esențială pentru o viață completă și echilibrată.

4. Plăcerea se poate transforma rapid în durere

După cum spunea marele Socrate: „Oamenii inutili trăiesc doar pentru a mânca și a bea, oamenii decenți mănâncă și beau doar pentru a trăi”. Aceste cuvinte ale lui Socrate arată că el a considerat că o viață trăită doar pentru a căuta plăcere – este o decizie prostească și lipsită de sens.

Te-ai întrebat vreodată de ce atât de mulți oameni bogați sunt nefericiți? Pentru că succesul fără un scop nu are nici un sens.

5. Disciplina nu trebuie neapărat să fie dură

Am citit cuvântul „auto-disciplină” și imediat ne simțim ca și cum am înghiți o lămâie întreagă. De ce? Pentru că ne-am convins că disciplina este ceva dur, aspru și nedemnă de noi.

Autodisciplina conștientă, cea care constă în redirecționarea atenției și a energiei spre locul în care ai cea mai mare nevoie de ea, este, de fapt, singura disciplină de care aveți nevoie.

6. Dragostea adevărată este ceea de ce ai nevoie

Gândește-te: dragostea ar putea fi o soluție la aproape orice problemă pe care lumea a întâlnit-o sau ar fi putut întâlni. Dacă am fi avut curajul să punem capăt războaielor, foamei, sărăciei, discriminării și urii pentru totdeauna …

7. Cel mai adesea răul este lipsa înțelegerii și / sau iubirii

Când ne gândim la cele mai grave atrocități din istorie, înțelegem că toți au ceva în comun, o anumită trăsătură comună … și această trăsătură este ură – sau cel puțin o lipsă de înțelegere și de dragoste.

Cineva trebuie doar să citească povestirile vieții celor mai urâți oameni din istoria omenirii – Hitler, Stalin, Mao și să înțeleagă că în inima tuturor acțiunilor lor se află ura imensă și lipsa totală de înțelegere și dragoste.

8. Nu ești niciodată singur

Nu contează cât de greu sunt circumstanțele în care te afli și prin ce trebuie să treci. Orice s-ar întâmpla cu tine, nu ești niciodată cu adevărat singur. Nu contează unde simți acest sentiment de camaraderie – în compania unui prieten credincios, în credința în ceva mai mult sau în înțelegerea faptului că universul nostru nu poate fi rațional într-un fel sau altul, nu va trebui niciodată să înoți în râul vieții tale singur. Dacă ți se pare că e așa … bine, te înșeli.

Și trebuie să înțelegi că în această lume va fi cu siguranță cineva care are grijă de locul în care te afli și ce ți se întâmplă. Trebuie doar să găsești persoana potrivită, este mai ușor decât pare.

9. „Destinația este importantă”

„Nu contează care este calea, ci destinația.” Da, sună puțin aiurea, dar, totuși, acestea sunt cuvinte foarte înțelepte și utile. Nimeni nu va citi o carte bună și interesantă, citind imediat finalul. Nici unul dintre noi, fascinat de un film bun, nu se va întreba în fiecare minut.:”Totul este, desigur, foarte interesant, dar cum se va termina totul?”

10. Moartea nu înseamnă neapărat un sfârșit

Filosoful francez Pierre Teilhard de Chardin, renumit în lumea întreagă, a spus odată: „Nu suntem oamenii care au o parte spirituală, suntem ființe spirituale cu o parte umană”.

Și deși de Chardin nu știa, când a spus aceste cuvinte, despre legătura inseparabilă a omului cu Universul – despre faptul că corpul său este constituit din praf de stele, iar creierul lucrează la nivel cuantic, el încă mai știa și a înțeles ceva … și cine știe, poate înțelege și până în ziua de azi?

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!