Zece citate celebre care te vor ajuta sa te dezvolti personal

Zece citate celebre care te vor ajuta sa te dezvolti personal

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 October 2018 in Dezvoltare Personala

Benjamin Disraeli spunea ca “intelepciunea si experienta unui popor sunt perpetuate prin citate”. Desigur se referea la toate formele prin care aceasta esenta a experientei pe care ne-o da viata se transmite: proverbe, zicale, poezie, citate etc.

Ocazional citim in mod voit sau intamplator diverse citate menite sa trezeasca ceva in noi sau chiar sa ne motiveze. Toate acestea sunt inspirate din viata si unii oameni ce le-au trait le-au exprimat in cuvinte.

Am ales mai jos 10 de citate celebre care pe mine m-au inspirat si in care m-am regasit. Va invit sa le cititi si sa-mi spuneti care v-a placut cel mai mult sau care v-a facut sa tresariti:

1. “Cuvintele frumoase costa putin. Si totusi, cat de multe obtin!” Blaise Pascal – Stim toti ca “vorba dulce mult aduce”, insa nu mereu le facem celor din jurul nostru complimente. O vorba buna aduce o stare de bine resimtita de ambii parteneri de dialog. Cand a fost ulima oara cand i-ai spus cuiva ceva frumos?

2. “Cel mai bun mijoc de a-ti tine cuvantul este sa nu-l dai niciodata.” Napoleon Bonaparte – Dezamagirea duce la lipsa de incredere in ceilalti. Vi s-a intamplat sa fiti dezamagiti cand cineva din jurul vostru nu si-a respectat cuvantul? Dar voi?

3. “Singuratatea este opera de convertire la tine insuti.” Emil Cioran – A fi singur presupune a fi mai sincer cu tine, a fi doar tu si cu gandurile tale, a invata sa te accepti Cand ai stat ultima oara de vorba cu tine si sa te intrebi cum te simti, ce gandesti si ce se mai intampla in viata ta?

4. “Candva, totul va fi bine, iata speranta. Acum totul este bine, iata iluzia.” Voltaire – Daca totul ar fi bine si frumos in viata noastra, ce am mai face? Am sta oare degeaba, am lasa timpul sa curga pe langa noi fara ca noi sa ne mai aducem aportul? Speranta este un rezultat al actiunii, apare atunci cand te vezi facand ceva.

5. “Cand vorbesti mult, aproape intotdeauna spui ce nu ar trebui spus.” Confucius – Cele mai mari gafe intr-o discutie lunga se produc atunci cand ne pierdem in amanunte si divagam de la subiect. Cat de des ti se intampla sa ajungi cu discutia in alta directie si sa iti uiti scopul initial?

6. “Un copil poate oricand sa invete un adult 3 lucruri: cum sa fie multumim fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste.” Paul Coelho – Ar trebui sa reinvatam de la copii auntenticitatea si sa ne reamintim ca resursele copilariei nu se pierd in noi, doar trebuie reactivate.

7. “Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane.” Octavian Paler – Uitam, dar nu iertam. S-a intamplat sa spuneti vreodata acest lucru? Cam asa este si cu prieteniile care au fost intrerupte, parca nimic nu mai e la fel. Insa poate fi mai bine, relatia poate capata o alta dimensiune si poate fi chiar mai buna.

8. “Singura cale de a avea un prieten este sa fii unul.” Ralph Waldo Emerson – Pe principiul primesti ce oferi, cam asa este si intr-o prietenie. Nevoia de reciprocitate intr-o relatie de prietenie este prezenta si importanta. Cat de reciproce sunt relatiile tale?

9. “Cel mai bun mod de a te inveseli este sa incerci sa inveselesti pe altcineva.” Mark Twain – Starea de bine este transmisibila. Daca intrati zambind intr-o incapere cu mai multe persoane, cate zambete credeti ca vi se vor intoarce?

10. “Varsta este ceasul meu desteptator” Ernest Hemingway – Daca aveam 20 de ani….ce multe as mai face. Dar daca ai 50, ce-ai vrea sa faci?

Sursa: oanapopescuargetoia.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!