Vrei sa fii un om fericit? Lupta pentru fericirea ta!

Vrei sa fii un om fericit? Lupta pentru fericirea ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2018 in De Suflet

“Daca s-ar sadi casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.” – Jules Renard

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă să fii cu adevărat fericit?

Ce înseamnă să simți fericire, să radiezi de fericire, să emani fericire și să o transmiți în cantități mari persoanelor din jur?

Ei bine, a fi fericit înseamna în primul rând, a te accepta așa cum ești, cu defecte și calități, cu perfecțiuni sau imperfecțiuni, cu un temperament puternic sau mai puțin puternic, cu lașitate sau curaj, cu sensibilitate, cruditate, înțelepciune sau orice alt adjectiv care ne-ar putea caracteriza pe noi ca oameni.

Da, consider că, acesta ar putea fi un prim criteriu demn de luat în calcul pentru a porni spre drumul fericirii. Desigur că, printre altele, bunătatea constituie un leac important in calea fericirii. Adică… ajuți din plăcere, ești darnic, milos, renunți la a înclina balanța după fiecare activitate, dai dovadă de răbdare și ascultare, renunți la orgoliu, împărtășești cu ceilalți din cunoștințele tale și lucrul cel mai important, îți lași chipul luminat de zâmbet și blândețe. Lista ar putea continua cu multe altele, însă, până la urma, fiecare persoană înțelege prin bunătate, ceva pozitiv, care te poate încărca cu lucruri pozitive.Aș fi nedreaptă și necinstită dacă aș sări peste iubire.

Bineînțeles că aș fi, fiindcă, ce poate fi mai pur și mai curat decât acest sentiment numit iubire?În privința mea, nimic altceva nu ar putea înlocui această puternică simțire, de aceea, trebuie neapărat inclus în lista noastră. Probabil că mulți dintre cei care citiți acum, va luminați când întâlniți acest cuvânt, dar totodata, mulți deveniți încruntați la vederea acestuia.Ei bine, indiferent cum ar fi, părerea mea este că, iubind și simțindu-te iubit, devii adeptul bunătății, devii ceea ce niciodată nu ai crezut că ai putea deveni, simți ceea ce niciodată nu ai crezut că ai putea simți, te supui unor sentimente unice, intense, de sub care greu mai poți evada, simți că trăiești în cel mai frumos mod posibil, că ești cel mai norocos și, că în sfârșit fericirea pe care de mult timp o aștepti în cale, și-a făcut apariția. Așa că, iubește sincer, intens, iubește plăcut, necondiționat, fără limite și vei fi fericit.

Lasă-te iubit, înțeles, ascultat și vei fi fericit. Fii tare în fața obstacolelor vieții, luptă, învață să pierzi, prinde curaj în tot ceea ce faci și cunoaște-ți limitele, astfel vei fi fericit. Învață să întreții ceea ce te face cu adevărat fericit și ai curaj să renunți la lucrurile care te-au îndepărtat din calea fericirii tale. Trăiește fiecare clipă ca și cum ar fi ultima, gândește pozitiv, crede, nu înceta să speri și țintește spre indeplinirea visurilor tale. Fii bun, cinstit, onest, calculat și limitează-te doar la ceea ce te face cu adevărat fericit. Fă ordine în viața ta, ține-ți alături persoanele în care ai încredere, fie ele cât de puține și ai curajul să te debarasezi de cele care profită de bunătatea si căldura ta, așadar, e imposibil să nu devii fericit.

Fă lucrurile în felul tău, ascultă parerile altora și fă cum crezi tu ca e mai bine. Luptă să-ți atingi obiectivele, creează-ți drumul pe care vrei să-l urmezi și muncește pentru a-l putea întreține în cel mai frumos mod posibil. Ai încredere în forțele proprii, crede că poți fii cel mai bun, fii ambițios și motivat în tot ceea ce vrei să realizezi. Deschide-ți sufletul în fața lucrurilor bune, învață cât mai multe din ele și luptă să te folosești de acestea la fiecare pas. Fii credincios, iar viața ta va fi presărată cu multe lucruri frumoase. Nu înceta să iubești și să apreciezi persoanele care te iubesc la rândul lor. Dă-ți silința în toate și nu uita că o cădere este un pas înainte.

Demonstrează tuturor că fericirea poate fi câștigată, simțită și împărtășită mai departe semenilor și că acest lucru este ușor de realizat. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți dorești cu adevărat, să crezi și să îți dorești să stârnești hazul tuturor prietenilor tăi.

Așa că, ce mai aștepți ? Viața e scurtă, trăiește-o intens, fără limite, modeleaz-o după propriul plac și ce e foarte important : învață să fii fericit și să faci la rândul tău oamenii să fie la fel, astfel, cred ca viața ar prinde un alt sens si orice lucru ar fi mai ușor de realizat ! Nu mai sta pe gânduri și treci la treabă, fii fericit și luptă în realizarea fericirii tale !

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!