Viata poate fi traita ca pe un vis, nu trebuie sa fie perfecta, sa nu uitam ca si in vise mai avem cate un cosmar…

Viata poate fi traita ca pe un vis, nu trebuie sa fie perfecta, sa nu uitam ca si in vise mai avem cate un cosmar…

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 May 2020 in De Suflet

Dimineata, cand te trezesti dintr-un cosmar, rasufli “usurat”, la gindul ca el n-a fost “real”! Apoi, mintea te inghionteste si te imbie sa te intrebi daca nu cumva visul exprima ceva ce ar putea fi real in ceea ce crezi ca este chiar real: viata ta de zi cu zi. Dar si-n vis totul pare atit de real. Orice nebunie a visului se prezinta drept normala si orice aberatie capata iz de claritate si de realitate.

Dragostea din vis pare atat de palpabila, incat n-ai crede o secunda ca nu este reala. Ai refuza complet sa vezi ca te afli in vis daca cineva ar veni in el si ti-ar spune ca-i vis, asa cum refuzi sa crezi ca ceea ce vezi a fi “realitatea realitatilor” este un alt vis!

Dar, daca ai avea abilitatea sa privesti multimea de vise din jurul tau, visele atit de diferite despre ce este realitatea si cum este traita ea in aceleasi timp si spatiu, ai intelege ca te afli in plin vis. Daca ai observa ca fiinta care-ti este draga traieste o realitate a ei, o scena de viata in care nu poti patrunde pentru ca este atit de diferita de ceea ce visezi tu insuti, ai intelege natura realitatii. Ai sti ca visezi si ai intelege ca esti aici si acum intr-un vis pe care-l plasmuiesti in asa fel incat sa para cat mai real.

In realitatea unui colt de cartier ploua, iar in realitatea unui colt alaturat este canicula! In realitatea unuia viata se petrece intr-o gura de canal, or descult, pe strazile imbibate de praf si de zgomot, iar in realitatea altuia domneste stralucirea la un loc cu agitatia si stresul. In vreme ce unul isi traieste un vis de dragoste, altul traieste un vis de ura, dar fiecare crede real ceea ce i se intampla lui. Realitatea umana apare ca un vis al visatorului, ca o plasmuire personala, in interiorul careia scenele de viata iau forma gandurilor si a trairilor celui ce viseaza.

Ca si in visul noptii, visul realitatii noastre apare atat de palpabil incat l-am crede nebun pe acela ce ne-ar spune ca visam. Dar, daca “nebunul” isi gaseste curajul de a dezvalui ca realitatea este un vis al fiecaruia si noi am privi cu interes catre el, am putea incerca sa visam mai frumos. In loc de ura noastra, am putea visa iubirea si-n loc de ingrijorare am putea sa ne gandim cu incapatanare ca totul este bine. Ne-am putea gasi un vis in care plasmuirea noastra contine mai multa ploaie, mai mult aer curat, mai multa gratie, dragoste si bucurie si mai putina tragedie.

Oricum s-ar prezenta un vis, orice ni se intampla in el, vedem dimineata ca a fost plasmuire! La fel plasmuirea continua in ziua pe care o credem reala, in lumea miliardelor de realitati ale miliardelor de oameni de pe Pamint.

Cel ce iubeste visul vietii sale se poate imbogati cu o realitate profund iubitoare si calda, intr-un vis in care atat de multi cred in cosmar. In vreme ce unii traiesc vietile lor ca pe-un cosmar, altii – la distanta de doi pasi, or numai de-o respiratie – au puterea sa viseze dragostea si frumusetea. Asta-i natura realitatii: un vis, un fel de a visa ce vrei, ce poti!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide