Viata nu are niciun sens, deoarece Dumnezeu vrea ca noi sa fim cei care sa dam sens vietii noastre.

Viata nu are niciun sens, deoarece Dumnezeu vrea ca noi sa fim cei care sa dam sens vietii noastre.

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 May 2020 in De Suflet

“Viața este o ciudată comedie care amestecă împreună și dureri și bucurii, punând lacrimi lângă zâmbet, punând zâmbet lângă plâns.” – Alexandru Macedonski

Viata nu are niciun sens … si aceasta este cel mai mare Dar de la Dumnezeu

Aceasta idee poate fi un soc pentru multi dintre voi, cei care cred ca viata are sens si ca datoria noastra este sa‑l gasim, sa‑l deslusim, sa‑l invatam, sa‑l descifram, sa‑l descoperim cumva, intr‑o zi, undeva – si apoi sa facem tot ce se poate pentru a fi demni de el.

E posibil ca multi dintre cei care cred ca deja au descoperit Sensul Vietii – si ca traiesc in asa fel incat sunt demni de el – sa fie socati. (Majoritatea oamenilor care intra in aceasta categorie nu au „descoperit” cu adevarat Sensul Vietii – li s‑a spus doar care este Sensul Vietii si ei au acceptat.)

Totusi, nu exista nici un Sens. Viata nu are sens. Daca Viata ar avea un sens, cine i l‑ar da? Si daca spui ca e vorba de Dumnezeu – de ce‑ar crea Dumnezeu un sens si apoi ne‑ar face sa‑l cautam timp de 50 de ani? (Si ca societate, timp de 50 de mii de ani). Si, daca spui ca Dumnezeu nu ne pune sa cautam, ci ne‑a dat deja raspunsul – de ce nu ne‑a dat Dumnezeu raspunsul intr‑un mod pe care sa‑l putem intelege cu usurinta si intr‑o formula cu care sa fim cu totii de acord? Si, daca spui ca Dumnezeu a facut deja acest lucru, inseamna ca nu prea te‑ai uitat in jur in ultima vreme.

Nu, Dumnezeu nu a facut asta. Si motivul pentru care Dumnezeu nu ne‑a spus care e Sensul Vietii, este ca nu exista un Sens al Vietii. Viata nu are un sens.

Si acesta este cel mai mare dar de la Dumnezeu.

Ganditi‑va putin la ce va spun.

Acest lucru se intampla, deoarece Dumnezeu nu si‑a imprimat scopul pe paginile Vietii, intrucat Viata insasi este o Carte Deschisa. O carte pe care noi trebuie s‑o scriem. Trebuie sa hotaram ce scop alegem noi sa‑i dam.

Oare, daca Dumnezeu ar fi ales un scop – daca Dumnezeu ar fi avut un scop in tot acest plan – nu ne‑ar fi spus El care era acel scop? Ne‑ar fi lasat oare Dumnezeu sa irosim ani, decade, secole, cautand, cautand, cautand sensul tuturor lucrurilor?

Si iarasi trebuie sa le spunem acelora dintre voi care se gandesc ca Dumnezeu a spus care este scopul vietii: „daca e asa, atunci Dumnezeu a facut o treaba destul de proasta, pentru ca, daca te uiti in jur, vezi ca nimeni nu a inteles care este acesta.

Bine, bine, dar sunt totusi cativa care cred ca au inteles. Ei stiu care este scopul vietii – si doar noi, restul oamenilor, nu‑l intelegem.

Aceasta este pozitia adoptata de multe dintre cele mai importante religii ale lumii! Aceste religii sustin ca ele stiu care este scopul vietii.

Exista chiar o religie sau doua care spun ca ele sunt scopul vietii; si ca tot ce avem de facut este sa urmam preceptele acelei religii; si ca in felul acesta Il vom multumi pe Dumnezeu pe deplin – si noi vom fi salvati.

Pe de alta parte, daca nu urmam preceptele acelei religii, vom fi trimisi in focurile vesnice ale iadului.

Nici macar asta nu ar fi o problema, daca n‑ar exista sute de religii care sustin, in esenta, acelasi lucru.

Ar fi putut oare Dumnezeu sa faca o asemenea carpaceala? Daca Dumnezeu ar fi stabilit cu adevarat un scop al Vietii si ar fi vrut cu adevarat ca noi sa‑l cunoastem, credeti ca El nu ni l‑ar fi putut comunica intr‑un mod pe care sa‑l intelegem cu totii?

Sau, nu cumva e posibil ca motivul pentru care nu ne putem pune de acord asupra sensului tuturor lucrurilor este ca, pur si simplu, nu exista nici un sens?

De fapt, chiar asa si e. Totusi, pentru multi oameni e greu sa accepte o asemenea idee, pana cand nu devine clar de ce nu exista nici un sens.

Nu exista nici un sens, deoarece Dumnezeu vrea ca noi sa fim cei care sa dam sens vietii noastre. Daca Dumnezeu ar fi creat deja acest scop, El ne‑ar fi privat de cea mai mare ocazie, de cel mai minunat instrument pe care‑l avem, in timp ce ne straduim sa indeplinim functia vietii.

Deoarece, vedeti voi, Viata nu are un scop, dar ea are o functie.

Scopul si functia nu sunt deloc unul si acelasi lucru.

Un ceas functioneaza ticaind, cu scopul de a arata ora. O masina functioneaza prin combustie interna, cu scopul de a transporta oamenii dintr‑un loc in altul. Un cuptor cu microunde functioneaza facand moleculele de hrana sa vibreze foarte rapid, cu scopul de a incalzi hrana.

Viata functioneaza intr‑un anumit fel, dar fara un scop predeterminat. Asta, deoarece Dumnezeu a creat ca functie a Vietii, alegerea unui scop.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!