Viața este prețioasă, așa că, asigură-te că fiecare zi este trăită din plin, așa cum meriți! Cateva obiceiuri pentru o dimineata plina de energie

Viața este prețioasă, așa că, asigură-te că fiecare zi este trăită din plin, așa cum meriți! Cateva obiceiuri pentru o dimineata plina de energie

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2019 in LifeStyle

În mod conștient sau nu, încă de dimineață, noi ne creăm ziua care se deschidă în fața noastră. Singuri decidem ce stări vrem să experimentăm, iar fluxurile noastre de conștiință sunt răspunzătoare de acest lucru. Cu alte cuvinte, credințele, gândurile și starea cu care începem dimineața dau tonul întregii zile și pun bazele experiențelor pe care le atragem în ziua respectivă.

Așadar, în cazul în care te consideri o persoană stresată, agitată și mereu pe fugă și simți să faci o schimbare, revizuiește-ți modul în care îți începi ziua. Cum spune și proverbul: “ziua bună se cunoaște de dimineață”, a face o dimineață mai bună este echivalentul unei zile pozitive. De aceea, în rândurile următoare vei găsi 7 obiceiuri care îți pot umple ziua de energie, vitalitate și relaxare, astfel încât, să poți face tot ceea ce ți-ai propus în acea zi. Viața este prețioasă, așa că, asigură-te că fiecare zi este trăită din plin, așa cum meriți.

1. Pregătește-ți dimineața cu o seară înainte

Seara, înainte de a te culca, alege-ți tot ceea ce ai nevoie pentru a doua zi. Verifică-ți ținuta pe care vrei să o îmbraci, pregătește-ți fructele, legumele pentru micul dejun, astfel încât, să nu pierzi timp dimineață căutându-le și pregătindu-le pe toate. Acest obicei, deși este făcut seara, îți setează un alt obicei bun dimineața – acela de a fi relaxat.

2. Pune-ți să sune o singură alarmă, înainte cu 30 de minute decât o faci de obicei

Alarma care te trezește dimineața poate deveni enervantă, mai ales atunci când ajungi să o amâni de 2-3 ori, pentru 10-20 de minute în plus de somn. Probabil ai observat că, aceste minute în plus, nu te fac să te odihneşti mai bine, ci dimpotrivă, îți creează o stare de nervozitate și agitație. Așa că, este mai bine să te trezești la ora setată de tine ca să ai timpul necesar pentru tot ritualul de pregătire. Pune-ți o alarmă liniștitoare, care să te binedispună, să îți dea o stare de euforie și să îți creeze o stare pozitivă pentru noua zi.

3. Bucură-te de un pahar cu apă caldă cu lămâie

Beneficiile acestui pahar cu apă, băut dimineaţa, sunt multiple. În primul rând, după o noapte întreagă de somn, organismul trebuie hidrat și de aceea, paharul cu apă te va inviora și revigora. Totodată, lămâia, prin vitamina C, va aduce energie și sănătate corpului tău. Tot ea sprijină digestia și te ajută să elimini substanţele toxice reținute pe parcursul nopții. Lămâia conține enzime care stimulează ficatul, și anumite pectine care ajută la îmbunătățirea sănătății colonului. Reglarea pH-ului din corp, echilibrarea nivelui de calciu, prevenirea problemelor de constipație, reîntinerirea pielii, sunt câteva dintre beneficiile adoptării acestui obicei.

4. Spune cu voce tare sau scrie pe o foaie de hârtie 5 lucruri pentru care te simți recunoscător

Acesta este un obicei pe care mulți oameni de succes l-au adoptat și care te ajută să te concentrezi pe lucrurile bune din viața ta. Este o metodă care te transformă într-o persoană pozitivă și te face să apreciezi mai mult viața, timpul de care dispui, plăcerile de care te bucuri și oamenii frumoși din viața ta. Chiar dacă vei începe cu lucruri simple de genul: “sunt recunoscător că pot vedea, că am un loc de muncă, pot merge”, cu timpul, practicând acest obicei, vei observa că lucruri din ce în ce mai frumoase se vor îndrepta spre tine. Astfel, vei reuși să atragi lucruri bune și să le transformi pe cele mai puțin bune în oportunități și lucruri pozitive din care ai ce învăța.

5. Ignoră televizorul, telefoanele mobile și orice acces la internet

Salvează timpul petrecut pe orice rețea de socializare, pentru a petrece timp cu tine însuți și a-ți termina lucrurile pe care le ai de făcut mai întâi. E-mail, Facebook și mesaje, te pot aștepta și vor fi în continuarea acolo, până când vei avea timpul necesar lor. Dimineața rezervă-ți momente să-ți impregnezi mintea cu propriile gânduri pozitive.

6. Meditează

Beneficiile meditației au fost abordate și în articolul Meditația, calea spre îmblânzirea sufletului.
Această formă de liniștire a minții îți aduce nu doar liniște interioară, abilitatea sporită de a te concentra, creativitatea, bunăstarea, ci și șansa de a-ți programa ziua în felul în care ți se potrivește. Există mai multe forme de meditație, important este să le găsești pe cele care funcționează pentru tine.

7. Scrie pe o foaie care sunt intențiile tale din acea zi și ce îți propui să faci

Un alt obicei pe care oamenii de succes îl practică dimineața este să își seteze principalele obiective și intenții pe care vor să le concretizeze în acea zi. De exemplu, se angajează să facă o schimbare sănătoasă în acea zi, să aleagă ceaiul verde în loc de cafea, să ajute un prieten, să citească 50 de pagini dintr-o carte pentru dezvoltare personală ori să sune 5 clienți importanți. Fie că este vorba de alimentație, mod de viață, muncă, familie sau timp liber, este important să îți stabilești 3-4 obiective principale pe care vrei să le împlinești în acea zi. Nu trebuie să fie ceva măreț, trebuie doar să te provoci în fiecare zi, să vii cu ceva nou, să îți surprinzi ziua printr-o alegere sănătoasă și tot felul de alte lucruri care îți vor aduce pofta de a trăi o viață mai frumoasă, mai creativă și mai plină de energie.

Ceea ce construiești dimineața poți continua pe timpul zilei dacă îți propui să devii mai atent la propriile obiceiuri. Astfel, timpul tău de calitate va crește tot mai mult. Despre 10 practici ideal de practicat în fiecare zi pentru o viață plină de satisfacții și fericire citește aici.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!