Viata este o repetitie in diverse forme… de multe ori gresim fix ceea ce ni se pare simplu… pentru ca nu dam prea multa importanta cand ceva este prea simplu…

Viata este o repetitie in diverse forme… de multe ori gresim fix ceea ce ni se pare simplu… pentru ca nu dam prea multa importanta cand ceva este prea simplu…

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 April 2019 in Dezvoltare Personala

“Nu acceptă viața așa cum ți-o propun oamenii. Nu înceta de a te convinge că viața ar putea fi mai frumoasă; a ta și a celorlalți; nu altă viață, viitoare, care ne-ar consola de aceasta și ne-ar ajuta să-i acceptăm mizeria. Nu accepta. Din ziua în care vei începe să înțelegi că nu Dumnezeu, ci oamenii sunt răspunzători de aproape toate nenorocirile vieții, nu te vei mai resemna.” – Andre Gide

Ma intreb cateodata pentru ce atatea teorii despre cum sa traim. Nu teoriile filozofice, nu teoriile despre perfectiune conduc omul in drumul sau catre moarte. Incet, incet, privind in jur si in mine, incercand sa inteleg prin alti ochi si prin alte minti, caut raspunsul. Daca raspunsul meu o fi si al altora, nu stiu, dar eu am nevoie de el, am nevoie sa stiu de ce nu tind catre cautarea turmei si ma multumesc cu lipsa mea de nevoie a teoriilor catre o viata inchinata purificarii.

Ce purificare ? Omul nu este facut sa fie pur. Pana la urma, nici o vietate nu se naste pentru a fi sau a deveni pura. Puritatea nu suporta greseli. Puritatea este doar o stare inventata de om pentru a avea catre ce tinde, sau pentru a se amagi ca exista ceva mai frumos decat el are. Omul este construit dintr-o continua dorinta: sa-si doreasca ce nu are, iar cand obtine, sa-si inventeze alte dorinte. Omul are nevoie de a naste iluzii si nevoi care nu au nicio legatura cu viata pe care o traieste. Viata este un drum pavat de un timp inventat tot de om, ca sa-si masoare trecerea prin viata.

Ma obosesc si alteori, ma plictisesc teoriile fade, imbracate-n cuvinte pompoase si care ridica-n slavi imaterialul. Tot ce putem atinge si simti prin propriile simturi, exista. Restul este doar o inchipuire a mintii atat de intortocheate de care unii dau dovada – se numeste imaginatie. Iar imaginatia unora este toiagul altora slabi, ce au nevoie de un sprijin imaterial pentru a reusi sa ramana cu picioarele pe pamant. Acest toiag este o iluzie, adevaratul sprijin sunt faptele trecute, explicate si analizate de catre cei care le traiesc. Ceilalti, doar comenteaza.

Cum sa analizezi ceea ce nu iti apartine ? Cum ai putea sti mai bine tu, cel care analizeaza, decat cel care a trait ? Vrei sa indrumi ? Vorbeste despre tine, nu despre altii. Vorbeste prin prisma intelegerii tale subiective, ceilalti vor intelege prin propriile lor simturi. Vorbind despre tine, sa iei aminte ca nu oferi lectii, ci numai povestesti perceptiile tale asupra vietii, nu inseamna ca sunt adevarul absolut. Multimea asculta, sau nu. Nu tu poti cere sa fii ascultat. Tu, daca vrei, vorbeste. Dar mereu sa stii ca este posibil ca in fata ta sa fie numai ziduri. Iar zidurile nu au urechi.

Oricine cu un pic de imaginatie poate descrie imaterialul ca pe ceva extraordinar. E drept, fiind intangibil, devine mai credibil in ochii gurilor-casca. Straluceste precum un licurici – cu o lumina rece, dar cu atat mai atractiva cu cat nu poate fi simtita aévea. Lasa loc interpretarilor.

Viata nu da voie sa fie interpretata decat in anumite limite. De aceea este dificil sa vorbesti strict despre viata, totul este o repetitie in diverse forme. Si se regaseste in fiecare. Pare banala si facil de priceput. Da, pare. Pentru ca nu e. De multe ori ne impiedicam taman de ceea ce pare simplu. Pentru ca simplitatea nu este luata-n seama iar ea se razbuna. Simplitatea devine de neinteles. Iar oportunistii o transforma-n teorii fara nicio legatura cu viata.

Nu poti vorbi decat urechilor care vor sa auda. Si nu e de ajuns sa auda. Mai trebuie si analiza proprie, apoi forta de a transpune-n realitate. Fiind atat de greu, omul tinde sa se imbete cu teorii rupte total de viata. Si se imbata atat de bine, incat, beat fiind, se convinge singur ca le si urmeaza.

De fapt, el nu isi urmeaza decat propria viata trasata de propriul caracter, impregnata de propriile-i rationamente si decizii. Restul este minciuna. Propria minciuna servita siesi si celorlalti.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide