Viaţa este invăţătorul nostru şi noi putem învăţa din tot ceea ce ne aduce ea!

Publicitate

Nu fii îngrijorat că drumul tău nu este la fel cu al celorlalţi. E nevoie de curaj ca să fii tu însuţi şi să nu trăieşti reacţionând la ceea ce le place sau le displace altora. Fii curajos şi urmează-ţi inima. Tu trebuie să-ţi urmezi propria ta cale unică, pentru a te onora pe tine însuţi şi pentru a-ţi îndeplini ţelul spiritual

.Dacă sensul vieţii tale îi incomodează pe alţi oameni, atunci ei NU trebuie să împărtăşească această călătorie cu tine. Dacă aşa stau lucrurile, nu fii dezamăgit.Atunci când ceilalţi aleg să plece – aceasta se datorează, de obicei, faptului că ei trebuie să meargă într-o anumită direcţie, pentru a se onora pe ei înşişi.

Intotdeauna, dintr-un lucru bun ţi se dă mai mult. Dacă iubirea te face să te simţi bine, va fi mai multă iubire. Dacă banii te fac să te simţi bine, vei atrage mai mulţi bani. Dacă ceea ce faci cu timpul tău te face să te simţi bine, vei avea mai mult timp pentru a face acel lucru.Dar dacă aceste lucruri nu-ţi fac plăcere, vei avea mai puţin din ele. Lucrurile de care nu te bucuri,nu prosperă. Ceea ce faci din spirit de sacrificiu sau vinovăţie, devine dificil şi problematic.Poţi să faci un milion de afirmaţii, dar nu vor avea nici un efect.

Universul nu sprijină ceea ce faci din spirit de sacrificiu sau vinovăţie.E chiar atât de simplu!

Lumea nu va fi niciodată bună, decât dacă eşti dispus să-i vezi bunătatea. Ceea ce experimentezi depinde de felul în care priveşti lucrurile. Când priveşti prin prisma judecăţii,viaţa este denaturată şi goală. Când priveşti cu o inimă şi o minte deschisă, viaţa este impresionantă şi plină de sens.Atunci când priveşti ceva fără iubire, te separi de acel lucru. O faci pentru a încerca să-ţi micşorezi frica. Dar, cu cât te separi mai mult, cu atât este mai mică legătura dintre tine şi ceilalţi şi cu atât devii mai înfricoşat.Singurul lucru care poate avea efect asupra fricii, este să o îmbrăţişezi cu iubire.

Publicitate

De îndată ce priveşti cu iubire, vezi o lume diferită.

Viaţa este invăţătorul nostru şi noi putem învăţa din tot ceea ce ne aduce ea. Bineînţeles că nu întotdeauna ne place ce ni se iveşte în cale. Atunci când viaţa ne cere să ne aprofundam înţelegerea şicompasiunea, nu suntem întotdeauna dispuşi să o facem. Suntem mulţumiţi cu nivelul la care ne aflăm.Putem să protestăm, atunci când viaţa ne cere să o luăm din loc, dar asta nu ne împiedică să mergem înainte. Nu-i putem spune “nu” vieţii noastre.Puterea vindecătoare şi reparatoare a experienţei noastre se afla în capacitatea ei de a ne ajuta să accesăm şi să manifestam cele mai profunde părţi din noi înşine. Acesta este motivul pentru care provocările spirituale sunt o parte necesară a evoluţiei noastre.

Adevărul este paradoxal. Pentru a-l înţelege în întregime, trebuie să-l abordezi din toate unghiurile.O singură abordare parţială nu duce decât la adevăruri parţiale.Până când nu vei admite natura paradoxala a adevărului, nu vei transcende conflictul din conştiinţa,sau pe cel din cadrul relaţiei. Numai atunci când admiţi valabilitatea tuturor punctelor de vedere, poţi depăşi dualitatea.

de Paul Ferrini

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Ce putem face atunci cand viata noastra pare un sir de probleme care nu se mai termina

Publicitate

Cateodata viata pare un sir de probleme care nu se mai termina, calauzirea ingerilor este ca mereu sa ne concentram pe lucrurile care acum ne aduc fericire, care ne bucura.

Stim cu totii ca intotdeauna in orice situatie exista ceva pozitiv dar cateodata nu putem vedea aceste beneficii oricat am incerca de mult, ne simtim plini de resentimente si obositi.

Orice situatie stresanta poate fi un inceput al unor schimbari pozitive in personalitatea si in viata noastra.Cand ceva nu merge “bine” in viata noastra nu ar trebui sa credem ca este de rau augur ci pur si simplu sa incepem sa ne mobilizam sa schimbam in bine ce se poate schimba si sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem deja.

1. Fii recunoscator pentru sanatatea ta

Avem tendinta de a ignora o stare buna de sanatate cu exceptia cazului in care suntem bolnavi. Atunci cand suntem sanatosi putem munci,ne putem realiza activitatile de zi cu zi,nu depindem de nimeni si asta ne face mai fericiti.

Este o binecuvantare ca va puteti plimba,va puteti hrani sau spala singuri, va puteti mangaia partenerul, puteti vedea culorile acestei lumi,ca puteti respira!

Sanatatea este fundamentul vietii noastre si ar trebui sa fim recunoscatori pentru acest dar divin.Atata timp cat suntem puternici si sanatosi viata nu mai pare atat de dificila.

2. Fii recunoscator pentru parinti si familie

Recent am dat peste un citat foarte sincer despre familie de Jim Butcher “ Cand totul pare ca se duce naibii ,oamenii care stau langa tine fara nici o ezitare- ei sunt familia ta”

Sigur,nu toti oamenii au norocul sa aiba relatii familiale puternice ,relatii calde ,armonioase cu parintii lor . Cu toate acestea,atunci cand avem dificultati parintii sunt de obicei primii oameni care ne ajuta atat emotional cat si financiar. De fiecare data cand am avut nevoie parintii mei,sotul meu au fost langa mine pentru a-mi da un sfat intelept,m-au incurajat cu vorbe bune si mi-au sters lacrimile.

Amintiti-va ca familia nu va va dezagami niciodata chiar si atunci cand va confruntati cu vremuri grele.

3. Fii recunoscator pentru experientele negative si provocarile prin care treci

Cand te simti coplesit de probleme este dificil sa gasesti ceva pozitiv in ele. Cu toate acestea capacitatea de a aprecia provocarile si dificultatile este necesarea pentru manipularea stresului . Intotdeauna o provocare a vietii te va face o persoana mai puternica si mai matura;acestea construiesc personajul tau,rezistenta ta.Propriile mele dificultati au parut un punct bun de plecare al unei vieti noi si acum mi-am dat seama de importanta tuturor obstacolelor si esecurilor din viata mea. Mi-am clarificat dorintele,am realizat ca pot avea viata care mi-o doresc si m-au ajutat sa gasesc calea dreapta.

4. Apreciati lucrurile mici care va aduc bucurie

Publicitate

Atunci cand avem probleme este greu sa ne mutam atentia asupra frumusetii acestei lumi,cu toate acestea Pamantul este plin de daruri minunate: zambetele prietenilor noastrii, o floare care ne face placere numai cand ii simtim mireasma,vantul de dimineatza,rasaritul soarelui..chiar si un compliment de la un coleg ne poate stimula sufletul si ne poate face ziua mai frumoasa.

Lucrurile care ne fac fericiti sunt multe si gratuite. Cu cat va veti concentra mai mult pe lucrurile care va aduc bucurie cu atat mai multa bucurie va intra in viata voastra.

5. Putea sa fie mai rau

Fiecare dintre noi credem ca problemele noastre sunt cele mai mari …dar priviti in jurul vostru si veti vedea de fapt ca asta este o iluzie!

Sunteti cu mult mai fericiti decat marea majoritate. Situatia ar fi putut sa fie mult mai rea decat este de fapt.Totul in viata este extrem de relativ si pentru altcineva problema ta poate parea un nonsens.daca ti-ai imagina cel mai prost scenariu al situatiei ai vedea ca lucrurile chiar stau bine si nu esti atat de nefericit cat ai crede.

6. Intotdeauna poti alege altceva

Credeti sau nu INTOTDEAUNA PUTETI ALEGE ALTCEVA si asta este un motiv pentru care sa fiti recunoscatori.

Fiecare noua zi este o sansa noua de a ne schimba viata:putem alege alt serviciu,sa incepem sa facem schimbari sanatoase in dieta,in stilul de viata,putem alege sa ne eliberam de relatiile toxice …Uneori refuzam sa vedem alternativele care le avem doar pentru ca ni se par dificile schimbarile sau ne scot din zona noastra de confort.

7. Nu va mai comparati cu altii

Cand totul merge prost viata ta pare sa fie greu de suportat atunci cand te compari cu altii. Scapa imediat de aceasta tentatie! Nu stii niciodata cum arata viata oamenilor din interior,niciodata nu putem trai vietile altora si credeti-ma nici nu ati vrea caci nu stie nimeni in afara de Dumnezeu planul divin al vietii lor.Asa cum tie ti se pare ca altii traiesc mai usor asa si problemele tale par a nu avea sens din punctul alora de vedere.

8. Eliberati-va de resentimente!

Resentimentele va impiedica sa fiti recunoscatori pentru ceea ce aveti deja.Incercati sa acceptati timpurile grele ca fiind coincidente,luati in considerare situatiile ca provocari valoroase pentru a va testa vointa ,descoperiti-va puterea interioara,incercati sa va impartiti viata pe compartimente:familie,serviciu,prieteni,finante..veti descoperi ca doar unele zone ale vietii au nevoie de imbunatatiri. Atitudinea de recunostinta este esentiala pentru a trece prin dificultatile vietii.

Nu conteaza cat de suparatoare este viata ta cateodata…nu fii disperat,intotdeauna,dar absolut intotdeauna exista o solutie la orice . Invatand sa va canalizati atentia catre lucrurile care merg bine in viata voastra vibratia voastra va creste si conform Legii Atractiei Universale voi veti atrage in viata voastra situatii si oameni cu vibratie inalta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala