Viaţa este invăţătorul nostru şi noi putem învăţa din tot ceea ce ne aduce ea!

Publicitate

Nu fii îngrijorat că drumul tău nu este la fel cu al celorlalţi. E nevoie de curaj ca să fii tu însuţi şi să nu trăieşti reacţionând la ceea ce le place sau le displace altora. Fii curajos şi urmează-ţi inima. Tu trebuie să-ţi urmezi propria ta cale unică, pentru a te onora pe tine însuţi şi pentru a-ţi îndeplini ţelul spiritual

.Dacă sensul vieţii tale îi incomodează pe alţi oameni, atunci ei NU trebuie să împărtăşească această călătorie cu tine. Dacă aşa stau lucrurile, nu fii dezamăgit.Atunci când ceilalţi aleg să plece – aceasta se datorează, de obicei, faptului că ei trebuie să meargă într-o anumită direcţie, pentru a se onora pe ei înşişi.

Intotdeauna, dintr-un lucru bun ţi se dă mai mult. Dacă iubirea te face să te simţi bine, va fi mai multă iubire. Dacă banii te fac să te simţi bine, vei atrage mai mulţi bani. Dacă ceea ce faci cu timpul tău te face să te simţi bine, vei avea mai mult timp pentru a face acel lucru.Dar dacă aceste lucruri nu-ţi fac plăcere, vei avea mai puţin din ele. Lucrurile de care nu te bucuri,nu prosperă. Ceea ce faci din spirit de sacrificiu sau vinovăţie, devine dificil şi problematic.Poţi să faci un milion de afirmaţii, dar nu vor avea nici un efect.

Universul nu sprijină ceea ce faci din spirit de sacrificiu sau vinovăţie.E chiar atât de simplu!

Lumea nu va fi niciodată bună, decât dacă eşti dispus să-i vezi bunătatea. Ceea ce experimentezi depinde de felul în care priveşti lucrurile. Când priveşti prin prisma judecăţii,viaţa este denaturată şi goală. Când priveşti cu o inimă şi o minte deschisă, viaţa este impresionantă şi plină de sens.Atunci când priveşti ceva fără iubire, te separi de acel lucru. O faci pentru a încerca să-ţi micşorezi frica. Dar, cu cât te separi mai mult, cu atât este mai mică legătura dintre tine şi ceilalţi şi cu atât devii mai înfricoşat.Singurul lucru care poate avea efect asupra fricii, este să o îmbrăţişezi cu iubire.

Publicitate

De îndată ce priveşti cu iubire, vezi o lume diferită.

Viaţa este invăţătorul nostru şi noi putem învăţa din tot ceea ce ne aduce ea. Bineînţeles că nu întotdeauna ne place ce ni se iveşte în cale. Atunci când viaţa ne cere să ne aprofundam înţelegerea şicompasiunea, nu suntem întotdeauna dispuşi să o facem. Suntem mulţumiţi cu nivelul la care ne aflăm.Putem să protestăm, atunci când viaţa ne cere să o luăm din loc, dar asta nu ne împiedică să mergem înainte. Nu-i putem spune “nu” vieţii noastre.Puterea vindecătoare şi reparatoare a experienţei noastre se afla în capacitatea ei de a ne ajuta să accesăm şi să manifestam cele mai profunde părţi din noi înşine. Acesta este motivul pentru care provocările spirituale sunt o parte necesară a evoluţiei noastre.

Adevărul este paradoxal. Pentru a-l înţelege în întregime, trebuie să-l abordezi din toate unghiurile.O singură abordare parţială nu duce decât la adevăruri parţiale.Până când nu vei admite natura paradoxala a adevărului, nu vei transcende conflictul din conştiinţa,sau pe cel din cadrul relaţiei. Numai atunci când admiţi valabilitatea tuturor punctelor de vedere, poţi depăşi dualitatea.

de Paul Ferrini

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Ordinea in care te-ai nascut in familie iti afecteaza personalitatea! Ce trasaturi ai primit in functie de ordinea nasterii!

Publicitate

Trebuie sa fi auzit pana acum ca cel mai mare copil dintr-o familie tinde sa fie cel mai responsabil, iar cei care nu au frati sunt egoisti si exigenti.

Sunt doar stereotipuri sau este adevarat ca ordinea nasterii ne poate influenta personalitatea? Aceasta teorie a inceput la sfarsitul anilor 1920 cu Alfred Adler, prietenul si colegul lui Sigmund Freud. Alder credea ca ordinea in care te-ai nascut intr-o familie iti afecteaza in mod inerent personalitatea.

Iata raspunsul la aceasta intrebare intriganta:

Primul copil (cel mai mare) – Potrivit lui Alder, cel mai maee copil din familie tinde sa fie conservator, orientat spre putere si predispus spre conducere. Deoarece isi asuma adesea responsabilitatea pentru fratii lor mai mici, primii nascuti sunt mai grijulii, mai atrasi de ideea de a fi parinte si cel mai probabil care iau initiativa mai des.

Al doilea copil (mijlociul) – Deoarece fratele sau sora mai mare este un model pentru cel de-al doilea copil, el se lupta adesea sa il depaseasca. Ritmul de dezvoltare este mai mare. Copilul mijlociul dintr-o familie tinde adesea sa fie ambitios, dar sunt si egoisti rareori. De asemenea, acesta e mai predispus sa-si stabileasca obiective extrem de inalte si totodata nerealiste. Din aceasta cauza, creste numarul de esecuri, dar faptul ca dau piept cu dificultatile vietii il face sa fie mai puternic.

Ultimul copil (cel mai mic) – De regula, cel mai mic copil primeste cea mai mare atentie din parte parintilor, dar si a fratilor sai mai mari. Acesta este motivul pentru care se pot simti mai putin experimentati si mai independenti. Cu toate acestea, ultimul copil e, de obicei, foarte motivat sa isi depaseasca fratii mai mari. Devin persoane de succes si isi fac un renume in domeniul ales. Ei pot fi sportivi buni, muzicieni sau artisti talentati. Ultimul nascut tinde sa fie foarte sociabil, desi probabil vor fi mai iresponsabili si mai frivoli decat fratii sau surorile lor mai mari.

Publicitate

Singurul copil – Fara frati cu care sa intre in competitie, singurul copil din familie tinde sa concureze adesea cu tatal sau. Fiind prea rasfatat de parintii lui, acest copil asteapta rasfat li protectie de la toti ceilalti. Dependenta si egoismul sunt principalele caracteristici ale stilului sau de viata. El intampina frecvent dificultati in interactiunea cu colegii. Multi copii care nu au frati devin perfectionisti si tind sa isi atinga obiectivele indiferent de mijloace.

Cum afecteaza ordinea nasterii nivelul IQ-ului?

Teoria spune ca ordinea nasterii afecteaza atat personalitatea, cat si nivelul iq-ului. Unii resping teoria in intregime, insa altii sunt convinsi sa acest lucru joaca un rol crucial. Cercetatorii de la Universitatea Leipzig si de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania, au studiat mai mult de 20.000 de adulti din Statele Unite, Marea Britanie si Germania, In acest studiu, ei au comparat fratii din diverse familii si ordinea nasterii lor. Ei au descoperit ca fratele mai amare, prezinta, in general, performante sporite la testele de inteligenta.  Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu au descoperit efecte asupra stabilitatii si imaginatiei emotionale.

Cum afecteaza ordinea nasterii personalitatea?

Un alt studiu a furnizat mai multe dovezi ca ordinea nasterii afecteaza personalitatea unei persoane. Cercetatorii au analizat trasaturile de personalitate ale 377.000 de elevi de liceu din SUA. Ceea ce au descoperit este ca primii copii tind sa fie, in general, mai cinstiti si mai dominanti. Cu toate acestea, ei sunt, de asemenea, mai putin sociabili si mai putin rezistenti la stres. Copiii mijlocii tind sa fie mai constiinciosi si mai diligenti. Ultimul copil, adica cel mai mic, este cel mai probabil deschis si sociabil. Copiii care nu au frati sau surori sunt adesea nervosi, dar sunt si foarte deschisi la minte si sociabili.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități