Viata este ca o opera de arta, ca un tablou, de exemplu. Fiecare il privim dintr-o anumita perspectiva si-i dam o proprie interpretare…

Publicitate

“Fericirea este ca un fluture, care, atunci când este urmărit, este întotdeauna la un pas de a fi prins, dar dacă stai liniștit, se poate așeza pe tine.” – Nathaniel Hawthorne

Uneori o parte dintre noi avem sentimentul ca am inregistrat prea multe esecuri in viata, ca nu am devenit milionari, ca nu locuim intr-o vila luxoasa sau ca nu conducem un Ferrari, BMW, dar uitam de lucrurile “marunte” si placute ce o compun.

Viata este ca o opera de arta, ca un tablou, de exemplu. Fiecare il privim dintr-o anumita perspectiva si-i dam o proprie interpretare.

Pentru unii dintre noi, aparitia unei situatii neprevazute poate fi o tragedie, in vreme ce altii o percep ca pe o oportunitate. Spunea eseistul britanic Wiliam Blake ca: “Daca portile perceptiei ar fi limpezite, orice lucru i-ar aparea omului asa cum este, infinit.”

Semne ale succesului in viata:

– ati invatat ca esecul face parte integranta din dezvoltarea personala; – Tot ceea ce intreprindeti are 100% sanse de reusita? Sa fim realisti! Viata este o succesiune de victorii si infrangeri. Iata de ce esecurile sunt vazute ca niste piloni de sprijin pentru a putea inainta.

– beneficiati de un acoperis deasupra capului; – Ganditi-va mereu la statistici. Cele mai recente releva numarul de 1 miliard de persoane fara adapost, ale celor cu locuinte precare, unde stau inghesuiti la un loc copii, batrani, bolnavi s.a.m.d. Viziunea asupra vietii se va schimba complet, noteaza secretele.

– sunteti creativi/visatori; – Marii oameni ai lumii si-au pus in aplicare ideile potrivit unui anume vis.

– sunteti indulgenti/iertatori – Iertarea este crestineasca, o pretioasa lectie de viata. Oamenii ce au invatat sa ierte, incluzandu-se pe ei insisi, traiesc intr-o pace interioara.

Publicitate

– iubiti si la randu-va sunteti iubiti; – Dragostea este sentimentul la care orice fiinta aspira, de aceea iubiti profund si lasati-va sufletul deschis catre dragostea altora. Putine lucruri sunt mai frumoase decat familia sau prietenii adevarati. Gasiti intotdeauna timp sa-i pretuiti si sa le aratati recunostinta.

– aveti cu ce sa va imbracati; – Credeti ca o garderoba ca a vedetelor v-ar face fericiti? Personal, n-as zice. Cateva haine necesare in viata de zi cu zi, de bun gust si, mai cu seama, curate inseamna foarte mult.

– aveti apa potabila la indemana; – Dupa ce veti afla ca raportul publicat de ONU arata ca peste 783 de milioane de oameni nu au acces la apa potabila, iar 2,3 miliarde nu dispun de elementare instalatii sanitare, veti reflecta indelung cu privire la ceea ce inseamna neajunsurile vietii de zi cu zi.

– va caracterizeaza sinceritatea; – Intr-o societate invadata de o publicitate neloiala, a constientiza ca sunteti ceea ce vreti, ca va daruiti o particica din suflet, nu inseamna decat sa va fiti recunoscatori. Multi nu au nici cea mai vaga idee a ceea ce sunt, cu toti banii din lume pe care-i au in buzunare.

– ati calatorit ; – Semn ca sunteti deschisi tuturor orizonturilor. Nu oricine se poate bucura de vizitarea unei alte tari (eu nu am vazut nici Romania toata), a unei alte culturi, traditii, istorie. Nu cumva este un beneficiu pe termen lung?

– sunteti fericiti; – Fericirea este dovada certa a reusitei, scopul principal al vietii. Nu este neaparat necesar un cont bancar consistent, o vila interminabila ca marime etc. Bucuria de a trai va conduce catre un deplin succes.

Nu e grav, daca nu va regasiti in niciunul dintre punctele enumerate. Fiti mandri de voi, de ceea ce sunteti si de victoriile personale. Toate frumos armonizate cu onestitatea, curajul si optimismul.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

20 de lecţii de dragoste învăţate de la bunicii mei, care sunt împreună de 50 de ani

Publicitate

20 de secrete de la cei mai îndrăgostiţi oameni din lume: bunicii mei.

1. Nu îl lăsa niciodată să te aştepte;

2. Nu te certa cu el atunci când mergeţi în vacanţă;

3. Nu te culca NICIODATĂ supărata pe el;

4. Iubeşte-l necondiţionat;

5. Tratează-i familia ca şi cum ar fi a ta;

6. Acceptă faptul că o relaţie vine cu obligaţii şi compromisuri;

7. Nu te aştepta ca tot timpul totul să fie roz între voi;

8. Nu renunţa atunci când lucrurile se înrăutăţesc; este timpul să lupţi pentru iubirea ta;

9. Nu îţi minţi niciodată partenerul;

10. Sărută-l de La revedere când pleci din casă şi sărută-l de Bună când te întorci acasă;

11. Mai mulţi de “Te iubesc” sunt mai buni decât mai puţini;

12. Nu face glume pe seama lui;

13. Susţine-l atunci când are nevoie;

14. Oferă-i libertate pentru a-şi rezolva singur problemele;

15. Susţine-l când trece prin momente dificile;

16. Discută cu el des despre planurile voastre de viitor;

17. Fii spontan;

18. Nu îl abandona în favoarea prietenilor;

19. Nu căuta ceea ce nu ai în altă parte;

20. Dragostea adevărata nu moare niciodată.

IATĂ ce obiceiuri au cuplurile fericite!

Atunci când începem o relaţie cu un tip grozav şi ne înţelegem bine cu el, ne dorim să dureze la nesfârşit. Oare cum reuşesc unele cupluri să reziste ani de zile? Au vreun secret? Poate că da… Iată ce obiceiuri au cuplurile fericite.

Au interese comune și găsesc altele noi

Interesele comune sunt unul dintre lucrurile ce ţin împreună două persoane pentru mult timp. Atunci când cuplurile continuă să aibă aceleaşi interese şi găsesc şi unele noi, petrec mai mult timp împreună în care amândoi partenerii se simt bine. De multe ori, cuplurile uită ce interese i-a legat şi nu au timp să descopere unele noi.

Publicitate

Se duc spre dormitor împreună în fiecare seară

Multe dintre cuplurile fericite consideră că este necesar să se ducă în pat împreună în fiecare seară, chiar dacă nu se culcă amândoi în acelaşi timp. Acesta este momentul potrivit pentru mici discuţii la sfârşit de zi, pentru giugiuleală sau pur şi simplu pentru a sta îmbrăţisaţi.

Nu se culcă niciodată supărați

Cele mai longevive cupluri fac din această o adevărat regulă şi pe bună dreptate. Niciodată nu trebuie să ne culcăm supăraţi, mai ales dacă a avut loc o cearcă în cuplu. Rezolvaţi problema, apoi culcaţi-vă liniştiţi, iar a doua zi vă veţi simţi mult mai bine.

Se sărută la începutul și finalul fiecărei zile

Ce poate fi mai romantic decât atât? Un simplu sărut de „bună dimineaţa” sau „noapte bună” face minuni în relaţie. Acest lucru banal creşte nivelul încrederii în partener, a ataşamentului şi a intimităţii.

Au încredere în partener

Încrederea este foarte importantă într-o relaţie fericită. În zilele noastre, multe persoane tind să nu aibă destulă încredere în partener, ceea ce poate fi o mare problemă, atât pe moment, cât şi în viitor.

Se bucură de realizările partenerului

Indiferent dacă este o realizare importantă sau una minoră, orice persoană se simte mult mai apreciată dacă partenerul său se bucură pentru el. De asemenea, într-un cuplu fericit partenerii se încurajează şi sprijină mereu unul pe celălalt.

Tu şi iubitul tău aveţi aceste obiceiuri?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet