Varsta sufletului tau – Aventuros, temerar şi îndrăzneţ? Sau chibzuit şi precaut? Un suflet copil sau un suflet matur?

Publicitate

Dacă un astrolog indian ţi-ar analiza astrograma natală, ţi-ar spune ce vârstă spirituală are sufletul tău. Trecând dintr-o viaţă în alta, spiritul se îmbogăţeşte cu experienţe noi şi adună lecţii valoroase, care dau contur personalităţii tale.

Aventuros, temerar şi îndrăzneţ? Sau chibzuit şi precaut? Un suflet copil sau un suflet matur? Filosofia indiană despre reîncarnarea sufletului îţi poate dezvălui resorturile ascunse ale personalităţii tale. Moştenirea genetică şi educaţia îţi oferă doar o parte din răspunsuri, astrograma natală le completează, iar vârsta sufletului îţi arătă cât eşti de puternică.

O forţă indestructibilă

Sufletul este esenţa absolută a fiinţei tale, e energia pură cu care te-a înzestrat universul, o lumină care nu păleşte niciodată şi care nu poate fi distrusă de nimeni şi de nimic. Sufletul cuprinde în el personalitatea, gândurile, temerile, bucuriile şi emoţiile pe care le trăim. Cu fiecare reîncarnare, puterea sufletului creşte, iar sufletul-copil devine sufletul-tânăr şi apoi sufletul-matur, o forţă care ne călăuzeşte destinul.

Vârsta sufletului nu poate fi comparată cu vârsta noastră, ea nu reflectă trecerea anilor sau numărul de reîncarnări, ci suma experienţelor şi a trăirilor intense pe care le-a adunat sufletul tău. Sufletele nu îmbătrânesc odată cu noi, ca atare o persoană în vârstă poate avea un suflet-copil, sincer şi nesofisticat, care ştie să se bucure de iubire, de libertate, indiferent de anii care i s-au adunat la tâmple.

CUM AFLI VÂRSTA SUFLETULUI TĂU

Conform unor credinţe vechi, putem afla ce vârstă are sufletul nostru în funcţie de momentul naşterii. Dacă ai venit pe lume în primul decan al zodiei tale, te ocroteşte un suflet-copil, pur şi luminos. Dacă te-ai născut în cel de-al doilea decan al zodiei, te protejează un suflet-tânăr, puternic şi ambiţios. Iar dacă îţi serbezi ziua de naştere în cel de-al treilea decan, eşti îndrumată în viaţă de un suflet-matur, înţelept, liber şi curajos. Iată ce spune fiecare vârstă a sufletului despre personalitatea şi destinul tău.

SUFLETUL-COPIL

Este sincer, drept şi urmăreşte întotdeauna calea lipsită de ocolişuri şi complicaţii. Sufletul-copil tânjeşte după o viaţă simplă, în care adevărul, iubirea şi generozitatea să fie respectate de toţi cei din jurul lui. Îşi trăieşte fiecare viaţă intens, bucurându-se de toate încercările şi experienţele prin care trece şi luându-le drept lecţii pentru vieţile viitoare. Se fereşte să preia un rol social important. Preferă să observe şi să analizeze, fără să ia decizii şi fără să se lupte. Oamenii cu suflete-copil acceptă să fie îndrumaţi şi uneori pot fi uşor înşelaţi de aparenţe.

Publicitate

SUFLETUL-TÂNĂR

Cu o experienţă destul de limitată, sufletul-tânăr explorează lumea, cercetează, se implică şi acţionează. Pare să fie un spirit neliniştit, care aşteaptă trecerea spre o altă etapă şi se pregăteşte să înveţe cât mai
mult din fiecare experienţă.

Uneori, îşi testează limitele, fără să ştie prea bine unde să se oprească. Alteori, dă dovadă de o înţelegere surprinzătoare şi ia decizii care ajută comunităţi largi de oameni. Se spune că sufletele-tinere ajung lideri cu uşurinţă şi că se dezvoltă la nivel personal din toate punctele de vedere. Dar lipsa de răbdare şi de viziune îi poate conduce pe direcţii greşite.

SUFLETUL-MATUR

Trăieşte viaţa cu intensitate, uneori exagerând dramatismul unor situaţii, dar ştiu să se bucure de fiecare clipă frumoasă. Cu toate acestea, simt că viaţa lor nu poate fi completă, că au nevoie de ceva cu totul deosebit pentru a fi fericiţi. Ele năzuiesc spre o viaţă spirituală înaltă, spre un univers plin de armonie, lipsit de problemele cotidiene şi de necazurile mărunte. Îi ghidează pe cei din jur cu înţelepciune, dar nu îi conduc. Sufletele-mature nu au nevoie să preia puterea, să aibă o funcţie de conducere, ele ştiu să preţuiască fiecare om pentru ceea ce este.

MISTERELE SUFLETULUI

După ce ai citit despre vârstele sufletului, te întrebi, probabil, de unde vin sufletele-copil, dacă au fost pe Pământ sau într-un univers necunoscut? Ei bine, vechile credinţe hinduse spun că sufletele-copil şi-au ales drept gazde, la începuturi, animalele şi păsările. Se spune că numai o zecime dintre suflete îşi aleg drept gazde oamenii. De asemenea, există credinţa că sufletele nu mor niciodată, că nu îmbătrânesc odată cu noi şi că nu se risipesc în neant. După o serie lungă de încarnări, ele ajung într-un univers superior către care nu poate accede niciun organism material. Poate că este nevoie, uneori, de milioane de reîncarnări pentru a ajunge în acest paradis!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Criogenia – secretul nemuririi

Publicitate

Un magnat britanic de presa Simon Cowell (fondatorul si managerul companiei Syco, o divizie a Sony Music) a facut o declaratie-soc in timpul unui dineu gazduit recent de premierul Gordon Brown: “M-am decis sa-mi conserv corpul dupa moarte prin criogenie. Contra unei sume consistente poti fi pastrat inghetat imediat dupa ce esti declarat decedat. Oamenii de stiinta din domeniul medical se straduiesc in prezent sa gaseasca o metoda de a ne readuce la viata in urmatorul secol si vreau sa fiu disponibil pentru acest experiment. Cred ca pot face un serviciu natiunii prin decizia mea”.

In urma acestei declaratii, reactiile nu au fost foarte entuziaste. Premierul Marii Britanii a reusit insa o gluma tipic englezeasca: “In ce ma priveste, nu sunt sigur ca oamenii ma vor dori la fel de mult dupa ce voi invia din morti, cel putin nu la fel de mult ca pe Simon. Si, daca ma gandesc bine, cred ca s-ar putea declansa chiar si o campanie de presa care sa ma oblige sa renunt la ideea de a ma ingheta”.

Adeptii metodei criogeniei trebuie sa plateasca in medie intre 20.000 si 120.000 de lire pentru acest serviciu, care, teoretic cel putin, ar putea permite unui om decedat ca, dupa o anumita perioada si in functie de evolutia tehnicilor medicale, sa fie dezghetat si readus apoi la viata. Deja in Statele Unite exista doua firme consacrate care ofera acest serviciu – Institutul pentru Criogenie si Alcor. Pana in prezent, 160 de americani au apelat la aceasta metoda si alte peste 1.000 de semnaturi din lumea intreaga figureaza pe lista de asteptare (100 de persoane chiar din Anglia). Cel care plateste acest serviciu beneficiaza de o campanie de informare si “trainning” din partea unei echipe de specialisti, care de altfel se ocupa de procedura de criogenie imediat dupa decesul clientului. In prima faza, sangele corpului neinsufletit este scos din vene si inlocuit cu un lichid conservant. Apoi trupul lipsit de viata este introdus intr-un frigider special de sticla si care contine nitrogen lichid la o temperatura de -196 grade Celsius. Persoanele care aleg aceasta metoda de conservare spera ca, prin inghetarea propriului corp dupa moarte, identitatea, personalitatea si amintirile personale sa ramana stocate in memorie, in celulele creierului, pe timp nelimitat si reactivate dupa “inviere”. Aceasta speranta este insa criticata vehement de o parte a comunitatii oamenilor de stiinta, experti si specialisti in domeniu, care considera ridicola o astfel de metoda.

Publicitate

In plus, mai multe companii din industria criogeniei au inregistrat cateva esecuri rasunatoare. De pilda, in 1979, noua cadavre conservate intr-un cimitir din California s-au descompus dupa ce s-au dezghetat. Motivul? Falimentul firmei care trebuia sa asigure serviciul de criogenie. Proceduri similare criogeniei au fost prezentate in mai multe filme SF. Una dintre cele mai renumite productii cinematografice in care este expus pe larg procedeul criogeniei este pelicula “Forever Young“, avandu-l in rolul principal pe celebrul Mel Gibson.

In medicina, criogenia este utila pentru pastrarea organelor sau tesuturilor ce vor fi mai tarziu transplantate sau pentru alte utilizari. Insa, deocamdata, numai unele tipuri de celule si tesuturi, inclusiv sperma si embrionii, pot fi inghetati si reincalziti cu succes. Recent, un studiu realizat la Universitatea Helsinki de catre Anatoli Bogdan pare sa fi descoperit cum anume pot fi inghetate toate celulele, tesuturile sau chiar intreg corpul uman in asa fel incat sa se evite formarea de cristale de gheata distrugatoare. Experimentele lui Bogdan au implicat asa numita “apa sticloasa” sau gheata amorfa de densitate mare care este produsa prin racirea lenta la temperaturi foarte joase. Aceasta gheata amorfa se topeste intr-o apa foarte vascoasa. Noua descoperire va face posibila, conform teoreticienilor din domeniu, o tehnica criogenica viabila care sa lase celulele intacte si care sa permita reincalzirea corpului. Atunci, oameni suferind de boli incurabile ar putea fi inghetati si readusi la viata, dupa ce vor fi fost descoperite remediile.

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate