Varsta sufletului tau – Aventuros, temerar şi îndrăzneţ? Sau chibzuit şi precaut? Un suflet copil sau un suflet matur?

Varsta sufletului tau – Aventuros, temerar şi îndrăzneţ? Sau chibzuit şi precaut? Un suflet copil sau un suflet matur?

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 December 2018 in Spiritualitate

Dacă un astrolog indian ţi-ar analiza astrograma natală, ţi-ar spune ce vârstă spirituală are sufletul tău. Trecând dintr-o viaţă în alta, spiritul se îmbogăţeşte cu experienţe noi şi adună lecţii valoroase, care dau contur personalităţii tale.

Aventuros, temerar şi îndrăzneţ? Sau chibzuit şi precaut? Un suflet copil sau un suflet matur? Filosofia indiană despre reîncarnarea sufletului îţi poate dezvălui resorturile ascunse ale personalităţii tale. Moştenirea genetică şi educaţia îţi oferă doar o parte din răspunsuri, astrograma natală le completează, iar vârsta sufletului îţi arătă cât eşti de puternică.

O forţă indestructibilă

Sufletul este esenţa absolută a fiinţei tale, e energia pură cu care te-a înzestrat universul, o lumină care nu păleşte niciodată şi care nu poate fi distrusă de nimeni şi de nimic. Sufletul cuprinde în el personalitatea, gândurile, temerile, bucuriile şi emoţiile pe care le trăim. Cu fiecare reîncarnare, puterea sufletului creşte, iar sufletul-copil devine sufletul-tânăr şi apoi sufletul-matur, o forţă care ne călăuzeşte destinul.

Vârsta sufletului nu poate fi comparată cu vârsta noastră, ea nu reflectă trecerea anilor sau numărul de reîncarnări, ci suma experienţelor şi a trăirilor intense pe care le-a adunat sufletul tău. Sufletele nu îmbătrânesc odată cu noi, ca atare o persoană în vârstă poate avea un suflet-copil, sincer şi nesofisticat, care ştie să se bucure de iubire, de libertate, indiferent de anii care i s-au adunat la tâmple.

CUM AFLI VÂRSTA SUFLETULUI TĂU

Conform unor credinţe vechi, putem afla ce vârstă are sufletul nostru în funcţie de momentul naşterii. Dacă ai venit pe lume în primul decan al zodiei tale, te ocroteşte un suflet-copil, pur şi luminos. Dacă te-ai născut în cel de-al doilea decan al zodiei, te protejează un suflet-tânăr, puternic şi ambiţios. Iar dacă îţi serbezi ziua de naştere în cel de-al treilea decan, eşti îndrumată în viaţă de un suflet-matur, înţelept, liber şi curajos. Iată ce spune fiecare vârstă a sufletului despre personalitatea şi destinul tău.

SUFLETUL-COPIL

Este sincer, drept şi urmăreşte întotdeauna calea lipsită de ocolişuri şi complicaţii. Sufletul-copil tânjeşte după o viaţă simplă, în care adevărul, iubirea şi generozitatea să fie respectate de toţi cei din jurul lui. Îşi trăieşte fiecare viaţă intens, bucurându-se de toate încercările şi experienţele prin care trece şi luându-le drept lecţii pentru vieţile viitoare. Se fereşte să preia un rol social important. Preferă să observe şi să analizeze, fără să ia decizii şi fără să se lupte. Oamenii cu suflete-copil acceptă să fie îndrumaţi şi uneori pot fi uşor înşelaţi de aparenţe.

SUFLETUL-TÂNĂR

Cu o experienţă destul de limitată, sufletul-tânăr explorează lumea, cercetează, se implică şi acţionează. Pare să fie un spirit neliniştit, care aşteaptă trecerea spre o altă etapă şi se pregăteşte să înveţe cât mai
mult din fiecare experienţă.

Uneori, îşi testează limitele, fără să ştie prea bine unde să se oprească. Alteori, dă dovadă de o înţelegere surprinzătoare şi ia decizii care ajută comunităţi largi de oameni. Se spune că sufletele-tinere ajung lideri cu uşurinţă şi că se dezvoltă la nivel personal din toate punctele de vedere. Dar lipsa de răbdare şi de viziune îi poate conduce pe direcţii greşite.

SUFLETUL-MATUR

Trăieşte viaţa cu intensitate, uneori exagerând dramatismul unor situaţii, dar ştiu să se bucure de fiecare clipă frumoasă. Cu toate acestea, simt că viaţa lor nu poate fi completă, că au nevoie de ceva cu totul deosebit pentru a fi fericiţi. Ele năzuiesc spre o viaţă spirituală înaltă, spre un univers plin de armonie, lipsit de problemele cotidiene şi de necazurile mărunte. Îi ghidează pe cei din jur cu înţelepciune, dar nu îi conduc. Sufletele-mature nu au nevoie să preia puterea, să aibă o funcţie de conducere, ele ştiu să preţuiască fiecare om pentru ceea ce este.

MISTERELE SUFLETULUI

După ce ai citit despre vârstele sufletului, te întrebi, probabil, de unde vin sufletele-copil, dacă au fost pe Pământ sau într-un univers necunoscut? Ei bine, vechile credinţe hinduse spun că sufletele-copil şi-au ales drept gazde, la începuturi, animalele şi păsările. Se spune că numai o zecime dintre suflete îşi aleg drept gazde oamenii. De asemenea, există credinţa că sufletele nu mor niciodată, că nu îmbătrânesc odată cu noi şi că nu se risipesc în neant. După o serie lungă de încarnări, ele ajung într-un univers superior către care nu poate accede niciun organism material. Poate că este nevoie, uneori, de milioane de reîncarnări pentru a ajunge în acest paradis!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!